ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN

Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
Servicii AI pentru combaterea corupției. Interviu cu Horea Hopartean

Horea, coordonezi echipa de R&D ComplyAdvantage din Cluj-Napoca, spune-ne câteva cuvinte despre tine.

Sunt la bază un inginer software de generația a doua. Tatăl meu este și el programator și mi-a insuflat aceasta pasiune pentru științe exacte, pentru sisteme software care rezolvă probleme reale.

Lucrez în domeniu de aproape 20 de ani, din care mai bine de jumătate i-am petrecut construind echipe care dezvoltă produse și soluții fintech.

Reclame


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
Expert talks panel - AI și Fintech

Ne-a făcut plăcere să ne revedem pe scenă real și virtual la Experts talk panel cu ocazia numărului aniversar 100. Alături de noi au fost:

 • Horea Hopârtean - Director of Engineering @ ComplyAdvantage

 • Adela Mureșan - Head of AI @ Banca Transilvania

 • Alex Faur - CTO & Co-Founder @ PaidAnalytics

 • Vlad Precup - Engineering Manager @ComplyAdvantage


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
Siemens Romania - interviu cu Mihai Homan

Conduci un departament de R&D la Siemens în Cluj, spune-ne câteva cuvinte despre tine profesional, dar și despre hobby-urile tale.

Mihai Homan: Sunt clujean la origini, absolvent al Colegiului Național Emil Racoviță, apoi am urmat cursurile Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Facultatea de Calculatoare. Tot aici am absolvit apoi și un master în Inginerie Software. În ceea ce privește hobby-urile, am găsit în ultimul an un hobby mai aparte: am devenit tătic și asta îmi ocupă, într-un mod cât se poate de plăcut, mai tot timpul liber rămas. Pe lângă asta, sunt pasionat de tot ceea ce înseamnă sport, urmăresc cu drag snooker și citesc cu plăcere cam tot ceea ce ține de tehnologie.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
Directii de dezvoltare la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj - interviu cu Frank Wolf

Ovidiu Mățan: Conduceți Centrul de Inginerie Bosch din Cluj de câteva luni. Cum s-a desfășurat tranziția spre noul rol și cum se integrează tehnologia dezvoltată la Cluj în ecosistemul Bosch global?
Frank Wolf: Am preluat rolul de director al Centrului de Inginerie Bosch din Cluj anul acesta în luna iulie, iar de atunci sunt responsabil de această organizație extraordinară, peste 800 de angajați și 200 de tineri care urmează programe de internship. Tranziția de la rolul anterior din Germania – unde am fost director global de dezvoltare de produse – în noua poziție de la Cluj a fost o nu doar o provocare, ci și o mare plăcere.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
Behavior-driven development - Interviu cu Dan North

Ovidiu Mățan: Sunteți cunoscut drept părintele BDD. Cum a început totul?
Dan North: Am lucrat ca programator la ThoughtWorks, o firmă de consultanță software, în 2003. Propuneam folosirea unui model de livrare de tip XP, folosind practici precum iterațiile, user stories, programarea în echipă, integrarea continuă, programare bazată pe teste etc. Elementul ce ieșea în evidență era TDD – programatorii credeau că scrierea de teste era destinată testerilor de rang inferior. Testerii nu agreau nici ei ideea ca programatorii să scrie teste, poate pentru că nu credeau că programatorii știau cum să scrie teste, poate pentru că le era teamă că vor rămâne fără slujbă!


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
Expert talks panel - Cyber Security

Tema evenimentului de lansare a al numărului 96 / iunie 2020 al revistei a fost Cyber Security iar în acest context am discutat despre provocările de securitate ale aplicaților ce rulează în producție dar și despre programe de descoperit breșe de securitate .


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
Expert talks panel - Re-Start

Tema evenimentului de lansare al numărului 95 / mai 2020 a fost Re-Start iar în acest context am discutat despre criza actuală, startup-uri și companii. Invitații noștri au fost:

 • Mihai Frenţiu - Startups Incubator Coordinator @ METRO SYSTEMS Romania
 • Andrei Kelemen - Director Executiv @ Cluj IT Cluster
 • Mircea Vădan - Fondator @ Cluj Startups


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
Cinci ani în Cluj - Interviu cu Dennis Raabe

Dennis, echipa locală a crescut foarte mult de când ai venit pentru prima oară la Cluj: s-au schimbat multe - ați construit birouri noi și, de asemenea, aveți în plus multe proiecte noi. Spune-ne câte ceva despre experiența ta de aici și de ce este aceasta atât de specială.

Dennis Raabe: A fost într-adevăr o experiență specială. Pe lângă proiectele livrate cu succes și pe lângă creșterea echipei de la circa 40 la 800 de persoane, m-au impresionat pasiunea și angajamentul acestei echipe tinere.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
Expert panel – AI & Automotive

Am discutat la evenimentul de lansare a revistei din luna martie despre tehnologiile AI, automotive și nu numai. A fost primul panel exclusiv online. Invitații noștri au fost:

 • Daniel Pomian - Senior Product Manager @ Telenav
 • Alex Burciu- Innovation Manager @ Institutul Român de Ştiinţă şi Tehnologie
 • Petru Vîrlan - Delivery Manager @ Betfair Romania Development

VIDEO: NUMĂRULUI 102

Sponsori

 • comply advantage
 • ntt data
 • Betfair
 • Accenture
 • Bosch
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • Cognizant Softvision
 • BoatyardX
 • Colors in projects

« Articole mai vechi