ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
NOU
Numărul 148
Numărul 147 Numărul 146 Numărul 145 Numărul 144 Numărul 143 Numărul 142 Numărul 141 Numărul 140 Numărul 139 Numărul 138 Numărul 137 Numărul 136 Numărul 135 Numărul 134 Numărul 133 Numărul 132 Numărul 131 Numărul 130 Numărul 129 Numărul 128 Numărul 127 Numărul 126 Numărul 125 Numărul 124 Numărul 123 Numărul 122 Numărul 121 Numărul 120 Numărul 119 Numărul 118 Numărul 117 Numărul 116 Numărul 115 Numărul 114 Numărul 113 Numărul 112 Numărul 111 Numărul 110 Numărul 109 Numărul 108 Numărul 107 Numărul 106 Numărul 105 Numărul 104 Numărul 103 Numărul 102 Numărul 101 Numărul 100 Numărul 99 Numărul 98 Numărul 97 Numărul 96 Numărul 95 Numărul 94 Numărul 93 Numărul 92 Numărul 91 Numărul 90 Numărul 89 Numărul 88 Numărul 87 Numărul 86 Numărul 85 Numărul 84 Numărul 83 Numărul 82 Numărul 81 Numărul 80 Numărul 79 Numărul 78 Numărul 77 Numărul 76 Numărul 75 Numărul 74 Numărul 73 Numărul 72 Numărul 71 Numărul 70 Numărul 69 Numărul 68 Numărul 67 Numărul 66 Numărul 65 Numărul 64 Numărul 63 Numărul 62 Numărul 61 Numărul 60 Numărul 59 Numărul 58 Numărul 57 Numărul 56 Numărul 55 Numărul 54 Numărul 53 Numărul 52 Numărul 51 Numărul 50 Numărul 49 Numărul 48 Numărul 47 Numărul 46 Numărul 45 Numărul 44 Numărul 43 Numărul 42 Numărul 41 Numărul 40 Numărul 39 Numărul 38 Numărul 37 Numărul 36 Numărul 35 Numărul 34 Numărul 33 Numărul 32 Numărul 31 Numărul 30 Numărul 29 Numărul 28 Numărul 27 Numărul 26 Numărul 25 Numărul 24 Numărul 23 Numărul 22 Numărul 21 Numărul 20 Numărul 19 Numărul 18 Numărul 17 Numărul 16 Numărul 15 Numărul 14 Numărul 13 Numărul 12 Numărul 11 Numărul 10 Numărul 9 Numărul 8 Numărul 7 Numărul 6 Numărul 5 Numărul 4 Numărul 3 Numărul 2 Numărul 1
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼

Anett Stoica Security Training & Awareness Lead @ Paddy Power Betfair
DIVERSE
Arta de a face phishing

Orice activitate pe care o facem poate deveni operă de artă dacă investim pasiune, creativitate și perseverență. Cele mai impresionante tablouri, piese și clădiri ale lumii au fost realizate ca urmare a experimentării, a planificării, a învățării continue din greșeli. Frecvența/rata clickurilor (click rate), frecvența/rata rapoartelor (report rate), recidiviștii (repeated offenders), motivația emoțională, grupul țintă, scenariul (scenario) sunt doar câteva din elementele ce fac parte din paradigma complexă a programelor de tip phishing. În cele mai multe cazuri, procesul de combinare și potrivire (mix and match) care stă la baza unui program de succes devine o operă de artă pentru creatorul său.


Ferenc Bogdanov Software Test Specialist @ Accenture Industrial Software Solutions
TESTARE
Loop testing ca metodă de testare automată

Acest articol are ca subiect de abordare metoda relativ nouă de loop testing pentru sisteme automotive embedded care se aplică direct în vehicol, acesta fiind echipat nu numai cu sistemul de testat dar și cu tehnica complexă de măsurare și simulare virtuală. Metoda devine din ce în ce mai răspândită datorită faptului că reduce din riscuri dar și din timpul de testare. În lumea automotive, dezvoltarea sistemelor se face bazând-se pe standardul ISO 14504 adică ASPICE.

Reclame


Iulia Cioca HR &Management @ ScienceForWork

Davide Trimarchi Head of Product & Design @123FormBuilder
MANAGEMENT
Între micromanaging și implicare: rolul top managementului în dezvoltarea de produse

Dezvoltarea de produse necesită multe ingrediente – creativitate pentru a găsi ideea, abilități tehnice pentru a aduce produsul la viață – dar are top managementul un loc în această rețetă? Mulți experți ar spune că acesta nu trebuie să se regăsească în această rețetă. Suntem de acord cu afirmația că micromanagingul nu ajută la nimic, însă credem cu tărie că e util ca top managementul să se implice în dezvoltarea de produse în companiile lor. Și nu suntem singuri: aplicând perspectiva managementului bazat pe dovezi, am studiat cercetarea științifică pe această temă, în paralel cu experiența în prima persoană trăită într-o companie tech românească. Acum, vă putem prezenta ce înseamnă implicarea top managementului, cu bune și cu rele: când este util, cum trebuie implementat pentru a obține beneficii și cum arată în practică.


Snjezana Cvoro-Begovic EVP of Partnership Strategy @ Cognizant Softvision
DIVERSE
De ce e nevoie să impuneți ritmul modernizării aplicațiilor voastre

Să ai obiective atât în viață, cât și în afaceri este ceva normal. Fiecare dintre noi ne setăm obiectivele ținând cont de lucrurile pe care le putem realiza pe termen scurt, luând în calcul resursele și perioada de timp de care avem nevoie. Puteți cocheta cu ideea de stretch goals care vă poate menține motivați și ambițioși, care vă poate permite să vă axați pe ceea ce este cel mai important și pe sarcinile de lucru curente. 


Joao Morais Security Testing Lead @ Paddy Power Betfair
PROGRAMARE
Maximizarea securității cu un eveniment Bug Bounty – călătoria noastră

Călătoria noastră a început acum doi ani. Am schimbat foarte multe lucruri până am reușit să ajungem la nivelul pe care îl avem azi, cu ajutorul evenimentelor bug bounty (vânătoare de recompense cu buguri). În acest articol, dorim să împărtășim cunoștințele noastre despre programele bug bounty, dar și experiența noastră cu lansarea și menținerea unui astfel de program.


Cătălin Pătrașcu Cybersecurity Architect @ NTT DATA Romania
PROGRAMARE
De la securitate perimetrală la Security by Design, Secure Coding și Vulnerability Management

Pe măsură ce infrastructurile IT migrează în cloud, iar sistemele și aplicațiile devin accesibile în afara clasicului perimetru de rețea, este tot mai clar că protejarea acestora de amenințările și atacurile cibernetice devine o provocare dar și o oportunitate în același timp. De ce o provocare, dar mai ales de ce o oportunitate, am să explic în rândurile de mai jos.


Călin Ilici Digital Tech Developer Assoc Manager @ Accenture Industrial Software Solutions
PROGRAMARE
Digital Twin

Despre Digital Twin s-au scris multe. Fiind o tehnologie emergentă inovativă, i s-a căutat utilizarea în diverse domenii și industrii unde a căpătat înțelesuri diferite. Conceptul de Digital Twin nu este nou. De fapt, au trecut mai bine de 50 de ani de când NASA a început să folosească ideea de Twins pentru vehiculele lor de explorare spațială din anii ’60. Datorită modelului “geamăn” de pe Pământ care le-a permis inginerilor de la bază să exploreze posibile soluții, astronauților de pe Apollo 13, în 1970, le-au fost oferite soluții salvatoare. Mulți ani mai târziu, Michael Grieves de la Institutul de Tehnologie din Florida( USA) a aplicat prima dată conceptul de Digital Twin în fabricație și, în 2002, l-a introdus public în timpul unei prezentări la Universitatea din Michigan (USA).


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
INTERVIU
Cinci ani în Cluj - Interviu cu Dennis Raabe

Dennis, echipa locală a crescut foarte mult de când ai venit pentru prima oară la Cluj: s-au schimbat multe - ați construit birouri noi și, de asemenea, aveți în plus multe proiecte noi. Spune-ne câte ceva despre experiența ta de aici și de ce este aceasta atât de specială.

Dennis Raabe: A fost într-adevăr o experiență specială. Pe lângă proiectele livrate cu succes și pe lângă creșterea echipei de la circa 40 la 800 de persoane, m-au impresionat pasiunea și angajamentul acestei echipe tinere.


Doru Șupeală Managing Partner @ SPOR
DIVERSE
Munca poate fi acasă, însă inovația rămâne la birou

O dată cu șocul pandemiei de Covid19, cei mai mulți români din profesiile și sectoarele economice care sunt compatibile cu activitățile profesionale intermediate de telecomunicații au descoperit munca de acasă. Mai întâi ca binecuvântare și sursă de confort personal, apoi ca sursă de uriaș disconfort și într-un final ca rutină de care, nu-i așa, ne plictisim repede și am vrea să o condimentăm cu cât mai multă diversitate și interacțiune.


Vlad But Managing partner @ AZIMUT Happy Employees & updateED
MANAGEMENT
LMS (Learning Management Systems) - o evoluție necesară

În anul 2000 a început revoluția tehnologică a device-urilor mobile, iar în acel moment Generația Y (a celor născuți între anii 1977-1994) a adoptat aceste tehnologii integrându-le în viața lor cu multă ușurință. Explicația științifică este însă una mai simplă: creierul nostru este organul care consumă cea mai mare cantitate de energie (aproximativ 20%, inima consumă doar 5-7%) din totalul de energie disponibilă în corpul uman.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
INTERVIU
Expert talks panel - Re-Start

Tema evenimentului de lansare al numărului 95 / mai 2020 a fost Re-Start iar în acest context am discutat despre criza actuală, startup-uri și companii. Invitații noștri au fost:

  • Mihai Frenţiu - Startups Incubator Coordinator @ METRO SYSTEMS Romania
  • Andrei Kelemen - Director Executiv @ Cluj IT Cluster
  • Mircea Vădan - Fondator @ Cluj Startups

Editorial

Mă gândeam zilele acestea la faptul că, după atâtea luni de lucrat de acasă, mulți dintre noi au remarcat că modalitățile de comunicare încep să își arate limitele. Totul începe cu trimiterea sau primirea linkului ori a invitației la conectare. Apoi, ecranele cu oameni în fața calculatorului, dotați cu căști, și ecranele în care aceiași oameni se retrag într-un colț mic pentru a face loc derulării slide-urilor. Și, nu de puține ori, probleme de sunet, defazări și chiar lătrat de câini sau câte un strigăt de copil. Nu este de mirare că multe din evenimentele online au, de obicei, doar 10-15 participanți. În condițiile în care participanții pot să părăsească evenimentul cu un simplu click ne putem întreba dacă s-ar putea face mai mult în acest sens. Un prim pas către un cadru mai captivant este un background mai animat și mai multă interacțiune. Toate acestea pot fi realizate relativ simplu prin apelul la OBS (Open Broadcaster Software). Dacă nu l-ați folosit încă, vă invit să o faceți, pentru că este un tool care ar trebui încercat. Următorul pas ?

Citeşte mai mult

Conferință TSM

NUMĂRUL 147 - Automotive

Sponsori

  • Accenture
  • BT Code Crafters
  • Accesa
  • Bosch
  • Betfair
  • MHP
  • BoatyardX
  • .msg systems
  • P3 group
  • Ing Hubs
  • Cognizant Softvision
  • Colors in projects