Localizarea drumurilor în GrabMaps
GrabMaps stă la baza aplicației Grab oferind oportunitatea de a îmbunătăți serviciile noastre și de a îmbogăți harta cu date hiperlocale. Indiferent de scenariul analizat, localizarea drumurilor joacă un rol important în procesul de creare a hărții Grab.
Bucuriile integrării unui serviciu de geomapping
Iată o afirmație pe care probabil nimeni nu a formulat-o vreodată: Integrarea unui serviciu a decurs fără probleme pentru că fiecare detaliu despre fiecare posibilă cerință actuală și viitoare este de la început bine precizat, astfel încât să putem planifica, estima efortul și livra totul la timp. Și să nu uităm că documentația a fost grozavă.
Clasificarea protocoalelor Gossip și Epidemic
Protocolul Gossip sau Epidemic reprezintă o clasă de algoritmi, care facilitează comunicarea într-o rețea distribuită, având aplicații multiple - de la comunicarea în rețelele de registre distribuite și rețele IOT, la sincronizarea actualizărilor prin replicarea bazei de date și nu numai.
Premiile Today Software Magazine
Revista Today Software Magazine se bazează pe comunitatea de programatori care este în jurul nostru, fie că ne referim la Cluj sau la alte orașe precum Oradea, Timișoara, Sibiu, Brașov, Iași sau București. Încercăm prin fiecare apariție lunară să vă inspirăm și să ne aliniem în ceea ce privește trendurile locale. Luna aceasta, a venit momentul să îi punem pe scenă pe cei care au avut cele mai citite articole din perspectiva numărului de accesări dar și cele mai populare dintre ele dacă considerăm numărul de like-uri primite.
Dezvoltarea software-ului imobiliar PropertyShark: Interviu cu Cristian Neagu
Recent, Property Shark, produsul Yardi Systems, a împlinit 20 de ani pe piață. Felicitări! Ne-ai putea descrie, pe scurt, ce este și ce face acest produs software?
Cristian Neagu: PropertyShark.com este o platformă online marca Yardi, care furnizează informații despre proprietățile imobiliare din US.
Istoria IT-ului - Alan Turing
Alan Turing, născut la Londra, în 1912, este cunoscut pentru contribuțiile sale aduse matematicii, logicii, filosofiei, dar și pentru faptul că a pus bazele unor noi domenii de studiu, numite mai târziu, informatică, știință cognitivă și inteligență artificială. Acesta a studiat la o școală privată de elită, urmând apoi, cursurile universității Cambridge, unde s-a axat pe matematică.
AWS re:Invent 2023 – Top 10 Anunțuri și 3 Secrete
Conferința Amazon Web Services (AWS) re:Invent 2023 din perioada 27.11 – 1.12 a fost o oportunitate excelentă de a învăța și de a interacționa cu profesioniști ai domeniului cloud din toată lumea. Au fost expuse o serie de noutăți din domeniul AI și nu numai. Haideți să vedem care au fost cele mai importante dintre acestea și care ar fi cele trei secrete pe care executivii AWS le-au evidențiat în cadrul prezentărilor lor.
Creditul ipotecar: inovații și tendințe actuale - Partea I: Creditul ipotecar: inovații
Se observă în ultimii ani o tendință semnificativă în industria financiar-bancară, cea de eficientizare și îmbunătățire a diferitelor procese și a serviciilor oferite clienților, în care dezvoltarea tehnologică joacă un rol crucial. Mai mult, în contextul economic actual, această tendință a devenit o prioritate majoră pentru băncile și instituțiile financiare din întreaga Europă.
Merging 2023
Piaţa de M&A din România începe să simtă gustul incertitudinii: în prima parte a acestui an, a scăzut atât volumul, cât mai ales valoarea tranzacţiilor. Scumpirea banilor, inflaţia record, dar şi proximitatea faţă de războiul ruso-ucrainean îşi pun amprenta asupra pieţei locale de fuziuni şi achiziţii. S-au înregistrat 183 de tranzacții în primele nouă luni din 2023, reprezentând o scădere de 6,2% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit calculelor consultanților EY. Această evoluție a fost în concordanță cu tendințele regionale și globale.
Experts panel: Software Performance
Modul în care scriem software, cultura noastră, provocările și bineînțeles optimizarea acestuia au fost principalele subiecte dezbătute la Expert Panelul de luna trecută. Alături de noi au fost:
-
Adelina Burnete - Java Software Developer @ BoatyardX,
-
Radu Moldovan - Senior Software Engineer @ BoatyardX,
-
Darius Haș - Java Software Engineer @ Accesa,
- Ovidiu Mățan - Fondator @ Today Software Magazine (moderator).
Editorial
La final de an ne place să facem o scurtă recapitulare a ceea ce a fost 2023. Trebuie să recunoaștem faptul că nu ne-am plictisit... Am avut parte de realinierea direcțiilor de business după pandemie și de mica revoluție AI prin folosirea acestuia pe scară largă. Interesantă este și dispariția din prim plan a unor trenduri din anii trecuți, precum blockchain sau autonomous driving. Se naște bineînțeles întrebarea dacă și AI-ul va avea aceeași soartă. Deocamdată vedem o încetinire a ritmului de apariție a inovațiilor și o stagnare a evoluției soluțiilor existente. Nou lansatul produs de la Google, Gemini, care încearcă să îmbine interacțiunea reală cu obiectele și recunoașterea acestora este sub așteptări și nu impresionează. Probabil că anul viitor vom avea o revoluție a calculatoarelor cuantice ori a senzorilor IoT. Ceea ce este sigur însă este că mergem înainte și că va fi din ce în ce mai multă nevoie de programatori cu o eficiență crecută în scrierea de cod.