ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
NOU
Numărul 149
Numărul 148 Numărul 147 Numărul 146 Numărul 145 Numărul 144 Numărul 143 Numărul 142 Numărul 141 Numărul 140 Numărul 139 Numărul 138 Numărul 137 Numărul 136 Numărul 135 Numărul 134 Numărul 133 Numărul 132 Numărul 131 Numărul 130 Numărul 129 Numărul 128 Numărul 127 Numărul 126 Numărul 125 Numărul 124 Numărul 123 Numărul 122 Numărul 121 Numărul 120 Numărul 119 Numărul 118 Numărul 117 Numărul 116 Numărul 115 Numărul 114 Numărul 113 Numărul 112 Numărul 111 Numărul 110 Numărul 109 Numărul 108 Numărul 107 Numărul 106 Numărul 105 Numărul 104 Numărul 103 Numărul 102 Numărul 101 Numărul 100 Numărul 99 Numărul 98 Numărul 97 Numărul 96 Numărul 95 Numărul 94 Numărul 93 Numărul 92 Numărul 91 Numărul 90 Numărul 89 Numărul 88 Numărul 87 Numărul 86 Numărul 85 Numărul 84 Numărul 83 Numărul 82 Numărul 81 Numărul 80 Numărul 79 Numărul 78 Numărul 77 Numărul 76 Numărul 75 Numărul 74 Numărul 73 Numărul 72 Numărul 71 Numărul 70 Numărul 69 Numărul 68 Numărul 67 Numărul 66 Numărul 65 Numărul 64 Numărul 63 Numărul 62 Numărul 61 Numărul 60 Numărul 59 Numărul 58 Numărul 57 Numărul 56 Numărul 55 Numărul 54 Numărul 53 Numărul 52 Numărul 51 Numărul 50 Numărul 49 Numărul 48 Numărul 47 Numărul 46 Numărul 45 Numărul 44 Numărul 43 Numărul 42 Numărul 41 Numărul 40 Numărul 39 Numărul 38 Numărul 37 Numărul 36 Numărul 35 Numărul 34 Numărul 33 Numărul 32 Numărul 31 Numărul 30 Numărul 29 Numărul 28 Numărul 27 Numărul 26 Numărul 25 Numărul 24 Numărul 23 Numărul 22 Numărul 21 Numărul 20 Numărul 19 Numărul 18 Numărul 17 Numărul 16 Numărul 15 Numărul 14 Numărul 13 Numărul 12 Numărul 11 Numărul 10 Numărul 9 Numărul 8 Numărul 7 Numărul 6 Numărul 5 Numărul 4 Numărul 3 Numărul 2 Numărul 1
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼

Patkós Csaba Lead Software Developer @ Syneto
PROGRAMARE
Acceptarea schimbării. Drumul către un bug pe lună

Eu cred în capacitatea programatorilor deosebiți de a crea aplicații unice în moduri în care nu s-au mai făcut niciodată. Acest articol este povestea devenirii mele ca parte a unei echipe, alături de care am bătut un drum lung, de la un proces de dezvoltare software tradițional la unul agile. În vara anului 2010 eram în căutarea unui nou loc de muncă. Întâmplarea a făcut să ajung la compania Syneto. Aici am fost repartizat la un proiect mai vechi, acum retras din dezvoltare. Cariera mea de programator de până atunci a constat în programare individuală. Mai precis, realizare programelor de dimensiuni mai reduse pentru companiile la care activam pe post de administrator de rețea.


Ioana Varga Managing Partner @ A&I Consulting

Ioana Costea Expert contabil Managing Partner @ A&I Consulting
DIVERSE
Totul despre Persoana Fizică Autorizată din punct de vedere fiscal în 2015

Persoana fizică autorizată- P.F.A.- se definește ca persoana autorizată să desfășoare orice formă de activitate economică permisă de lege, folosind în principal forța sa de muncă. Activitățile economice pot fi desfășurate în toate domeniile, meseriile, ocupațiile sau profesiile pe care legea nu le interzice în mod expres pentru libera inițiativă. Activitățile economice pe care o persoană fizică le poate desfășura ca P.F.A. sunt cele prevăzute de Codul C.A.E.N. a căror desfășurare nu este reglementată exclusiv potrivit unei legi speciale.

Reclame


Lucian Pop Cofondator @ Fizbo
DIVERSE
Fizbo, Simply rent – aplicație mobilă pentru închirieri imobiliare

Aplicația a apărut în urma unei ambiții a unui fost student de la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Tehnice Cluj, care își căuta într-o zi o chirie în zona Observatorului. Vizitând un apartament de care nu a fost mulțumit și nemaivoind să se întoarcă acasă pentru a caută alte oferte pe calculator, acesta a căutat o aplicație pe telefon care să îi arate ce chirii sunt disponibile în zonă și negăsind nimic s-a gândit să dezvolte el una. Astfel s-a născut Fizbo.


Cristian Philipp Senior Consultant & Managing Director @ Essential Training and Consulting
DIVERSE
Organizații bine crescute

La fel ca și în cazul oamenilor, și în cel al organizațiilor, buna creștere se referă la principiile, valorile, credințele și comenzile transmise prin educație. În context profesional, numim acest pachet educațional Cultură Organizațională. În rândurile următoare vom analiza câteva din elementele care influențează buna creștere organizațională.


Vasile Mihali Senior Software Engineer @ Arobs
PROGRAMARE
Loguri și metrici în Java

Suntem într-o formă mai mare sau mai mică dependenți de loguri - aceasta este realitatea. Scopul acestui articol nu este să prezint o anumită tehnologie Java de logare ci nivele superioare de abstractizare pentru colectarea, memorarea și analiza lor. De asemenea, intenția este de a prezenta cum acestea ne ajută pentru a avea o privire de ansamblu mai clară asupra ceea ce se întâmplă în aplicația/aplicațiile noastre dacă logăm informații cu sens și un scop clar definit în utilizarea lor.


Alexandru Bolboacă Agile Coach and Trainer, with a focus on technical practices
@Mozaic Works
PROGRAMARE
Ce este de fapt TDD?

Din când în când particip la discuții cu oameni despre ceea ce este TDD . Datorită faptului că utilizez TDD , dar și că îl explic altora , am dezvoltat o anumită cunoaștere în timp referitoare la acest subiect. De aceea, m-am hotărât să scriu acest articol care detaliază punctul meu de vedere în legătură cu ce este TDD. Sper că îl veți găsi util. Cum ar putea fi un articol lung, voi scrie pentru Today Software Magazine o serie de articole mai scurte pe această temă. Iată-l pe primul.


Kuki Edina Tester Senior Analyst
PROGRAMARE
Keep Calm and Start playing Dart

Prezentul articol nu-i are ca țintă pe manageri - nu aș vrea să le dau idei despre optimizarea pauzelor recreaționale din birou asigurând un singur dart - și nici pe extremiștii jocului binecunoscut, pentru că nu am cunoștințe de împărtășit despre darts-ul rusesc. Tema acestui articol vine de la big-brotherul nostru celălalt, adică Don't-be-evil Google. Datorită expertizei acestuia în domeniul tehnologiilor web, în octombrie 2011, Aarhus, orașul lui Bjarne Stroustrup și Lars Bak, s-ar putea să fi fost martor la nașterea unui produs revoluționar al industriei IT, fiind locul unde Dart a fost dezvăluit prima oară în fața publicului larg.


Paul Hrimiuc Business Development Manager @ Accesa
PROGRAMARE
Cum surprinde Microsoft viitorul?!

În perioada 4 - 8 mai am participat la Microsoft Ignite, un eveniment aflat la prima ediție, care a reunit peste 23.000 de profesioniști în IT și oameni de business. În cadrul evenimentului, Microsoft a prezentat realizările din ultima perioadă precum și planurile de viitor pentru cea mai mare parte din serviciile și produsele din portofoliu. Dacă te așteptai la anunțuri suprinzătoare, atunci te-ai aflat în locul nepotrivit, pentru că nici măcar HoloLens nu a fost prezentat.


Ioana Bucur Public Relations Responsable @ BattleLab Robotica
DIVERSE
BattleLab Robotica – cea mai mare competiție de megasumo robotic din Transilvania

Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca în colaborare cu organizația studențească BEST Cluj-Napoca a organizat în data de 9 mai 2015 cea de-a V-a ediție a competiției BattleLab Robotica. Competiția a constat în implementarea de roboți sumo autonomi, capabili să identifice și să elimine de pe suprafața de joc robotul advers în competiții de tip “1 la 1”.


Alexandru Objelean Senior Developer
@Betfair
PROGRAMARE
Introducere în Couchbase - soluție NoSQL bazată pe Documente

În prezent, industria IT abundă de termeni precum NoSQL, Big Data sau NewSQL. De multe ori, persoanele cu putere decizonală au dificultăți în alegerea soluției potrivite. În condițiile în care soluțiile clasice - bazele de date relaționale sunt folosite de mai bine de două decenii, de ce ar trebui încercate soluțiile alternative? Marile companii apelează deja de câțiva ani la soluțiile alternative ceea ce le permite să economisească bani, să inoveze rapid și să ajungă cu produsele finale pe piață mult mai repede decât o făceau înainte. Scopul acestui articol e să prezinte soluția NoSQL bazată pe documente, care este Couchbase.


Mircea Vădan Managing Partner @ Activize Cofounder @ClujStartups
DIVERSE
Seed For Tech

O nouă inițiativă a fost lansată în această primăvară în Cluj: Seed For Tech este un fond destinat dezvoltării de produse tech, incluzând și investiții de tip seed și sprijin în lansarea pe piață. Fondul și programul afiliat se adresează celor care au expertiză într-un domeniu de activitate, au o idee de startup în acel domeniu și se află în căutarea unui partener împreună cu care să dezvolte produsul și afacerea.


Cristina Juc Organizatoare @ Startup Weekend Cluj
DIVERSE
Startup Weekend Cluj 2015 în retrospectivă: 30 de idei și 12 echipe

După câteva ședințe, e-mailuri multe, telefoane și mai multe - s-a întâmplat. În 24-26 aprilie, la Exclusiv Catering, a avut loc cea de-a patra ediție Startup Weekend Cluj. Deși a durat doar trei zile, a fost un proiect foarte intens și cu rezultate îmbucurătoare. Cele trei zile de eveniment au început cu prezentările a doi speakeri, Philipp Kandal și Salim Virani, după care gazda noastră, Adrian Pop, ne-a împărtășit un pic din experiența lui privitoare la astfel de evenimente.


Irina Scarlat CMO How to Web & TechHub Bucharest
DIVERSE
12 startup-uri cu potențial și-au prezentat produsele pe scena MVP Academy Demo Day

București, 19 mai 2015. Cele 12 startup-uri care fac parte din al doilea lot al programului de preaccelerare MVP Academy au urcat pe scenă vineri, 15 mai, la Demo Day, pentru a prezenta rezultatele a două luni de muncă intensă. Acestea au avut astfel ocazia să își expună pentru prima oară produsele și progresul înregistrat în fața audienței, dar și să demareze discuții cu potențiali investitori și parteneri strategici.


Horia Mircea Botoș Program coordinator @ SprintPoint
DIVERSE
SprintPoint: un program de preaccelerare clujean care vrea să te ajute să reușești!

Acest lucru mi-a atras atenția asupra importanței de a înțelege diferența între un accelerator și un incubator atunci când vrei să intri într-un program de dezvoltare. O diferență este formulată de Paul Bricault, cofondatorul unui accelerator din Los Angeles, care constată că acceleratorul ia un capital al ideilor dezvoltate extern, în schimbul unei investiții și a mentoratului. La finalul celor trei sau patru luni startup-ul "absolvă". Incubatorul aduce o echipă externă să lucreze pe ideea unui investitor. Cu cât ideea necesită mai multe resurse pentru a ajunge la maturitate, cu atât capitalul luat crește.


Larisa Hogaș Android Developer @ Yardi România
@Yardi România
PROGRAMARE
Transfer de Date prin NFC

Bineînțeles, mi-am dat seama că aveam și alte idei care mi-ar fi putut simplifica viața sau care mi-ar putea face fiecare zi mai distractivă. De exemplu, mi-ar fi plăcut să găsesc o modalitate de a-mi debloca telefonul fără a-l atinge sau să deschid portiera prin simpla apropiere de scaunul șoferului și multe alte astfel de dorințe. Și apoi a apărut NFC, exact ca Moș Crăciun, și câteva din aceste dorințe chiar s-au îndeplinit.


Daniela Crișan Senior Tester
@ISDC
TESTARE
Portretul unui tester bun

Totul începe cu dorința de a reuși… A deveni un tester bun nu înseamnă a ajunge la o destinație, ci mai degrabă a te afla în mod constant într-o călătorie pe tărâmuri noi. Este important să dezvoltăm aptitudini care ne vor ajuta să înțelegem felul în care se abordează testarea software-ului. Aceste aptitudini ne ajută să dobândim credibilitate și să câștigăm respectul altor profesioniști implicați în dezvoltarea software.

Editorial

Un alt moment pe care îl plasez în categoria evenimentele pozitive ale lunii mai este colaborarea revistei TSM în regim de internship cu trei studenți. La inițiativa Cluj IT Cluster, am acceptat acum două luni să colaborăm sub forma unui program de internship pentru studenți. Studenții cu care colaborează TSM, lucrează la completarea website-ului revistei precum și la implementarea unor proiecte. Domeniile lor de specializare sunt informatică, informatică economică, jurnalism și marketing.

Citeşte mai mult

LANSAREA NUMĂRULUI 150

Noile tehnologii SAP ABAP

Marți, 10 Decembrie, ora 18:00

sediul MHP - A Porsche Company

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

NUMĂRUL 149 - Development with AI

Sponsori

  • Accenture
  • BT Code Crafters
  • Accesa
  • Bosch
  • Betfair
  • MHP
  • BoatyardX
  • .msg systems
  • P3 group
  • Ing Hubs
  • Cognizant Softvision
  • Colors in projects