ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
Numărul 148 Numărul 147 Numărul 146 Numărul 145 Numărul 144 Numărul 143 Numărul 142 Numărul 141 Numărul 140 Numărul 139 Numărul 138 Numărul 137 Numărul 136 Numărul 135 Numărul 134 Numărul 133 Numărul 132 Numărul 131 Numărul 130 Numărul 129 Numărul 128 Numărul 127 Numărul 126 Numărul 125 Numărul 124 Numărul 123 Numărul 122 Numărul 121 Numărul 120 Numărul 119 Numărul 118 Numărul 117 Numărul 116 Numărul 115 Numărul 114 Numărul 113 Numărul 112 Numărul 111 Numărul 110 Numărul 109 Numărul 108 Numărul 107 Numărul 106 Numărul 105 Numărul 104 Numărul 103 Numărul 102 Numărul 101 Numărul 100 Numărul 99 Numărul 98 Numărul 97 Numărul 96 Numărul 95 Numărul 94 Numărul 93 Numărul 92 Numărul 91 Numărul 90 Numărul 89 Numărul 88 Numărul 87 Numărul 86 Numărul 85 Numărul 84 Numărul 83 Numărul 82 Numărul 81 Numărul 80 Numărul 79 Numărul 78 Numărul 77 Numărul 76 Numărul 75 Numărul 74 Numărul 73 Numărul 72 Numărul 71 Numărul 70 Numărul 69 Numărul 68 Numărul 67 Numărul 66 Numărul 65 Numărul 64 Numărul 63 Numărul 62 Numărul 61 Numărul 60 Numărul 59 Numărul 58 Numărul 57 Numărul 56 Numărul 55 Numărul 54 Numărul 53 Numărul 52 Numărul 51 Numărul 50 Numărul 49 Numărul 48 Numărul 47 Numărul 46 Numărul 45 Numărul 44 Numărul 43 Numărul 42 Numărul 41 Numărul 40 Numărul 39 Numărul 38 Numărul 37 Numărul 36 Numărul 35 Numărul 34 Numărul 33 Numărul 32 Numărul 31 Numărul 30 Numărul 29 Numărul 28 Numărul 27 Numărul 26 Numărul 25 Numărul 24 Numărul 23 Numărul 22 Numărul 21 Numărul 20 Numărul 19 Numărul 18 Numărul 17 Numărul 16 Numărul 15 Numărul 14 Numărul 13 Numărul 12 Numărul 11 Numărul 10 Numărul 9 Numărul 8 Numărul 7 Numărul 6 Numărul 5 Numărul 4 Numărul 3 Numărul 2 Numărul 1
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼

Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
DIVERSE
Trenduri, tehnologii, antreprenoriat și proiecte de cercetare la Cluj IT Days 2014

Continuăm seria de articole despre Cluj IT Days cu o nouă invitație. Am avut o lună la dispoziție pentru a putea umple locurile libere. Mulțumim tuturor celor care ne-au trimis o propunere de prezentare și ne pare rău dacă nu le-am putut include pe toate. Vom încerca să le includem în următoarele ediții. Facem o trecere în revistă a principalelor secțiuni ale evenimentului precum și ale prezentărilor.


Mircea Vădan Managing Partner @ Activize Cofounder @ClujStartups
DIVERSE
Tintag - Internet of Things startup à la Cluj

În ultimul an mi-am uitat tableta în diverse locuri de cel puțin trei ori (în supermarket, în restaurante, la evenimente) - din fericire mi-am recuperat-o rapid de fiecare dată. Unul din telefoane e încă în Bulgaria pe undeva, îmi căzuse din buzunar. Cu portmoneul nu e o problemă: îl uit acasă tot timpul, așa știu sigur unde e. Dar să fie clar: nu sunt uituc! Poate, puțin neatent, mai degrabă prefer să cred că se întâmplă oricui, oricând și oriunde.

Reclame


Andreea Misarăș Events & Communication Specialist
@Betfair


Camelia Hanga Learning & Development Manager
@Betfair
DIVERSE
BUILD FOR FUN @ FedEx Day

Dacă treci pe la Betfair în luna octombrie sunt șanse foarte mari ca toată lumea să vorbească despre FedEx Day. Nu prea știi la ce să te aștepți. Ne comandăm ceva din State? O fi vreo livrare mult așteptată? Primim ceva cool? Dacă ești și manager dă oarecum rău să te simți pe lângă subiect. Dar mă agit degeaba. Pe când mai că vedeam duba FedEx în fața Betfair-ului, începe să se facă lumină. Apar postere prin firmă. Un norișor pe care scrie "FedEx Day. 9-10 October" și "Watch your Inbox". "OK... I’m sitting, working, waiting" și hopa apare și mail-ul.


Alexandru Palade Director of Product Development
@Yardi România
DIVERSE
Creativitate aplicată

Industria software este o industrie creativă. Această declarație e destul de comună și se întâmplă uneori să fim chiar noi cei care o repetăm. Iar dacă nu o repetăm, cel puțin o acceptăm ca pe un adevăr evident chiar dacă nu ne gândim la ceea ce înseamnă cu adevărat.


Claudiu Mera Software Developer
@Endava
PROGRAMARE
vNext: Viitoarea direcție a aplicațiilor .NET

În ultimii ani s-au putut observa schimbări majore ale principiilor care stau la baza dezvoltării de software: un ritm rapid al inovației și al lansării de aplicații, accentul pus pe strategii de dezvoltare pentru multiple dispozitive, respectiv colaborarea din cadrul comunităților de dezvoltatori bazată tot mai mult pe open source. La acestea se adaugă și nevoia dezvoltatorilor de a integra aplicațiilor vechi la noi tehnologii. Microsoft a încercat să găsească un răspuns la toate aceste cerințe prin stabilirea unei noi direcții a framework-ului său binecunoscut .NET, direcție care poartă numele generic vNext.


Silviu Dumitrescu Line manager@Telenav

Diana Bălan Map analyst@Telenav
PROGRAMARE
Concurență şi data binding în JavaFX

În articolul din acest număr vă aducem din nou în atenție provocări tehnologice din lumea JavaFX. În articolul al doilea vom discuta despre concurență şi data binding. Pachetul javafx.concurrent gestionează codul multifir al interacțiunii cu UI-ul şi asigură că această interacțiune are loc în firul corect. Pachetul constă din interfața Worker şi două clase de bază Task şi Service, ambele implementând interfața Worker.


Philip Peterhansl IT Consultant Automotive
@.msg systems Romania
PROGRAMARE
Websockets – http pe steroizi

Http a apărut în 1999, dar cererea în continuă creștere a aplicațiilor web moderne pentru servere push și un protocol de comunicare mai eficient a dus la definirea protocolului Websocket în 2011. Acest articol promovează Websockets și descrie în linii generale cum să le folosești și motivele pentru care ar trebui să le folosești. Securitatea Websocket este un subiect important, dar nu poate fi acoperit în acest articol. Vedeți Linkuri utile pentru mai multe informații.


Radu Vunvulea Solution Architect
@iQuest
PROGRAMARE
Cod curat – Comentarii și format

În ultimele două numere ale TSM am descoperit ce fel de denumiri ar trebui să utilizăm pentru metodele, câmpurile, clasele noastre și așa mai departe. În legătură cu aceasta, am văzut că ar trebui întotdeauna să utilizăm nume cu înțeles care au legătură cu problema pe care dorim să o rezolvăm. De asemenea, am văzut că un nume de metodă trebuie întotdeauna să exprime o acțiune - să înceapă cu un verb- iar un nume de clasă ar trebui să fie întotdeauna un substantiv. După aceasta, am vorbit despre funcții, când am aflat că o funcție ar trebui să fie scurtă, să facă numai un singur lucru, iar numărul parametrilor să fie limitat.


Lavinia Cazacu Quality Assurance Manager
@Hewlett Packard


Irina Savescu Quality Assurance Engineer
@Hewlett Packard
TESTARE
Software Testing World Cup

Software Testing World Cup este o competiție internațională de testare software, aflată la a doua ediție. Competiția se desfășoară în două etape: preliminariile au loc la nivel de continent (Africa, Asia, Europa, Oceania, America de Nord și America de Sud) și se poate înscrie oricine, iar echipele câștigătoare se înfruntă într-o fază finală ce va avea loc în cadrul conferinței Agile Testing Days. Anul acesta preliminariile au avut loc între aprilie și iulie, iar etapa finală va avea loc la jumătatea lunii noiembrie.


Ioana Armean Business Analyst
@Imprezzio Global
DIVERSE
Primul pas în analiza de business

După cum am menționat în articolul "Cadrul analizei de business" din numărul 26, voi continua seria de articole în acest domeniu. Subiectele pentru articolele viitoare au fost prezentate succint sub formă de pași și diagrame pentru a oferi o imagine de ansamblu consistentă atât pentru un analist de business cât și pentru orice alt membru al echipei care îndeplinește aceste atribuții.


Claudia Mihu Software Developer
@Endava
DIVERSE
Cum a fost la conferința Smartweb

Smartweb e un eveniment anual dedicat designerilor, dezvoltatorilor și antrepenorilor din Europa de sud-est. Anul acesta, datorită revistei Today Softwere Magazine, am avut ocazia să particip și eu la Smartweb, eveniment organizat de Evensys și desfășurat la București. Evenimentul este alcătuit din două părți care au loc pe durata a două zile: în prima zi se țin, în paralel, două workshop-uri de câte opt ore, iar în a doua zi, se desfășoară o conferință cu prezentatori de talie mondială.


Irina Scarlat CMO How to Web & TechHub Bucharest
DIVERSE
Tendințe în tehnologie, dezvoltarea de jocuri, product management & investiții de tip angel la How to Web 2014

How to Web, cel mai important eveniment dedicat inovației, tehnologiei și antreprenoriatului din Europa de Sud-Est, va avea loc pe 20 și 21 noiembrie în București. Ajunsă la ediția internațională cu numărul 5, conferința are în acest an un format mai complex și va aduce în discuție pe scena principală teme precum antreprenoriatul și tendințe în tehnologie, în timp ce track-urile specializate vor oferi audienței oportunitatea de a învăța mai multe despre dezvoltarea de produse tech, crearea de jocuri sau bune practici pentru investitorii de tip angel. Biletele very early bird sunt disponibile pe site-ul evenimentului http://howtoweb.co până miercuri, 22 octombrie.


Tudor Bîrlea Co-fondator@ This is Not a Storm
DIVERSE
Cum poate o companie de IT să devină investitor într-un startup

În anul 2011, Mark Anderseen, co-fondator și director al fondului de investiții Anderseen Horowitz din Silicon Valley, prezicea dominația software-ului pe piețele internaționale. Azi când ne îndreptam spre finalul lui 2014, suntem martorii unei explozii antreprenoriale nemaivăzute, în care noi companii pătrund în fiecare nișă a fiecărei industrii.


Thomas Morris Freelance Web Developer
DIVERSE
Dronele sunt aici!

Dronele sunt aici și este timpul să ne obișnuim cu asta. Până acum probabil ați auzit de \"Revoluția dronelor\" care are loc în prezent. Sigur, acestea au pornit ușor cu stângul din cauza aplicațiilor militare inițiale, dar oamenii de pretutindeni, de la Amazon la pasionații locali, încep să descopere alte utilizări ale dronelor, care pot aduce beneficii în viețile noastre în moduri uluitoare.


Simona Bonghez Managing Partner @ Colors in Projects

Andrei Chirilă Team Leader Technical Architect
@
DIVERSE
Gogu, Petrică şi Lupu'

- Tati! Tati! Ardeee!!
Gogu fugi repede în bucătărie, simți mirosul de fum și căută rapid cu privirea sursa posibilă. Cu coada ochiului observă însă că ceva nu e în regulă și realiză imediat ce era suspect: mama și copilul, rezemau aliniați peretele, cu același zâmbet șăgalnic pe față dar și în priviri, dubios de calmi amândoi. Doamne, ce seamănă copilul ăsta cu mama lui, nu se putu abține Gogu să nu observe.

Editorial

Multă lume consideră că IT-ul în general este comod și nu-ți îngrădește creativitatea. Afirmația este întru totul adevărată dacă privim din perspectiva faptului că angajații acestui domeniu își pot dedica timpul îmbunătățirii sau dezvoltării unor noi aplicații, fie ele de outsourcing sau proprii. Însă ecosistemul IT trebuie în permanență monitorizat și supus unui efort de ameliorare a echilibrului dintre părțile sale componente.

Citeşte mai mult

LANSAREA NUMĂRULUI 149

Marți, 26 Octombrie, ora 18:00

sediul Cognizant

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

NUMĂRUL 147 - Automotive

Sponsori

  • Accenture
  • BT Code Crafters
  • Accesa
  • Bosch
  • Betfair
  • MHP
  • BoatyardX
  • .msg systems
  • P3 group
  • Ing Hubs
  • Cognizant Softvision
  • Colors in projects