Pe măsură ce tehnologia avansează, așteptările utilizatorilor de vehicule moderne s-au schimbat dramatic. Nu mai este suficient ca un sistem de infotainment auto să ofere doar funcționalități de bază. În zilele noastre, interfețele HMI (Human-Machine Interface) trebuie să fie intuitive, rapide și să ofere o experiență de utilizare fluidă. Acesta este contextul în care Android Automotive OS (AAOS) joacă un rol esențial.
Pe măsură ce consumul de știri în online a crescut, experiența utilizatorului (UX) oferită de site-urile de știri a început și ea să joace un rol din ce în ce mai important în asigurarea succesului lor. Pe lângă conținutul de calitate, un design intuitiv și ușor de utilizat este esențial pentru a menține cititorii loiali în spațiul digital. În acest context, pentru publicațiile media apare o nouă provocare, ele trebuind să aleagă dacă se vor baza strict pe venituri venite din publicitatea online sau vor percepe o taxă, de obicei transpusă într-un paywall.
În lumea mobilă, aflată în continuă evoluție, se acordă foarte multă atenție celor mai noi tendințe, tehnologii și potențialului uimitor, dar neexploatat, al celor mai noi dispozitive și descoperiri din domeniul internetului. Și, chiar dacă toate aceste elemente ar trebui, de fapt, să fie în centrul atenției, uneori este bine să ne amintim și să privim mai de aproape elementele inițiale care au făcut ca universul mobile să evolueze la forma pe care o știm astăzi. Una dintre aceste pietre de temelie este capacitatea aplicațiilor mobile de a funcționa offline.
În peisajul sistemelor fizice și digitale aflat într-o rapidă evoluție, nevoia de automatizare și testare riguroasă a devenit crucială pentru asigurarea calității și a siguranței. La Cognizant oferim o soluție inovatoare prin Testare Automata Robotizata (RTA), utilizând roboți colaborativi (coboți) pentru a efectua teste cuprinzătoare, teste end-to-end cu o precizie și o eficiență excepționale.
Dezvoltarea tot mai rapidă a orașelor schimbă modul de trai al oamenilor, odată cu felul în care aceștia se deplasează înspre locul de muncă, și nu numai. Ritmul accelerat de dezvoltare creează adesea probleme pentru infrastructura de transport urban, crescând cererea pentru mai multe opțiuni de mobilitate, inclusiv servicii cu tehnologii avansate de ride-sharing & pooling.
În ultimii ani, am fost martorii unei evoluții formidabile a industriei Automotive. Mașinile noastre au devenit vehicule inteligente, autonome care se pot deplasa pe drum, în mod surprinzător de abil. În spatele magiei, se află o flotă de senzori tehnologizați — radar, LiDAR, camere și nu numai — care ajută mașinile să „vadă” și să „gândească” cum nu au făcut-o până acum. Acești senzori avansați, capabili să „vadă” prin întuneric, ceață sau vreme rea, joacă un rol primordial în detectarea obstacolelor, în menținerea distanței de siguranță și în facilitarea luării deciziilor în timp real. Senzorii sunt elementul cheie în construcția de mașini autonome
În zilele noastre, digitalizarea transformă modul prin care inginerii, operatorii și managerii abordează complexitățile producției moderne într-un context industrial din ce în ce mai dinamic. Integrarea sistemelor de gestionare a cunoștințelor – cum ar fi grafurile de cunoștințe (eng. knowledge graphs) – combinate cu Inteligența Artificială (IA) și Internetul Industrial al Lucrurilor (IIoT) (eng. Industrial Internet of Things), redefinește practicile tradiționale, de la optimizarea proceselor de producție până la predicția defectării echipamentelor.
Procesarea de tip batch există de foarte mult timp și este folosită pentru a agrega și procesa mai multe sarcini în același lot. Sarcinile agregate pot fi diferite, cum ar fi: extragerea de date dintr-o bază de date, filtrarea lor și, mai apoi, procesarea acestora. Această procesare era o sarcină destul de complexă, care necesita mult efort manual pentru a implementa și gestiona corect toate etapele unui proces batch.