ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
NOU
Numărul 150
Numărul 149 Numărul 148 Numărul 147 Numărul 146 Numărul 145 Numărul 144 Numărul 143 Numărul 142 Numărul 141 Numărul 140 Numărul 139 Numărul 138 Numărul 137 Numărul 136 Numărul 135 Numărul 134 Numărul 133 Numărul 132 Numărul 131 Numărul 130 Numărul 129 Numărul 128 Numărul 127 Numărul 126 Numărul 125 Numărul 124 Numărul 123 Numărul 122 Numărul 121 Numărul 120 Numărul 119 Numărul 118 Numărul 117 Numărul 116 Numărul 115 Numărul 114 Numărul 113 Numărul 112 Numărul 111 Numărul 110 Numărul 109 Numărul 108 Numărul 107 Numărul 106 Numărul 105 Numărul 104 Numărul 103 Numărul 102 Numărul 101 Numărul 100 Numărul 99 Numărul 98 Numărul 97 Numărul 96 Numărul 95 Numărul 94 Numărul 93 Numărul 92 Numărul 91 Numărul 90 Numărul 89 Numărul 88 Numărul 87 Numărul 86 Numărul 85 Numărul 84 Numărul 83 Numărul 82 Numărul 81 Numărul 80 Numărul 79 Numărul 78 Numărul 77 Numărul 76 Numărul 75 Numărul 74 Numărul 73 Numărul 72 Numărul 71 Numărul 70 Numărul 69 Numărul 68 Numărul 67 Numărul 66 Numărul 65 Numărul 64 Numărul 63 Numărul 62 Numărul 61 Numărul 60 Numărul 59 Numărul 58 Numărul 57 Numărul 56 Numărul 55 Numărul 54 Numărul 53 Numărul 52 Numărul 51 Numărul 50 Numărul 49 Numărul 48 Numărul 47 Numărul 46 Numărul 45 Numărul 44 Numărul 43 Numărul 42 Numărul 41 Numărul 40 Numărul 39 Numărul 38 Numărul 37 Numărul 36 Numărul 35 Numărul 34 Numărul 33 Numărul 32 Numărul 31 Numărul 30 Numărul 29 Numărul 28 Numărul 27 Numărul 26 Numărul 25 Numărul 24 Numărul 23 Numărul 22 Numărul 21 Numărul 20 Numărul 19 Numărul 18 Numărul 17 Numărul 16 Numărul 15 Numărul 14 Numărul 13 Numărul 12 Numărul 11 Numărul 10 Numărul 9 Numărul 8 Numărul 7 Numărul 6 Numărul 5 Numărul 4 Numărul 3 Numărul 2 Numărul 1
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼

Levente Veres Design Lead
@Endava
PROGRAMARE
Arhitectura software (I)

Timpul trece, știința evoluează, cerințele oamenilor cresc, adaptarea la schimbări în orice domeniu devine cerință de bază. În același timp, așteptările sunt în creștere dacă vine vorba despre calitate, accesibilitate, securitate și nu în ultimul rând cost. Industria de IT din ultimi ani a adus în discuție necesitatea sau inutilitatea arhitecturii de software sau arhitecților de software.


Silviu Dumitrescu Line manager@Telenav

Diana Bălan Map analyst@Telenav
PROGRAMARE
JavaFX și comunicarea prin RESTful Web Services

O aplicație client poate accesa resurse distribuite aflate la distanță. Există mai multe modalități de accesare a acestor resurse, dar poate cea mai portabilă este cea a serviciilor web. În acest articol vom aduce în discuție serviciile REST (Representational State Transfer), servicii autodescriptive, moderne, cu un API Java ce are evoluție spectaculoasă în ultimele versiuni ale platformei Java Enterprise.

Reclame


Tiberiu Cifor Engineering Manager
@3Pillar Global
MANAGEMENT
Performanța în echipe distribuite

Știm cu toții ca în zilele noastre una dintre cele mai folosite metode sau moduri de lucru pentru a gestiona echipe de proiect este Agile. Agile se poate implementa cu succes folosind Scrum, Kanban sau altele. Toată lumea face Agile, toată lumea cunoaște principiile Agile și toată lumea îl implementează. Prin natura jobului am trecut prin multe proiecte, de la cele mai mici până la cele mai mari, de la cele mai ușoare până la unele dintre cele mai grele proiecte.


Alexandru Bolboacă Agile Coach and Trainer, with a focus on technical practices
@Mozaic Works
PROGRAMARE
Cinci sfaturi practice pentru Code Review în Scrum

În fiecare săptămână, la Mozaic Works, în echipa de dezvoltare de produse, descoperim 2 - 3 buguri în produsul la care lucrăm în timpul sesiunii de Code Review. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că lucrăm într-un mod foarte structurat și aplicăm ATDD și Test First/TDD.


Mai mult, dezvoltatorii și liderii tehnici se plâng la noi ori în comunitate ori în timpul sesiunilor de coaching sau workshopuri despre anumite aspecte ale revizuirilor de cod. 




Simona Bonghez Managing Partner @ Colors in Projects
MANAGEMENT
Gogu și jocul alternativelor

- No, în sfârșit... răsuflă Mișu ușurat văzând numele și mai ales fața lui Gogu pe ecranul smartphone-ului. N-apucă însă să zică ceva că șuvoiul vorbelor lui Gogu se dezlănțui prin micul device de parcă se rupsese zăgazul:
- Da’ ce s-a întâmplat, dom’le, de suni ca nebunu’?! Ori crezi că sunt chior și nu văd c-ai sunat de prima dată? Cine-o murit, ce-o explodat, că nu mi-e dat și mie să am o zi de liniște! O zi, frate, atât mi-am permis și eu să lipsesc. Motivat. O zi! Iar tu suni de cinci ori într-o oră. Cinci! Cinci mii de fulgere și tunete abate-s-ar asupra telefonului tău de fiecare dată când te mai întinzi după el. Ori ești sinucigaș și vrei să-ți rezolv eu problema plecării din sânul omenirii, ceea ce m-ar face extrem de fericit în acest moment...


Cristian Raț Software Developer
@Yardi România
PROGRAMARE
Clasificare de Text la Scară Largă

În ultimii ani numeroase probleme precum detectarea fraudelor, detectarea mesajelor nedorite (spam), clasificarea imaginilor, determinarea subiectului unui articol ș.a. au fost rezolvate cu ajutorul inteligenței artificiale. Odată cu creșterea numărului de utilizatori de internet, dimensiunea datelor care trebuie procesate devine tot mai mare, astfel stocarea și procesarea acestora pe un singur server este foarte dificilă, soluția fiind procesarea lor într-un sistem distribuit.


Alexandru Albu Software Architect @ Bosch
PROGRAMARE
Convergența documentației într-un proiect software multimodular

Documentele explicative ale produselor software sunt folosite ca manuale de referință pentru proiectanții interfețelor utilizator, pentru programatorii care scriu codul și pentru testerii care se asigură că produsul funcționează corect. Într-o aplicație multimodulară, fiecare componentă este dezvoltată și lansată independent. Păstrarea documentației actualizate pentru fiecare componentă nu este ușoară deoarece nu totul ține doar de redactarea ei, ci și de centralizarea tuturor documentelor în așa fel încât să fie găsite ușor de către persoanele interesate.


Cristian Șerban Application Security
@Betfair
PROGRAMARE
Competență sau fraudă?

În urmă cu zece ani la universitatea unde eram student s-a organizat o miniconferință de securitate. Pentru a fi mai interesant, organizatorii au creat și o pagină de înregistrare care urma să fie deschisă pentru a accepta înscrieri începând cu ora 12 la o anumită dată. Mă pasiona domeniul și mi-am dorit să particip. Mi-am dorit să mă înscriu printre primii pentru a-mi asigura locul și mai ales că au promis că dau câte un tricou la primii 20 de participanți care se înscriu.


Claudia Jelea Avocat & Consilier in domeniul marcilor
@IP Boutique
DIVERSE
Noi tehnologii - în pragul Data Protection Day 2015

În fiecare zi, suntem uimiți de noi și noi minuni ale științei și tehnicii ce se insinuează și devin parte din viața noastră de zi cu zi. Lucruri precum Internetul Lucrurilor (Internet of Things), tablete, telefoane inteligente, aplicații mobile, drone, soft-uri de analytics, instrumente de online tracking și de geo-localizare, mașini care se conduc singure (self-driving cars), stocare în cloud, Google Street View, etc. își fac loc în vocabularul și, de cele mai multe ori, în obiceiurile noastre.


Daniela Buscan Account Manager @ PITECH+CONCEPT
DIVERSE
ACADEMY+PLUS

Dezvoltarea sectorului IT creează an de an locuri de muncă din ce în ce mai interesante și mai atractive pentru tinerii pasionați de domeniul informaticii. Dar în contextul valului ascendent de angajări din ultimii ani, companiile au început să caute profile din ce în ce mai complexe. În același timp, există și candidați care au înțeles că pentru a se diferenția au nevoie de formule complementare de formare profesională.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
DIVERSE
Realizările din 2014 și planurile de viitor ale Today Software Magazine

2014 a însemnat o perioadă de maturizare prin creșterea numărului și a calității articolelor publicate. Numeric, aceasta s-a reflectat în numărul crescut de accesări online care a ajuns la 7000 sesiuni/lună și de participanți la evenimentele de lansare care a atins o medie de 70-80 participanți. Momentul maxim a fost la lansarea din septembrie a revistei când s-au înregistrat peste 120 de participanți, iar online în perioada IT Days-ului când am trecut de 10,000 sesiuni / lună. De-a lungul anului, evenimentele de lansare ale revistei nu s-au limitat doar la cele din Cluj. Ne-am întâlnit cu cititorii revistei și în București, Timișoara, Brașov, Iași și Târgu-Mureș. Acestea au fost găzduite de către sponsori ai revistei dar și organizate împreună cu colegii de la Gemini Foundation sau Cluj IT Cluster. Am avut parte de un public minunat și promitem să revenim. În Cluj evenimentele de lansare au fost găzduite ca de obicei de sponsorii revistei. O noutate fiind multitudinea de noi sedii inaugurate pentru care lansarea revistei a fost o bună ocazie de prezentare a noului spațiu comunității de IT locale.


Mircea Vădan Managing Partner @ Activize Cofounder @ClujStartups
DIVERSE
Evenimente și startup-uri în 2014

La fel ca în ultimii doi ani, a venit vremea unui _review_ pentru ultimele 12 luni. În general, îmi pare că ecosistemul s-a mai așezat. “Mișcarea browniană,, a inițiativelor de suport pentru startup-uri pare mai clară și îmi permit să cred că de-acum vom intra într-o fază de creștere, în care “actorii” sunt deja relativ cunoscuți și își vor juca rolul în continuare.


Radu Ometită Software engineer
@Fortech
PROGRAMARE
Diminuarea complexității cu TDD și Agile

În ultimii ani complexitatea proiectelor a crescut încet până la punctul când modalitățile utilizate în trecut pentru diminuarea sa au devenit ineficiente. În prima parte a articolului vă voi împărtăși motivele pentru care consider complexitatea ca pe un aspect de care ne vom izbi timp îndelungat și despre care cred că va crește standardele a ceea ce înțelegem noi prin software acceptabil.

PROGRAMARE
Internet of Things în universul Java

Experții din domeniul IT au numit 2014 „anul Internet of Things”, acesta fiind unul dintre cele mai fierbinți subiecte ale anului care tocmai s-a încheiat. Titlul atribuit nu este deloc surprinzător dacă luăm în considerare faptul că site-uri importante precum dzone.com, jaxenter.com sau oracle.com au publicat câteva articole pe săptămână despre tehnologiile din sfera Internet of Things, iar blogger-ii nu au scăpat nicio ocazie să posteze despre ultimele lor proiecte IoT. Nici editurile nu au fost mai prejos, în 2014 fiind publicate zeci de titluri, multe altele așteptând să vadă lumina tiparului anul acesta.


Radu Vunvulea Solution Architect
@iQuest
PROGRAMARE
Ce sistem de distribuire de mesaje din Azure să folosesc?

În teorie, trimiterea unui mesaj prin cablu înspre un alt dispozitiv este o sarcină simplă. Dar trimiterea unui mesaj într-un mod sigur și de încredere poate fi o sarcină dificilă. În epoca IoT, în care numărul dispozitivelor conectate la internet crește dramatic în fiecare zi, noi trebuie să găsim diferite mecanisme de comunicare.

Deoarece nu putem controla când un dispozitiv este conectat la internet și pregătit să primească mesajul nostru, e important să detectăm diferite modalități de a comunica cu el.


Călin Biriș Digital Director @ Loopaa
DIVERSE
15 tendințe de Marketing Online și tehnologie pe care nu vrei să le ratezi în 2015

You can’t connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards. So you have to trust that the dots will somehow connect in your future. You have to trust in something - your gut, destiny, life, karma, whatever. This approach has never let me down, and it has made all the difference in my life.” - Steve Jobs

Făcând retrospectiva anului 2014, am văzut câteva tendințe și tehnologii care vor schimba cu siguranță modul în care comunicăm, interacționăm și investim în publicitatea online. Așadar, obiectul articolului va consta în prezentarea a zece tendințe de Marketing Online și cinci tendințe tehnologice pentru acest an și pentru anii care urmează.

Editorial

La mulți ani !!! Pornim la drum în acest an plini de avânt și dornici să facem față noilor provocări. Una dintre acestea este atingerea unor noi obiective pe care și le-a propus TSM. Ne propunem să lansăm cardul de membru TSM și o pagină online dedicată joburilor. Pentru clienții mobile, vom publica în curând o aplicație dedicată telefoanelor Windows Phone.

Citeşte mai mult

NUMĂRUL 149 - Development with AI

Sponsori

  • Accenture
  • BT Code Crafters
  • Accesa
  • Bosch
  • Betfair
  • MHP
  • BoatyardX
  • .msg systems
  • P3 group
  • Ing Hubs
  • Cognizant Softvision
  • Colors in projects