ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
NOU
Numărul 148
Numărul 147 Numărul 146 Numărul 145 Numărul 144 Numărul 143 Numărul 142 Numărul 141 Numărul 140 Numărul 139 Numărul 138 Numărul 137 Numărul 136 Numărul 135 Numărul 134 Numărul 133 Numărul 132 Numărul 131 Numărul 130 Numărul 129 Numărul 128 Numărul 127 Numărul 126 Numărul 125 Numărul 124 Numărul 123 Numărul 122 Numărul 121 Numărul 120 Numărul 119 Numărul 118 Numărul 117 Numărul 116 Numărul 115 Numărul 114 Numărul 113 Numărul 112 Numărul 111 Numărul 110 Numărul 109 Numărul 108 Numărul 107 Numărul 106 Numărul 105 Numărul 104 Numărul 103 Numărul 102 Numărul 101 Numărul 100 Numărul 99 Numărul 98 Numărul 97 Numărul 96 Numărul 95 Numărul 94 Numărul 93 Numărul 92 Numărul 91 Numărul 90 Numărul 89 Numărul 88 Numărul 87 Numărul 86 Numărul 85 Numărul 84 Numărul 83 Numărul 82 Numărul 81 Numărul 80 Numărul 79 Numărul 78 Numărul 77 Numărul 76 Numărul 75 Numărul 74 Numărul 73 Numărul 72 Numărul 71 Numărul 70 Numărul 69 Numărul 68 Numărul 67 Numărul 66 Numărul 65 Numărul 64 Numărul 63 Numărul 62 Numărul 61 Numărul 60 Numărul 59 Numărul 58 Numărul 57 Numărul 56 Numărul 55 Numărul 54 Numărul 53 Numărul 52 Numărul 51 Numărul 50 Numărul 49 Numărul 48 Numărul 47 Numărul 46 Numărul 45 Numărul 44 Numărul 43 Numărul 42 Numărul 41 Numărul 40 Numărul 39 Numărul 38 Numărul 37 Numărul 36 Numărul 35 Numărul 34 Numărul 33 Numărul 32 Numărul 31 Numărul 30 Numărul 29 Numărul 28 Numărul 27 Numărul 26 Numărul 25 Numărul 24 Numărul 23 Numărul 22 Numărul 21 Numărul 20 Numărul 19 Numărul 18 Numărul 17 Numărul 16 Numărul 15 Numărul 14 Numărul 13 Numărul 12 Numărul 11 Numărul 10 Numărul 9 Numărul 8 Numărul 7 Numărul 6 Numărul 5 Numărul 4 Numărul 3 Numărul 2 Numărul 1
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼



Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
PROGRAMARE
Proiect IoT: Mașinuța prietenoasă

În numărul din decembrie, am demonstrat cum putem să ne facem o mașinuță cu telecomandă. Vom continua dezvoltarea acestui proiect. De data aceasta, îi vom adăuga un pic de autonomie prin inserarea unui Raspberry Pi și a unei camere video. Folosind OpenCV pentru procesarea imaginilor și machine learning pentru recunoașterea persoanelor, vom face mașinuța să ne urmărească.


Adrian Cozac Senior Software Engineer @ Itiviti
PROGRAMARE
Automatizarea proceselor de livrare software De ce avem nevoie de un asemenea program ?

Pentru a putea vedea în esență motivarea din spatele creării unui asemenea utilitar, consider că este necesară o introducere în contextul problemei. De obicei, fiecare dintre noi lucrează în cadrul unei echipe mai mici sau mai mari și care dezvoltă sau mențin unul sau mai multe produse/componente care trebuie să fie livrate la un moment dat. Depinzând de companie și de domeniul produselor care trebuie furnizate, procesul de livrare (începând de la cod și până la livrarea produsului final către clienți) poate să fie destul de complex, necesitând timp, pe care un programator sau tester îl poate folosi pentru a face lucruri mult mai creative.

Reclame


Marian Pandilică Senior Trainer and Cloud Architect @ Dendrio a Bittnet company
PROGRAMARE
Schimbări majore în structura certificărilor și cursurilor Microsoft din 2019

În ultimii douăzeci de ani trecuți de la obținerea certificării MCSE Windows Server și a celei de Microsoft Trainer, au existat mai multe modificări de perspectivă ale Microsoft în ceea ce privește structura și tipologia certificărilor și cursurilor asociate. Cei care obțineau în urma a șapte examene apreciata certificare Microsoft Certified System Engineer (MCSE), aveau în 2001 să afle că era necesar un examen suplimentar pentru a deveni și Microsoft Certified System Administrator (MCSA), argumentul Microsoft fiind necesitatea alinierii specializărilor obținute la structura pozițiilor din departamentele de IT la acel moment. Șapte ani mai târziu, în 2008, Microsoft completa această structură cu specializarea granulară de Support Technician (MCTS), transformînd vechile MCSA și MCSE în Microsoft Certified IT Professional (MCITP), cu nivele de System Administrator și Enterprise Administrator.


Marius Mitrofan Senior IT Consultant & Founder @ NETBEARS
PROGRAMARE
Prometheus – sau cum să scalezi sistemul de monitoring când ai peste 1000 de servere

În acest articol, vom analiza problemele care apar într-un sistem de monitorizare și de alerte, în momentul în care infrastructura dumneavoastră crește considerabil de mult.Resursele pentru acest tutorial sunt postate pe contul nostru de GitHub și conțin tot ceea ce aveți nevoie pentru a putea pune în funcțiune acest mecanism.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
INTERVIU
Agile Mammoths Games, la a XI-a ediție, din nou în Cluj 14-15 martie 2019

Daniela Ganea, Project Manager Agile Mammoths Games, ne va dezvălui din culisele evenimentului. Ce le-ai spune, Daniela, celor care nu au auzit de noi, despre conceptul evenimentului Agile Mammoths Games? Daniela: Agile Mammoths Games nu este doar un eveniment dedicat specialiștilor din industria IT, ci și pasionaților de Agile. Este o întreagă aventură în echipă, o competiție între echipe, unde scopul principal este învățarea sau consolidarea noțiunilor de Agile Project Management într-o atmosferă distractivă și dinamică.


Alexandru Cornea Delivery and Capability Lead @ Accenture
PROGRAMARE
Casa ta, smart, acum!

De foarte multă vreme mi-am dorit să îmi automatizez casa, să pot controla temperatura apartamentului de la distanță, să pot controla întrerupătoarele prin comandă vocală (Alexa și Google Home), dar ca orice programator las proiectele personale ultimele în lista priorităților. Spre norocul meu, în această toamnă am dat din întâmplare peste o platformă foarte interesantă, Home Assitant, care la prima vedere poate să mă ajute să adun toate echipamentele sub aceeași platformă cu efort minim și, se pare că după patru ani, am reușit în sfârșit să conectez majoritatea aparatelor din casă. Mai jos se pot vedea echipamentele integrate.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
DIVERSE
La început de an un review Today Software Magazine

La început de 2019, ne-am decis să cerem părerea voastră, a cititorilor, despre activitatea revistei. Răspunsurile primite ne-au confirmat direcția TSM în ceea ce privește conținutul revistei și dorința de implicare a cititorilor inclusiv în realizarea articolelor. Drept dovadă, jumătate dintre cei care au răspuns și-au manifestat intenția de a putea publica la rândul lor, un articol tehnic sau de management


Lucian Revnic Software Architect @ Micro Focus
PROGRAMARE
Cum schimbă Amazon AWS lumea

Am participat, la sfârșitul lui noiembrie 2018, la Amazon AWS re:Invent. Eveniment de anvergură desfășurat în Las Vegas unde, timp de o săptămână, s-au aflat mai mult de 50,000 participanți pentru a învăța, a socializa și pentru a participa la sute de sesiuni tehnice. Energia și amploarea celui mai mare eveniment de cloud din lume sunt greu de descris. Ce am aflat acolo despre cele mai importante inovații pentru dezvoltatorii de software? Veți citi în cele ce urmează. Plus câteva detalii tehnice despre funcții și nivele AWS Lambda.


Diana Ciorba Marketing Manager
@Codespring
INTERVIU
Despre TORO robotul umanoid

Ing. George Meseșan este implicat din primăvara lui 2016, în proiectul TORO al Institutului de Robotică și Mecatronică al Centrului Aerospațial German – DLR. Pasionat de robotică și de proiectul căruia i s-a dedicat alături de cercetătorii deja implicați în proiect, ing. George Meseșan a fost de acord să ne ofere câteva răspunsuri despre renumitul proiect.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
PROGRAMARE
Proiect IoT: Monitorizarea unui acvariu cu pești

Problema de la care am pornit este destul de des întâlnită. Plecăm de acasă și dorim să știm ce se întâmplă cu plantele sau cu acvariul cu pești – cazul nostru. Nu sunt un fan al camerelor de supraveghere pentru că pot să fie folosite ușor ca instrument de atac la intimitatea fiecăruia, iar postarea online a datelor nu garantează securitatea. De fapt, reprezintă mai mult decât este nevoie pentru a avea o simplă soluție de monitorizare. Cerințele aplicației noastre sunt modeste: realizarea unei poze la un interval de douăzeci de minute și postarea acestora pe un site ftp la care să avem acces.


Ruxandra Maria Marketing Specialist @ PITECH+PLUS

Aurora Parasca Selejan Business Analyst @ PITECH+PLUS
PROGRAMARE
Noua revoluție - Mobility as a Service

Mobility as a Service (MaaS) va aduce următoarea revoluție în mobilitate, oferind acces către o gamă mai largă de servicii de transport, mai mult decât închiriere, navigare sau achiziție de bilete. Grupând într-o aplicație toate mijloacele de transport dintr-un oraș, publice și private, platformele MaaS oferă utilizatorilor posibilitatea de a plănui și rezerva călătorii door-to-door, utilizând o singură aplicație, ajutând, totodată, orașele să îmbunătățească experiențele de călătorie ale cetățenilor săi.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
DIVERSE
Job-uri interesante - ianuarie 2019

Vă prezentăm primul articol cu job-uri interesante. Sperăm să vă placă, din feedback-ul primit din partea cititorilor acesta este un subiect preferat. Am realizat o mică selecție a celor deschise la partenerii revistei și sperăm să vă ofere o privire de ansamblu a cerințelor actuale.


Anastasia Noela Research Specialist @ Azimut Happy Employees
PROGRAMARE
Rezoluții (nu doar) de început de an

Începutul unui nou an...acea perioadă caracterizată de planuri mărețe, obiective smart și o supradoză de optimism. E timpul pentru un nou set de rezoluții și scopuri îndrăznețe pe care, spre deosebire de cele de anul trecut, uitate înainte de Mărțișor, le vom realiza cu siguranță anul acesta.

Editorial

La mulți ani! Începem primul număr din 2019 cu o serie de articole integrabile în tematica generală Smart Technology. Așadar, articolele vor avea ca subiecte: Smart city, Smart houses, robotică sau IoT. Dacă luăm în considerare implementarea, vom observa că aceste tehnologii se întrepătrund în așa fel încât, se configurează un domeniu ce combină cu IoT-ul, comunicarea și integrarea tuturor dispozitivelor într-un mediu inteligent. Această strânsă relaționare este evidentă în proiectele IoT. Dacă vrem inițiem un proiect de acest tip, un prim demers este definirea unui use case simplu, fără să ne intereseze neapărat modul de implementare. Ceea ce trebuie să conteze este ca acesta să aducă valoare în viața noastră.

Citeşte mai mult

Conferință TSM

NUMĂRUL 147 - Automotive

Sponsori

  • Accenture
  • BT Code Crafters
  • Accesa
  • Bosch
  • Betfair
  • MHP
  • BoatyardX
  • .msg systems
  • P3 group
  • Ing Hubs
  • Cognizant Softvision
  • Colors in projects