ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
NOU
Numărul 126
Numărul 125 Numărul 124 Numărul 123 Numărul 122 Numărul 121 Numărul 120 Numărul 119 Numărul 118 Numărul 117 Numărul 116 Numărul 115 Numărul 114 Numărul 113 Numărul 112 Numărul 111 Numărul 110 Numărul 109 Numărul 108 Numărul 107 Numărul 106 Numărul 105 Numărul 104 Numărul 103 Numărul 102 Numărul 101 Numărul 100 Numărul 99 Numărul 98 Numărul 97 Numărul 96 Numărul 95 Numărul 94 Numărul 93 Numărul 92 Numărul 91 Numărul 90 Numărul 89 Numărul 88 Numărul 87 Numărul 86 Numărul 85 Numărul 84 Numărul 83 Numărul 82 Numărul 81 Numărul 80 Numărul 79 Numărul 78 Numărul 77 Numărul 76 Numărul 75 Numărul 74 Numărul 73 Numărul 72 Numărul 71 Numărul 70 Numărul 69 Numărul 68 Numărul 67 Numărul 66 Numărul 65 Numărul 64 Numărul 63 Numărul 62 Numărul 61 Numărul 60 Numărul 59 Numărul 58 Numărul 57 Numărul 56 Numărul 55 Numărul 54 Numărul 53 Numărul 52 Numărul 51 Numărul 50 Numărul 49 Numărul 48 Numărul 47 Numărul 46 Numărul 45 Numărul 44 Numărul 43 Numărul 42 Numărul 41 Numărul 40 Numărul 39 Numărul 38 Numărul 37 Numărul 36 Numărul 35 Numărul 34 Numărul 33 Numărul 32 Numărul 31 Numărul 30 Numărul 29 Numărul 28 Numărul 27 Numărul 26 Numărul 25 Numărul 24 Numărul 23 Numărul 22 Numărul 21 Numărul 20 Numărul 19 Numărul 18 Numărul 17 Numărul 16 Numărul 15 Numărul 14 Numărul 13 Numărul 12 Numărul 11 Numărul 10 Numărul 9 Numărul 8 Numărul 7 Numărul 6 Numărul 5 Numărul 4 Numărul 3 Numărul 2 Numărul 1
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
DIVERSE
TSM retrospectivă 2021 și planuri de viitor

Ne face plăcere să vă oferim o imagine de ansamblu a proiectelor noastre: revista Today Software Magazine, conferințele The Developers și IT Days, platforma streamevent.ro. Am reușit să le menținem active și să facem față provocărilor cauzate de marea mișcare spre on-line. Totodată, sperăm să ne revedem față în față, cel puțin în lunile de vară.


Alexandru Dascăl DevOps Engineer @ BoatyardX
PROGRAMARE
De la zero la IaC prin Terraform

Cred că nu mai e un secret faptul că orice business ce are în repertoriu servicii și resurse IT se orientează spre cloud și mai ales spre servicii cloud-based. În mod special, când vine vorba de companii de software, cred că principalul buzz-word pe care îl vom vedea in descrierea majorității acestora va fi cloud. Este, de altfel, o tranziție normală în perioada actuală când tot mai multe companii doresc să beneficieze de atuurile pe care marile cloud providers le oferă.

Reclame


Loredana Iuaniciu DevOps/Domino Administrator @ accesa

Roland Balint DevOps & SRE Engineer @ accesa
PROGRAMARE
Arta DevOps

Fie că suntem începători în dezvoltarea Agile, experţi în DevOps sau dornici să explorăm procesele CI/CD (Continuous Integration/Continuous Delivery), uneori, este bine să ne amintim cum a evoluat dezvoltarea aplicațiilor software.


Alexandra Moca DevOps Lead @ AirportLabs
PROGRAMARE
Migrarea cloud to cloud “în zbor” a trei sisteme aeroportuare

Urmând modelul european, tot mai multe țări cer stocarea datelor personale, guvernamentale și esențiale în spațiul geografic al țării, chiar și în cazul soluțiilor cloud. În cazul de față, soluțiile aeroportuare au fost implementate inițial în AWS în spațiul european, dar la solicitarea din partea guvernului, a fost nevoie de migrarea în data centere din Orientul Mijlociu. Problema era chiar mai complexă pentru că singurul furnizor de servicii cloud disponibil la momentul respectiv era Azure.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
INTERVIU
Profil de Companie – BoatyardX

IT-ul din Cluj a devenit cunoscut în România și nu numai. Programatorii vin aici pentru a descoperi proiecte și companii interesante. Pentru a înțelege mai bine acest fenomen, vom discuta cu Sorin Bob, General Manager la BoatyardX. Salut, Sorin. Bine te-am găsit. Ați pornit acum trei ani cu cinci angajați, iar acum sunteți peste 60. Care este secretul?


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
PROGRAMARE
Propunere de carte: DevOps

Ne face plăcere să vă prezentăm o nouă rubrică în revistă: propunerile de lectură care vin din partea colaboratorilor noștri. Sunt cărți care i-au inspirat pe aceștia și i-au ajutat în pasiunea lor: DevOps. Vă dorim o lectură plăcută !


Andrei Kelemen CEO @ Cluj IT Cluster
INTERVIU
Noi perspective

Andrei Kelemen (CEO Cluj IT Cluster): IT Days este o conferință centrată pe tehnologie, iar organizatorul acesteia, Ovidiu Mățan, a avut amabilitatea de a găzdui o discuție despre noi perspective, având în vedere impactul pandemiei și modul în care aceasta a schimbat raportarea noastră la mediul profesional. Cum ne-a ajutat tehnologia să trecem peste această perioadă? Care sunt perspectivele post-pandemie? Am onoarea de a avea lângă mine persoane ce conduc instituții importante din România și din Cluj și a căror experiență este cât se poate de relevantă pentru aceste întrebări.


Emilia Toma Copyright & Corector @Today Software Magazine
DIVERSE
Complicata stare de a fi ,,specific” și ,,agnostic” !

Știm cu toții că folosirea cuvintelor englezești în locul celor românești nu mai este doar o practică a celor care lucrează în multinaționale, ci s-a strecurat în limbajul de zi cu zi. E drept că, de cele mai multe ori, avem nevoie de ele pentru a putea îmbrăca cu ele realități și concepte noi pentru care limba noastră nu deține termenii adecvați. Dar, în același timp, mulți dintre noi alegem să preluăm de-a valma englezisme chiar dacă vocabularul actual al limbii române ne pune la dispoziție cuvântul de care avem nevoie. Consecințele ? Le expun mai jos în două exemple- credem- sugestive.


Geanina Tămaș Online Marketing Specialist @ Azimut
MANAGEMENT
Dezvoltarea personalului - eficacitatea trainingurilor on-line la locul de muncă

Formarea profesională la locul de muncă este recunoscută ca fiind din ce în ce mai importantă pentru dezvoltarea pe termen lung și pentru specializarea angajaților. Dezvoltarea profesională nu se referă doar la îmbunătățirea abilităților unui angajat pentru un rol anume. Mai degrabă, se referă la învățarea continuă care îi ajută pe angajați să progreseze în munca de zi cu zi și în carieră.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
INTERVIU
Experts panel: robotică și AI

Am discutat la evenimentul de lansare TSM 114 cu invitații noștri despre robotică și posibilul impact al AI-ului:

 • Marinel Moraru - Robotics Capability Lead @ Accenture ,

 • Ovidiu Stan - CTO @ Oviso Robotics

 • Levente Tamás - Conferențiar @ UTCN

Editorial

Tuturor ne place să ne propunem la început de an, schimbări și dorințe de împlinit. Este un moment bun pentru stabilirea unei direcții de urmat. Trebuie să fim, totuși, conștienți că nu toate ideile noastre se pot împlini... O primă condiție pe care acestea trebuie să o respecte este ca ele să fie realiste. Apoi, ar fi bine ca în demersul nostru de atingere a obiectivului dorit să avem o abordare gradată, de la ușor la complicat. Putem porni de la lucruri simple, cum ar fi învățarea unei noi tehnologii sau publicarea unui joc arcade, până la lansarea unui start-up sau chiar pornirea unui proiect antreprenorial. Nu mai insistăm asupra problematicii rezoluțiilor, există oricum foarte multă literatură pe această temă. Doar voiam să vă împărtășesc din experiența mea cu privire la cum am reușit să-mi îndeplinesc rezoluțiile cu specific tehnic. (Evident că nu pe toate.) Până la urmă, întrebarea la care trebuie să ne răspundem este una simplă: Unde dorim să ajungem în 2022?

Citeşte mai mult

VIDEO: NUMĂRULUI 126

Sponsori

 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • AboutYou
 • Telenav
 • .msg systems
 • Colors in projects