White labeling: beneficii și dezvoltare
Un produs sau un serviciu white label este creat de către o companie, fără branding cu scopul de a putea fi rebranduit și vândut către alte companii ca produs propriu. Aceasta practică duce la eficientizarea costurilor, reducerea riscurilor și la o scalabilitate crescută. Compania care folosește un produs sau serviciu white labeled nu mai este nevoită să investească în dezvoltare și poate penetra noi piețe fără a fi nevoie de a face cercetare și dezvoltare.
Creează un joc: Ping Pong (I)
Proiectele de programare nu trebuie să fie întotdeauna legate de zona enterprise. Realizarea de jocuri reprezintă o posibilă evadare din monotonia unor proiecte prea serioase. Bineînțeles că există frameworkuri speciale pentru realizarea acestora precum Unity3D sau Unreal Engine. Mai aproape de scopul acestui articol trebuie să menționăm și câteva frameworkuri de gaming ca JavaScript: Phaser, PixiJSvvși BabylonJS. În schimb, deoarece unora dintre noi ne place să re-inventăm uneori roata, vă propun să scriem micul nostru joc în JavaScript simplu.
Gestionarea Inteligentă a Deșeurilor cu Soluții IoT
Într-o lume în care resursele naturale devin tot mai limitate, iar poluarea atinge niveluri critice, economia circulară reprezintă o soluție inovatoare și indispensabilă. Mai mult decât o simplă strategie de gestionare a resurselor, aceasta redefinește economia, punând accent pe un model sustenabil bazat pe reducerea deșeurilor, reciclare și reutilizare, într-un ciclu închis care maximizează valoarea materialelor.
Mituri despre cloud
Miturile despre cloud au generat așteptări nerealiste pentru companii. De la costuri mai mici la simplitate și universalitate, aceste concepții greșite pot afecta adoptarea și utilizarea eficientă a cloudului. În acest articol, demontăm cele mai frecvente mituri despre cloud, oferind o perspectivă realistă asupra beneficiilor și provocărilor acestei tehnologii.
Ce vei putea citi în revistă în 2025
Îmi face plăcere să vă prezint planificarea temelor pe 2025. Încercăm să acoperim o arie cât mai mare din ceea ce înseamnă programarea în zilele acestea. Bineînțeles că vom avea articole centrate și pe alte teme. Oricum, în măsura în care este posibil vom încerca să avem ceva reprezentativ din fiecare tematică. Sper că v-am făcut curios.
AWS re:Invent re:Cap - Cum Va Evolua AWS în 2025?
AWS re:Invent este cea mai importantă conferință globală dedicată tehnologiilor cloud. Ediția din 2024, desfășurată între 1 și 6 decembrie la Las Vegas, a reunit peste 60.000 de participanți, 900 de prezentări și 3.500 de speakeri.
Evenimentul oferă o platformă unică pentru profesioniștii din întreaga lume, care au ocazia să învețe, să facă schimb de idei și să descopere inovații în domeniul AWS. Din cele peste 100 noi funcționalități anunțate pe parcursul conferinței, am selectat câteva pe care le considerăm de interes pentru comunitățile AWS din România.
Termostatul IOT - mai practic (IV)
În perioada sărbătorilor și a iernii unul dintre subiectele preferate este cel despre termostatul meu IoT. Cu toate că sste perfect funcționabil, încerc în fiecare an să îi aduc îmbunătățiri și să îi adaug noi feature-uri. Ceea ce mă încurajează în acest demers este mai ales feedbackul consistent primit de multe ori de acasă. În această iterație i-am adăugat un gamepad pentru control și i-am reajustat controlul telecomandei datorită librăriei care s-a schimbat.
Spring Retry: Cum să gestionezi eșecurile temporare ca un profesionist!
De fiecare dată când se execută un request, există șansa ca acesta să eșueze – fie din cauza unei conexiuni instabile, fie din cauza unui server temporar indisponibil. În astfel de situații, o strategie comună este să reîncercăm operațiunea, oferind aplicației noastre șansa de a depăși erorile temporare. Dar cum gestionăm acest proces fără să scriem cod redundant sau să pierdem din claritatea aplicației? Aici intervine Spring Retry, o bibliotecă puternică și flexibilă, integrată perfect în ecosistemul Spring Boot, care automatizează și simplifică reîncercarea operațiunilor eșuate.
Microservicii Spring Boot - comunicare și descoperire (I)
În spațiul dezvoltării moderne de software, Spring Boot a reprezentat un standard esențial în simplificarea modului în care gestionăm și instalăm microserviciile. Arhitectura bazată pe microservicii, caracterizată de scalabilitate și flexibilitate, le permite programatorilor să construiască și să întrețină/gestioneze fiecare serviciu, independent de celelalte servicii. Totuși, această descentralizare introduce o provocare – comunicarea între servicii și descoperirea serviciilor.
Seturi de Date Sever Dezechilibrate
Oricât de rău și ghinionist te-ai simți când ești victima unei fraude, trebuie să ții minte un lucru: ai fost doar martorul unui eveniment foarte rar. Deși știrile te-ar face să crezi că un escroc se ascunde la fiecare colț al internetului, așteptând să-ți fure datele sau, mai direct, banii câștigați cu greu, adevărul este că frauda este un eveniment excepțional de rar în comparație cu numărul imens de tranzacții zilnice în online sau cu cardul.
Conferință TSM
NUMĂRUL 150 - Technologiile SAP ABAP
Design contribution