ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
NOU
Numărul 140
Numărul 139 Numărul 138 Numărul 137 Numărul 136 Numărul 135 Numărul 134 Numărul 133 Numărul 132 Numărul 131 Numărul 130 Numărul 129 Numărul 128 Numărul 127 Numărul 126 Numărul 125 Numărul 124 Numărul 123 Numărul 122 Numărul 121 Numărul 120 Numărul 119 Numărul 118 Numărul 117 Numărul 116 Numărul 115 Numărul 114 Numărul 113 Numărul 112 Numărul 111 Numărul 110 Numărul 109 Numărul 108 Numărul 107 Numărul 106 Numărul 105 Numărul 104 Numărul 103 Numărul 102 Numărul 101 Numărul 100 Numărul 99 Numărul 98 Numărul 97 Numărul 96 Numărul 95 Numărul 94 Numărul 93 Numărul 92 Numărul 91 Numărul 90 Numărul 89 Numărul 88 Numărul 87 Numărul 86 Numărul 85 Numărul 84 Numărul 83 Numărul 82 Numărul 81 Numărul 80 Numărul 79 Numărul 78 Numărul 77 Numărul 76 Numărul 75 Numărul 74 Numărul 73 Numărul 72 Numărul 71 Numărul 70 Numărul 69 Numărul 68 Numărul 67 Numărul 66 Numărul 65 Numărul 64 Numărul 63 Numărul 62 Numărul 61 Numărul 60 Numărul 59 Numărul 58 Numărul 57 Numărul 56 Numărul 55 Numărul 54 Numărul 53 Numărul 52 Numărul 51 Numărul 50 Numărul 49 Numărul 48 Numărul 47 Numărul 46 Numărul 45 Numărul 44 Numărul 43 Numărul 42 Numărul 41 Numărul 40 Numărul 39 Numărul 38 Numărul 37 Numărul 36 Numărul 35 Numărul 34 Numărul 33 Numărul 32 Numărul 31 Numărul 30 Numărul 29 Numărul 28 Numărul 27 Numărul 26 Numărul 25 Numărul 24 Numărul 23 Numărul 22 Numărul 21 Numărul 20 Numărul 19 Numărul 18 Numărul 17 Numărul 16 Numărul 15 Numărul 14 Numărul 13 Numărul 12 Numărul 11 Numărul 10 Numărul 9 Numărul 8 Numărul 7 Numărul 6 Numărul 5 Numărul 4 Numărul 3 Numărul 2 Numărul 1
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼



Răzvan Nicoară Test Automation Engineer @ Flow Traders
TESTARE
Test planning-generalități

Fie că am avut oportunitatea să facem sau doar am participat la implementarea unui test plan, cu toții contribuim la execuția acestuia. Un test plan descrie scopul și împarte în faze efortul care urmează să fie depus în vederea testării unui produs. De asemenea, cuprinde informații legate de mediul de testare, priorități, planificări legate de durată și perioada de testare. Totodată, include strategia de testare, test case-uri dar și posibile riscuri, persoane implicate etc.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
PROGRAMARE
NVidia Isaac framework

Isaac SDK este un framework dezvoltat de către Nvidia pentru a rula pe platformele hardware Jetson: Nano, TX2 și AGX Xavier. Conține un framework Isaac Robot Engine care permite scrierea de aplicații modulare și deployul remote direct pe platforma hardware. De asemenea, o parte importantă o reprezintă GEM-urile: o colecție de algoritmi bazați pe accelerarea GPU și care adaugă funcționalitate out of the box de navigare și percepție. Folosind această platformă, cei de la NVidia au creat două aplicații de robotică pentru a demonstra capacitățile de autonomous driving, Carter și Kaya.

Reclame


Delia Iulia Tamaș Head UX and Marketing Strategist @ Coffee In Code Out
DIVERSE
Interfața vocală (VUI)

"Setează alarma la ora 8 AM." Bine, sun acum pe mama.

"Nu, setează alarma la ora 8 AM."

OK, sun Nu răspunde niciodată, acum

"Nu, nu, nu face asta!"

Îmi pare rău, dar nu te pot ajuta cu asta încă.

Apelarea telefonului...

Câți dintre voi ați experimentat asta?


Andra Chicoș Sales Representative @ Azimut
DIVERSE
Cum gestionăm eșecul la birou?

În viața profesională și nu numai, tot ceea ce își dorește un individ este să aibă parte de succes sau cel puțin să nu trebuiască să se confrunte cu eșecuri. De cele mai multe ori, numai ideea de eșec îl poate face pe acesta să intre în starea de auto-conservare și să renunțe fără ca măcar să încerce. Deşi oamenilor nu le place să fie priviți ca fiind rataţi, ci din contra, îşi doresc să fie cunoscuți ca persoane de succes, singura modalitatea prin care se poate ajunge la o reușită în viață este prin intermediul unor eşecuri, care la momentul producerii lor pot părea un real punct final.


Iulia Sălăgean Software Engineer @ Flow Traders
MANAGEMENT
Leadership situațional - instrumente practice

De curând am aflat despre un nou tip de leadership: leadershipul situațional. Acesta este un model care pornește de la premisa că nu există un singur stil funcțional de leadership și că acesta trebuie adaptat situației în care te afli. Din prisma propriilor experiențe și valori, se întâmplă uneori ca din pozițiile de team lead/ senior developer sau pur și simplu de coleg mai experimentat, să nu recunoaștem o nevoie anume la unul dintre oamenii pe care îi coordonăm sau pe care îi învățăm/ajutăm să crească.


Alina Perde Technical Manager @ 3Pillar Global
MANAGEMENT
Leadership bazat pe valori

Trăim într-o lume alertă, într-un mediu agil, în care apar frecvent noutăți peste noapte. Cum schimbările au devenit parte din rutina zilnică, oamenii migrează de la o companie la alta. Cum putem noi, ca manageri, să asigurăm un mediu plăcut în care oamenii să își dorească să rămână?


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
EVENIMENTE
UBB Graduation Day 2019

Anul acesta am avut plăcerea de a lua parte la două sesiuni de susținere de lucrări de licență, la Facultatea de Matematică și Informatică (secția Informatică), respectiv Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (secția informatică economică) din cadrul Universității ,, Babeș-Bolyai”. Spiritul inovator, originalitatea și pasiunea au caracterizat multe dintre proiectele absolvenților. În rândurile următoare vom expune o parte dintre aceste proiecte.


Vlad Cenan DevOps Engineer @ Endava
PROGRAMARE
Administrarea unui sistem serverless cu Terraform în AWS

Construirea și administrarea unei infrastructuri serverless cu terraform în Amazon Cloud a presupus întâlnirea cu o serie de obstacole, precum comiterea unor erori. Acest articol își propune să ofere o serie de recomandări, care odată puse în aplicare, vor reduce riscul apariției de erori. Terraform este instrumentul perfect pentru Infrastructure as Code, folosit atunci când este necesar de furnizat și administrat un serverless stack în Amazon Cloud.


Mircea Vădan Managing Partner @ Activize Cofounder @ClujStartups
STARTUPS
Startupuri din diaspora în 2019

Diaspora românească este destul de puternică și activă și în sectorul de startupuri. Mulți dintre inginerii în software care trăiesc în străinătate fondează companii, bazându-se și pe implicarea altor persoane care trăiesc în România. Expunem în rândurile de mai jos câteva exemple, în speranța că această tendință va crește, iar ecosistemul va beneficia mai mult de cunoștințele și conexiunile lor. La Activize.Tech păstrăm o bază de date cu aproape 1500 de startupuri românești, oferind astfel rapoarte și informații despre evoluția ecosistemului de startupuri.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
EVENIMENTE
Expert panel - Products & Gaming

La evenimentul de lansare a numărului 84 a Today Software Magazine, am discutat despre Products și Gaming din perspectiva dezvoltării unor noi produse. Invitații noștri au fost:

  • Mădălina Mirăştian - Product Delivery Manager @ Betfair Romania Development

  • Daniel Tamas - founder @ Digitap

  • Lorand Minyo - Senior Product & Marketing Manager @ Gloobus


Cătălin Tudose Java and Web Technologies Expert @ Luxoft Training
PROGRAMARE
JUnit 5 - o nouă abordare, noi funcționalităţi

JUnit este un framework de testare pentru limbajul de programare Java. Versiunea JUnit 5 a fost reproiectată să rezolve anumite probleme particulare ale precedentelor versiuni. De asemenea, oferă o nouă arhitectură, cu posibilitatea de a crea a ierarhie de teste, cu assertions şi assumptions, cu teste dinamice şi parametrizate. Acest articol este o scurtă introducere în JUnit 5, pentru a pune la dispoziţie cititorului, posibilitatea de a înţelege noua arhitectură şi noile funcţionalităţi pe care să le exploreze mai departe.

Editorial

Pentru marea majoritate dintre noi, iulie și august sunt lunile de vacanță pe care le așteptăm de ceva vreme. Probabil ai observat că din coperta acestei ediții am omis intenționat prezența unui laptop sau a unei tablete, tocmai pentru a sugera o deconectare de la munca de la birou. Relaxarea și ruperea de rutina zilnică aduc cu ele alte perspective asupra realității și idei noi care se pot materializa în proiecte personale și poate chiar startupuri. Vă sugerez să le notați și să le discutați cu prietenii și familia. Așa deschideți calea unor sugestii și sfaturi utile. Un alt aspect important este să încercăm să abordăm realitatea dincolo de granițe și limitări artificiale, pe care ni le-am asumat conștient sau inconștient în virtutea unui confort mental. Interdisciplinaritatea poate apărea inițial ca o manieră mai complicată de a vedea lucrurile, dar este cea care oferă cheia complexității. Transferată în sfera tehnologică, această atitudine ne ajută să găsim aplicări ale software-ului în diferite alte domenii, astfel încât să ne facem viața mai ușoară. Tehnologia există, trebuie doar să o aplicăm: dispozitivele și senzorii IoT, camere video ce ne dau fluxuri video RGB dar și de adâncime pentru localizarea în spațiu, algoritmi de recunoaștere a imaginilor, Machine learning, servicii cloud și multe altele. Tot ce trebuie să facem este să rezolvăm un puzzle tehnologic. Satisfacția maximă va veni în momentul în care utilizatorii se vor bucura să descopere o soluție mai bună la o problemă existentă. Vă urez așadar o vacanță plăcută și idei îndrăznețe!

Citeşte mai mult

NUMĂRUL 138 - Maps & AI

Sponsori

  • Accenture
  • BT Code Crafters
  • Accesa
  • Bosch
  • Betfair
  • MHP
  • Connatix
  • BoatyardX
  • .msg systems
  • Yardi
  • Colors in projects

INTERVIURI VIDEO