ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
EVENIMENTE
TSM - Planuri de viitor în 2021

Ianuarie este luna în care ne facem planuri pentru anul care tocmai a pornit. Provocările legate de pandemie sunt în continuare mari și ne obligă, cel puțin în prima jumătate a anului, să rămânem precauți în ceea ce privește întâlnirea cu publicul față în față. Vom continua principalele proiecte: Today Software Magazine și IT Days la fel ca în anii precedenți. De asemenea, ne vom canaliza o parte din efortul nostru către perfecționarea StreamEvent.ro, platforma online, pe care se desfășoară acestea.


Mircea Ifrim Java Software Developer @ Public Institution
DIVERSE
Perspective în evoluţia industriei software

Multe dintre tendinţele de evoluţie ale știinţei secolelor trecute au și în zilele noastre rezonanţă în dezvoltarea actuală a industriei software. Atunci, ele erau bazate doar pe niște descoperiri, rămase la etapa de pionerat, dar, astăzi, acestea decid evoluţia celor mai avansate tehnologii.

Reclame


Alina Mihuț Content manager @ Cognizant Softvision
ADVERTORIAL
O emblemă renăscută: Aston Martin revine la F1 ™ cu Cognizant ca „Title Partner

Cu o anticipare de aproape 12 luni și un efort semnificativ de muncă, depus în culise, Aston Martin a revenit în Formula 1. Noua eră a început oficial. Nu am putea fi mai încântați să dezvăluim, în sfârșit, vestea asupra noii noastre identități, în timp ce ne prezentăm viziunea pentru experiența viitoare. Și ce modalitate mai bună de a începe noua eră decât primirea unui nou „Title Partner”, Cognizant (Nasdaq: CTSH), un brand IT multinațional american, cu planuri ambițioase de a-și lărgi acoperirea globală.


Szilárd Kacsó CEO & Trainer @ Azimut Happy Employees @ updateED
DIVERSE
Microlearning: folosind un pic de învățare pentru a dezvolta abilități mari

Procesul de microlearning este o modalitate concisă și captivantă de învățare online care se bazează pe unități mici de învățare și activități scurte, de maximum 15 minute, pentru ca participanții să învețe în ritmul lor. Este potrivit atunci când persoana, care învață, are nevoie de ajutor pentru a realiza ceva specific sau pentru a se raporta la un fragment de conținut. Microlearning este scurt și la obiect, bazat pe un subiect sau o problemă, ușor de căutat prin adresarea unei întrebări sau introducând cuvinte-cheie.


Terezia Neagu Senior Product Executive @ Betfair Romania Development
MANAGEMENT
Product Management – Cum să devii performer de top

Performanța poate fi măsurată prin modul în care reușim să ducem la bun sfârșit sarcinile noastre zilnice care se desfășoară în funcție de obiectivele și de viziunea companiei. Performanța devine subiect de discuție de fiecare dată când vorbim de evaluarea angajaților, adică de cât de bine au executat sau au livrat.


Lucian Revnic Software Architect @ Micro Focus
PROGRAMARE
Noutăți de la conferința AWS re:Invent 2020

În luna decembrie 2020 s-a desfășurat Amazon Web Services (AWS) re:Invent 2020, cel mai mare eveniment la nivel mondial dedicat tehnologiilor cloud. Ce am aflat acolo?

 • Ce este Amazon DevOps Guru?
 • Care este legătura între Apple macOS și Amazon AWS?
 • Cum puteți împacheta funcții AWS Lambda în containere Docker? și multe altele.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
INTERVIU
BoatyardX - dezvoltarea de produse. Interviu cu Sorin Bob

Sorin, ne cunoaștem de mai mult timp! Ești un bun programator, care, de câțiva ani, conduci BoatyardX România. Spune-ne câteva cuvinte despre tine și hobby-urile tale.

Sorin Bob: Salut Ovidiu, ai dreptate, ne cunoaștem de peste zece ani, din perioada în care amândoi lucram la Nokia. Așa cum ai spus, am început ca programator acum mai bine de cincisprezece ani. A fost o perioadă în care m-am format profesional în acest domeniu și în care am învățat foarte multe lucruri. Odată cu experiența câștigată în domeniu, am început să ocup diverse roluri în zona de leading și, ulterior, în cea de management. În ultimii cinci ani am ocupat roluri cheie în conducerea câtorva companii internaționale de IT ce aveau centre de dezvoltare în Cluj. De aproape doi ani, sunt general managerul companiei BoatyardX.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
PROGRAMARE
Un termostat IoT - versiunea a II-a

Am văzut în articolul precedent cum putem avea Un termostat IoT pe roți. Soluția inedită a fost aleasă în lipsa unui releu care să controleze centrala. În articolul de față expunem varianta în care vom folosi un releu real pentru controlul centralei. Îl vom utiliza într-o soluție inițială practică, după care o vom dezvolta pentru a avea un termostat complex ce va avea un senzor de temperatură performant, va afișa temperatura pe un ecran led și va putea fi controlat de la o telecomandă. Adăugăm că funcționarea centralei va fi semnalată de un semafor.


Mircea Vădan Managing Partner @ Activize Cofounder @ClujStartups
STARTUPS
Transylvania Angels Network obiective pentru 2021

Comunitatea de investitori de tip business angel din România este într-o creștere vibrantă. Pe baza activității sporite pe care am monitorizat-o anul acesta, putem spune că 2020 a fost, într-adevăr, anul investițiilor îngerilor din România. Investițiile de tip angel în România au crescut semnificativ în ultimii ani, de la doar câțiva investitori și o rețea locală din țară. Astăzi suntem în legătură cu 14 rețele/organizații active pentru business angels, numărând peste 250 de investitori, majoritatea situate în marile orașe ale României.


Emese Markovics Digital Business Integration Senior Analyst @ Accenture
MANAGEMENT
Facilitatorul – piesa de rezistență a ședințelor virtuale

Care sunt factorii care determină productivitatea unei echipe în circumstanțele actuale? Colaborarea virtuală poate fi la fel de eficientă ca aceea în persoană? Facilitarea ședințelor sau a sesiunilor bazate pe cooperare de către un expert ajută echipele să lucreze mai bine împreună, determinând eficientizarea proceselor zilnice. Facilitarea este una dintre cele mai importante abilități de care are nevoie fiecare echipă care funcționează cu cel puțin un membru care lucrează de la distanță. Cererea pentru această abilitate unică este în creștere, deoarece duce la crearea o structură și un mediu care ușurează colaborarea echipelor.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
INTERVIU
Expert talks panel - Railways mobility

Ne-a făcut plăcere să discutăm cu invitații noștri la evenimentul de lansare TSM 102 din decembrie despre mobilitatea pe căile ferate. Alături de noi au fost:

 • Tudor Arsenescu - Capability Lead @ Accenture Industrial Software Solutions
 • Cătălin Goban - Head of Department Engineering Systems Vision @ Bosch

Editorial

Fiecare dintre noi începem 2021 cu multe planuri noi. Pentru noi, aceste planuri au legătură, bineînțeles, cu revista TSM, conferința IT Days, platforma de live streaming Streamevent.ro și, poate, cu o nouă ediție The Developers. Întrebarea pentru tine este, însă, ce ți-ar plăcea să citești în revista TSM în 2021? Pe cine ai vrea să îl vezi sau revezi la IT Days ? Ce funcționalitate ți-ar plăcea să vezi într-o platformă de streaming live pentru conferințe și evenimente ? Recunosc că nu este ușor să răspunzi la toate acestea, dar cei care o vor face și își vor trimite propunerile și răspunsurile (contact@todaysoftmag.com) vor putea câștiga o invitație la IT Days 2021, 10-11 Noiembrie. Sperăm că ți-am deschis apetitul pentru lucruri interesante. În continuare, te invit să citești articolele din prima ediție din acest an.

Citeşte mai mult

VIDEO: NUMĂRULUI 120

Sponsori

 • CodeCraftersBT
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • metro.digital
 • AboutYou
 • Colors in projects

VIDEO: EXTRA