ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼Eugen Bușoiu Engineering Manager @ 3Pillar Global
MANAGEMENT
AI în mediul Agile

În ultimii ani, odată cu depășirea barierelor computaționale care au limitat în trecut progresul inteligenței artificiale, industrii precum sănătate, comerț, producție sau financiar au adoptat și aplicat aceste tehnologii, reușind să inoveze și să aducă schimbări la nivel de percepție și de mod de lucru.

Reclame


Radu Vunvulea Solution Architect
@iQuest
PROGRAMARE
Azure DevOps

În urmă cu câteva săptămâni, Microsoft a anunțat un nou serviciu *cloud* disponibil pentru toți utilizatorii - Azure DevOps. Scopul principal al acestei articol este de a identifica trăsăturile principale ale acestui serviciu nou și care sunt diferențele dintre Visual Studio Team Services și Azure DevOps.


Marian Pandilică Senior Trainer and Cloud Architect @ Dendrio a Bittnet company
PROGRAMARE
Microsoft Windows Server 2019 Reloaded

Anul 2017 aducea o noutate în familia Microsoft Windows Server 2016 prin lansarea primei versiuni Semi-Annual Channel numită 1709. Aceasta este noul program de upgrade al produsului ce se continuă în acest an cu Windows Server 2019, produs disponibil din luna octombrie publicului larg.


Anastasia Noela Research Specialist @ Azimut Happy Employees
DIVERSE
Cum arată feedbackul într-o echipă agilă?

A lucra în domeniul IT presupune, printre altele, implementarea unor metodologii Agile, utilizarea diferitelor limbaje de programare și vigilență constantă în ce privește ultimele tehnologii apărute. Când zici tehnologie, zici schimbare, iar încercarea de a ține pasul cu ultimele update-uri poate părea adesea o goană după ținte în mișcare.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
EVENIMENTE
Noutăți IT Days 2018 - Day 1

Mai este aproximativ o lună până la cea de-a șasea ediție a IT Days 2018, 20-21 noiembrie, Cluj-Napoca. Tema aleasă pentru acest an este #BuildingTomorrow . Inevitabil, în anul acesta, de sărbătorire a României, dorim ca această ediție să devină și un pretext de celebrare a IT-ului românesc. Pe cele patru scene de la Casa de cultură a studenților vor urca specialiști locali dar și o serie de invitați speciali precum: Dermot Turing, nepotul lui Alan Turing, inventatorul inteligenței artificiale și despre care acesta a scris câteva cărți; Mark Seemann, programator, software arhitect, pasionat de programarea funcțională și OOP; Peter Lawrey, prezent a cincea oară la IT Days și unul dintre programatorii de top în Java, la nivel mondial; Peter Leeson, prezent și la ediția de anul trecut, unde a susținut una dintre cele mai bune prezentări conform feedbackului primit; Klevis Ramo, un programator pasionat de Machine Learning și Java.


Kovács György Scala Developer @ Itiviti
PROGRAMARE
Monad Transformers

Cu toate că pare un concept foarte complicat, Monad Transformer se bazează pe concepte de bază: în mod specific, functorul [7] și monada [8]. Aceste concepte sunt esențiale pentru orice programator funcțional. Având cunoștințele necesare, nu este dificil de înțeles ce este un Monad Transformer și în ce situații s-ar putea folosi.


Dan Sabadis Team Lead @ SDL
PROGRAMARE
Programare C# pentru tranzacțiile Bitcoin

În primele două articole am prezentat arhitectura și filozofia criptomonedelor (criptocurrency) în general și Bitcoin în particular. După ce am prezentat detalii legate de implementarea în cadrul unui server distribuit (cu mostre de cod C#), în al treilea articol ne propunem să discutăm despre componenta client a bitcoin sau despre portofelul electronic. Exemplele pornesc de la aspecte discutate în volumul online “Programming the Blockchain in C#”.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
DIVERSE
Votează cel mai bun articol la cea de-a doua ediție a premiilor Today Software Magazine

Anul acesta am decis să cerem părerea publicului în alegerea celor mai bune articole din revista Today Software Magazine. Pentru a recompensa votul fiecăruia, am decis să acordăm trei luni de acces gratuit la abonamentul electronic la Today Software Magazine. Singura cerință este să ne trimiteți un email la adresa concurs@todaysoftmag.com după ce ați votat.


Cornel Dumitrașcu RPA Developer Lead @ UiPath
PROGRAMARE
RPA sau naturalețea automatizării

Din fluxul meu de informații și știri din IT a răsărit ieri o întrebare: Este etic să-ți automatizezi munca și să nu spui angajatorilor despre acest lucru? Pentru că de obicei sunt interesat de răspunsurile din perspectiva cealaltă, am aflat că răspunsul la această întrebare sună cam așa: „Este ca și când ai avea mașina stricată, te-ai duce la service, ei ți-ar repara-o în cinci minute, dar ar ține-o șase ore pe care ți le-ar factura la sfârșit”.


Andrei Bal Software Developer @ Itiviti

Daniel Zagan Java Developer @ Itiviti
PROGRAMARE
Simple Binary Encoding (SBE)

Sistemele financiare folosesc volume mari de mesaje în diferite formate pentru a comunica. Numărul de mesaje poate ajunge și la câteva milioane pe secundă, iar volumul crește în fiecare an. Într-un asemenea mediu, softul utilizat trebuie să fie foarte eficient, iar cea mai des întâlnită problemă este performanța scăzută la codarea/decodarea mesajelor. Protocolul Financial Information Exchange (FIX) a fost creat în 1992 cu scopul de a permite tranzacționarea electronică. SBE este un protocol binar FIX care are ca scop să eficientizeze pe cât de mult cu putință această problemă. În anul 2013, CME (Chicago Mercantile Exchange) i-a însărcinat pe Martin Thompson, Todd Montgomery și Olivier Deheurles să dezvolte o implementare de referință pentru SBE. Principalele motive ale CME pentru dezvoltarea acestui protocol au fost volumul mare de date și obținerea unei latențe scăzute în propagarea datelor.


Andras Petres DevOps Engineer @ Itiviti
PROGRAMARE
Dezvoltarea pluginurilor de Jenkins pentru optimizarea procesului de CI/CD

Inspirându-se din mișcarea DevOps, multe companii au aplicat cu succes principiile ei, creând story-uri de succes precum Flickr. Aceste povești de succes ne-au învățat o lecție importantă: integrarea practicilor DevOps-ului precum și automatizarea, continuous integration și continuous delivery au drept efect un nivel de productivitate mai ridicat și release-uri făcute mult mai des.

Editorial

În domeniul IT, nici un task nu este imposibil de îndeplinit. Avem nevoie doar de oameni buni, timp și resurse suficiente! Pe cât de simplu este să le avem formulate într-un enunț, pe atât de greu este să dispunem de ele în realitate. S-ar putea ca în proiectele reale să avem limitări serioase în cazul fiecărui element care condiționează reușita. Și totuși cum se realizează astfel de proiecte ? Dincolo de ingredientele enumerate mai sus, credem că esențiale sunt pasiunea și dorința de autodepășire. Ce ne face să ne depășim așteptările proprii în anumite situații? Răspunsul este relativ simplu: experiența, determinarea și cunoștințele sau competențele teoretice.

Citeşte mai mult

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 111

Sponsori

  • Accenture
  • Bosch
  • ntt data
  • Betfair
  • FlowTraders
  • MHP
  • Connatix
  • Cognizant Softvision
  • BoatyardX
  • Colors in projects