ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
NOU
Numărul 148
Numărul 147 Numărul 146 Numărul 145 Numărul 144 Numărul 143 Numărul 142 Numărul 141 Numărul 140 Numărul 139 Numărul 138 Numărul 137 Numărul 136 Numărul 135 Numărul 134 Numărul 133 Numărul 132 Numărul 131 Numărul 130 Numărul 129 Numărul 128 Numărul 127 Numărul 126 Numărul 125 Numărul 124 Numărul 123 Numărul 122 Numărul 121 Numărul 120 Numărul 119 Numărul 118 Numărul 117 Numărul 116 Numărul 115 Numărul 114 Numărul 113 Numărul 112 Numărul 111 Numărul 110 Numărul 109 Numărul 108 Numărul 107 Numărul 106 Numărul 105 Numărul 104 Numărul 103 Numărul 102 Numărul 101 Numărul 100 Numărul 99 Numărul 98 Numărul 97 Numărul 96 Numărul 95 Numărul 94 Numărul 93 Numărul 92 Numărul 91 Numărul 90 Numărul 89 Numărul 88 Numărul 87 Numărul 86 Numărul 85 Numărul 84 Numărul 83 Numărul 82 Numărul 81 Numărul 80 Numărul 79 Numărul 78 Numărul 77 Numărul 76 Numărul 75 Numărul 74 Numărul 73 Numărul 72 Numărul 71 Numărul 70 Numărul 69 Numărul 68 Numărul 67 Numărul 66 Numărul 65 Numărul 64 Numărul 63 Numărul 62 Numărul 61 Numărul 60 Numărul 59 Numărul 58 Numărul 57 Numărul 56 Numărul 55 Numărul 54 Numărul 53 Numărul 52 Numărul 51 Numărul 50 Numărul 49 Numărul 48 Numărul 47 Numărul 46 Numărul 45 Numărul 44 Numărul 43 Numărul 42 Numărul 41 Numărul 40 Numărul 39 Numărul 38 Numărul 37 Numărul 36 Numărul 35 Numărul 34 Numărul 33 Numărul 32 Numărul 31 Numărul 30 Numărul 29 Numărul 28 Numărul 27 Numărul 26 Numărul 25 Numărul 24 Numărul 23 Numărul 22 Numărul 21 Numărul 20 Numărul 19 Numărul 18 Numărul 17 Numărul 16 Numărul 15 Numărul 14 Numărul 13 Numărul 12 Numărul 11 Numărul 10 Numărul 9 Numărul 8 Numărul 7 Numărul 6 Numărul 5 Numărul 4 Numărul 3 Numărul 2 Numărul 1
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼



Cassian Lup Technical Lead @ 3Pillar Global Timișoara
PROGRAMARE
Introducere în Angular 2

Firma la care lucrez are o bucătărie cum alta nu mai este. Și asta nu din cauza aparatului industrial de cafea la care se face coadă în fiecare dimineață. Nu, motivul e altul: conversațiile. Cu greu se poate să treci pe acolo și să nu te alegi cu o conversație. Concedii, grădinițe, vreme, filme, mașini, gadgeturi și… convingeri. Și când spun convingeri, desigur că mă refer la aspectul tehnic al muncii noastre. Săptămânal, îmi e dat să aud afirmații precum „Și uite,de aia nu-mi place mie Angular.” Sau, „JavaScript? Hahaha…” Nelipsind nici „Voi front-end developers nici măcar nu sunteți programatori adevărați!” (Asta chiar a durut.) Dar stai, că nu durează mult și intervine „Angular? Să fim serioși...”


Claudia Mihu Software Developer
@Endava
EVENIMENTE
IT Days 2016

IT Days este unul dintre cele mai complexe evenimente IT din țară, devenit deja o tradiție a lunii noiembrie la Cluj-Napoca. Anul acesta am avut plăcerea de a participa la evenimentul care s-a desfășurat pe durata a două zile . Prezentările au fost organizate pe trei streamuri în fiecare zi acoperind o gamă variată de subiecte din domeniul IT: Software Development, Products & Leadership, Big Data & Machine Learning, Testing, Business & Management, Startups & Entrepreneurship, Software Architecture, Hands-on Lab și  Research.

Reclame


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
INTERVIU
Vector Watch a devenit FitBit. Cum se va dezvolta echipa în continuare?

Astăzi a fost anunțată vânzarea Vector Watch către FitBit. Am avut plăcerea să primim un răspuns despre dezvoltarea acestuia în continuare. “Viziunea este de a construi un centru de dezvoltare de top al Fitbit la Bucuresti ce va include atât echipe de product management, cât și de design, dezvoltare software și research. Fondatorul Vector Watch și actualul CEO Andrei Pitiș se va alătura Fitbit în poziția de VP Engineering și va coordona centrul Fitbit de la București.”


Oana Călugar OKRs coach & consultant @Mindfruits
MANAGEMENT
Cum putem avea echipe de produs performante

Un set de obiective bine definite este o condiție esențială pentru succesul oricărei companii. Obiectivele companiei sunt deosebit de importante pentru echipele de produs, pentru că ghidează adeseori deciziile strategice într-o manieră care urmărește să alinieze soluția propusă cu problemele utilizatorilor produsului. Deși există multe modele de management al performanței și metodologii, modelul OKRs (Objectives and Key Results) sau “Obiective și Rezultate-Cheie” este unul dintre cele mai bune moduri de a-i păstra pe toți cei implicați în dezvoltare (și fiecare produs) centrați pe țintă. Modelul aduce o imagine clară și simplă a obiectivelor și rezultatelor-cheie, precum și un mod transparent și măsurabil de urmărire a progresului spre aceste obiective.


Claudia Jelea Avocat & Consilier in domeniul marcilor
@IP Boutique
DIVERSE
Interconectarea adusă de IoT - din perspectivă (cvasi)juridică

Internet of Things (Internetul Lucrurilor) - IoT este deja aici și nu poate fi ignorat. Termenul este folosit din ce în ce mai des și în România și se referă la diverse obiecte fizice conectate - prin Internet și aplicații software ce le permit să comunice unul cu celălalt (și cu noi, utilizatorii). Pe scurt, IoT aduce împreună lumea fizică și lumea virtuală. Se preconizează că - până în anul 2020 - vom avea 200 miliarde de obiecte interconectate, potrivit estimărilor Intel; adică aproximativ 26 pentru fiecare individ de pe Terra. Cum vă sună această cifră? Sigur, această interconectare a oamenilor și obiectelor dă naștere unor posibilități nelimitate; dar, în același timp, mă trec puţin fiorii când îmi imaginez cât de diferită va fi societatea în care va trăi fiica mea.


Mădălina Nastasa Sales Development Representative @ Azimut Happy Employees
DIVERSE
Ce ne așteaptă în biroul anului 2017?

Generației milenare i se datorează multe dintre schimbările apărute în organizațiile actuale. Unele dintre acestea s-au întâmplat din pură necesitate, pentru a fi în actualitate cu nevoile și caracteristicile generațiilor de pe piața muncii sau din dorința de a crea din locul de muncă un spațiu cât mai apropiat de ideal. Și milenarii au multe idealuri! După cum am “amenințat” în prezentările și articolele acestui an, o nouă generație își face loc pe piața muncii - generația Z, care va aduce noi așteptări, competențe și desigur, nevoi.


Andrei Crăciun Senior Software Architect @ Centrul de Inginerie Bosch Cluj
PROGRAMARE
Din înțelepciunea IoT-ului

Vă amintiți celebra zicală: “Păstrează-ți prietenii aproape și dușmanii și mai aproape” ? Acesta este un citat extrem de important deoarece ne spune cum trebuie tratat anturajul. În era IoT mai există un personaj important care intră în joc: datele. Acestea sunt generate de fiecare dispozitiv din ecosistemul personal și pot oferi oricui (prieten sau dușman) acces la informație privată dincolo de ceea ce vă puteți imagina. Deoarece “rufele nu se spală în public”, păstrarea datelor acasă ar putea fi o soluție. Acest lucru ar putea funcționa, dar, pentru că “suntem prea săraci pentru a fi ieftini” toți ar trebui să avem un centru privat de date acasă care să faciliteze replicări/duplicări, din moment ce “nu ar trebui să ne punem toate ouăle într-un coș”?


Mircea Vădan Managing Partner @ Activize Cofounder @ClujStartups
STARTUPS
Startup-uri - ediția din decembrie

Dat fiind subiectul acestei luni, Internet of Things, voi menţiona astăzi startupuri din acestă arie. A porni un startup IoT e mult mai dificil decât unul pur software, din cauza componentelor hardware şi a costurilor aferente. Acest lucru însă nu pare să oprească fondatorii; ci îi forţează să fie mai realişti şi mult mai clari în problemele pe care le rezolvă pentru clienţi. Anul trecut, statistic vorbind, România a cunoscut un boom de startupuri hardware şi IoT, doar că crearea produsului și lansarea acestuia pe piață ia mai mult timp.


Cătălin Huzum Software Developer @ Accenture

Philip Vann Global Managing Director, Connected Devices @ Accenture
PROGRAMARE
Bluetooth Beacon Tracking – Funcţionează în dublu sens

În ultimii ani, a apărut o cerere mare pentru monitorizarea și pentru servicii de localizare indoor, deoarece au apărut multe tehnologii performante având costuri reduse. Una dintre aceste tehnologii care facilitează monitorizarea și navigaţia indoor este cea oferită de transmițătoarele (beacon) Bluetooth. Acest articol va prezenta două dintre cele mai utilizate metode de localizare folosind transmițătoarele Bluetooth și tipurile de situaţii pentru care se potrivesc cel mai bine.


Ioana Lăzărescu Team Leader, Industry 4.0 Sensor Service Center @ Bosch Engineering Center Cluj
PROGRAMARE
Tracking Quality: monitorizarea calității produselor cu ajutorul senzorilor

Ceea ce nu foarte multe persoane știu, mai ales în România, este că activitățile Bosch încorporează mult mai mult decât frigidere și bormașini. De exemplu, motto-ul nostru pentru acest an este “Simply connected”. Ce stă în spatele acestui motto? Soluții inteligente și inter-conectate, împărțite pe patru domenii de activitate: mobilitate inteligentă, locuințe inteligente, orașe inteligente și industrie 4.0. În acest context, compania oferă o varietate atât de produse, cât și de soluții inteligente, ce au scopul de a ajuta consumatorii în a avea o viață mai confortabilă, eficientă și mai sigură.


Ciprian Stupinean Software Developer @ Ve Interactive
PROGRAMARE
Domain Driven Design: soluția esențială pentru produse stabile pe termen lung

Aplicațiile actuale sunt fără îndoială sofisticate și se bazează pe o multitudine de tehnologii. În calitate de programatori, noi ne concentrăm mai mult pe partea de implementare a softului, începând cu limbajul de programare, frameworkul sau toolul pe care îl vom folosi. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că programatorii sunt înclinați spre rezolvarea de probleme, iar căutarea unor soluții reprezintă o parte interesantă a jobului. Cu toate acestea, un sistem care nu rezolvă nevoile de business nu este deloc util, indiferent cât de frumos arată sau cât de bine este implementat din punct de vedere arhitectural.


Bogdan-Alexandru Vlăduț Java Developer @ Xoomworks
PROGRAMARE
Behavior Driven Development

BDD propune o abordare ce are ca scop reducerea erorilor de înțelegere ale unei specificații în cadrul unei echipe, adesea de neevitat atunci când o informație este transferată de la un stadiu la altul în procesul de dezvoltare software (de la client către business analyst, apoi la programatori și testeri). BDD nu reprezintă o metodologie de dezvoltare software de sine stătătoare (nu încearcă să abordeze toate zonele acestui domeniu vast), astfel că va trebui să fie utilizată în corelație cu alte metodologii, precum Agile, Test Driven Development sau Domain Driven Development.


Ioana Varga Managing Partner @ A&I Consulting
DIVERSE
Ce trebuie să știi din punct de vedere contabil dacă dezvolți produse software

Să presupunem că deținem o companie ce activează în domeniul dezvoltării de software. Identificăm o nevoie și o piață de desfacere, după care conturăm o primă idee despre ce putem oferi . În primul rând, trebuie să stabilim dacă ceea ce urmează să dezvoltăm reprezintă un serviciu pe care îl prestăm sau dacă va rezulta un produs propriu, pe care îl vom valorifica în viitor. Astfel, trebuie să aplicăm câteva criterii pentru a putea încadra corect rezultatele în una dintre cele două categorii. Aspectele legate de prestarea de servicii sunt mult mai ușor de evaluat, astfel vom încerca să conturăm criteriile necesare pentru a recunoaște dacă ceea ce producem este un produs, un activ necorporal.

Editorial

Ediția curentă, numărul 54, marchează finalul acestui an și este momentul să facem un scurt bilanț al activității revistei pe 2016. Din perspectiva statistică, pe toată durata anului am ajuns la un număr dublu de accesări online. Până acum am avut 135,000 de sesiuni față de 64,000 în 2015 pentru www.todaysoftmag.ro. Numărul de cititori din București l-a depășit pe cel din Cluj în premieră. Online au fost adăugate 225 articole în limba română și un număr similar în engleză, ceea ce reflectă concret o imagine tehnică a IT-ului românesc. În Cluj, am fost prezenți lunar cu evenimentele de lansare unde am avut o prezență între 80 și 130 de participanți, în restul țării am fost prezenți în București și Timișoara.

Citeşte mai mult

Conferință TSM

NUMĂRUL 147 - Automotive

Sponsori

  • Accenture
  • BT Code Crafters
  • Accesa
  • Bosch
  • Betfair
  • MHP
  • BoatyardX
  • .msg systems
  • P3 group
  • Ing Hubs
  • Cognizant Softvision
  • Colors in projects