ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼


Reclame


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
DIVERSE
Previziuni IT pentru 2016

La început de an, toți proiectăm noi planuri și noi obiective, sperând ca noul an să fie unul favorabil îndeplinirii acestora. Dacă unii țin cont de ceea ce spune zodiacul, noi am decis să dăm mai multă credibilitate reprezentanților importanți din comunitatea IT clujeană. De aceea, i-am rugat să ne comunice care sunt previziunile lor  referitor la 2016. Din răspunsurile lor nu putem trage decât o concluzie foarte optimistă: anul 2016 va fi unul benefic pentru industria IT! 


Sorina Mone Marketing manager
@Fortech
DIVERSE
Marketing prin “fereastra” digitală. O privire mai largă pentru 2016

Începutul anului m-a găsit cufundată în niște probleme de marketing care m-au tot preocupat de ceva timp. Dintre acestea, marketingul digital se distinge drept cea mai bulversantă. În lumea marketingului de azi, cu tot ce cuprinde ea, de la cursuri, joburi și strategii la agenții de marketing digital, raportul dintre marketingul digital și cel tradițional generează controverse și dezbateri intense. 


Paul Alexandru Tofan Project Manager @ISDC
MANAGEMENT
Flexibilitate strategică în timpul incertitudinii

În ciuda volatilității economice și de business, a incertitudinii rezultatelor și a gradului mare de risc al investițiilor, este posibil să existe oare un potențial al acestei incertitudini care rămâne neexploatat? În aceste condiții se pune problema dacă putem evalua acel potențial și justifica investiția, bazându-ne exclusiv pe metodele tradiționale de evaluare, care examinează doar informațiile deținute la momentul evaluării (ex. Recuperarea investițiilor ROI, Valoare Actualizată Neta - NPV)? 


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
DIVERSE
Startup-uri - ianuarie 2016

Moqups. Startup-ul clujean Moqups.com pentru crearea de schițe online a lansat recent cea de-a doua versiune mult îmbunătățită. Proiectele realizate se pot publica online sau descărca sub formă de PDF sau SVG. Există inclusiv posibilitatea de a invita colaboratori și de a lucra împreună la o schiță.


Mursa Bogdan Software Developer @ Yardi
PROGRAMARE
Logica Fuzzy și mecanismele specifice. O introducere teoretică

Proiectarea mecanismelor tehnice ce pot reproduce o funcționalitate a corpului uman a fost una dintre preocupările frecvente care l-a frământat pe om de-a lungul evoluției sale. Răspunsul la întrebarea “De ce?” este unul destul de evident, ce se poate sumariza la următorul aspect: ușurarea ori îmbunătățirea activităților pe care le desfășoară omul.   


Thomas Morris Roku & Python Software Developer @3Pillar Global
PROGRAMARE
Roku

Roku a erupt în acești ultimi câțiva ani. Începând ca un startup modest în 2002 și lăudându-se acum cu peste 10 milioane de utilizatori, Roku este cel mai mare jucător de pe piața dispozitivelor de streaming pentru home media, vânzând 37% din toate dispozitivele de streaming anul trecut. Cel mai apropiat competitor este Chromecast, cu 19%. Deci, chiar dacă acest startup a reușit să se strecoare printre goliați precum Apple sau Google pe piața home media, a făcut acest lucru cu destul de mult succes. 


Dorin Cazan Service specialist @Siemens
PROGRAMARE
TFS ca platformă de colaborare (I)

Team Foundation Server (presc. TFS) promite a fi o soluție „out of the box” pentru toată platforma de ALM din cadrul unei organizații ce poate fi utilizată atât pentru gestionarea proiectelor, cât și pentru a urmări work-flow-ul în echipe, pentru a gestiona codul sursă  și pentru a compila și testa software-ul. Puteți face acest lucru fie cu Team Foundation Server instalat pe un server propriu fie prin utilizarea Visual Studio Online în cloud.


Roxana Rugină CEO & co-founder
@Simplon Romania
DIVERSE
Simplon România te învață să faci aplicații mobile în trei luni

Au început înscrierile la cursul intensiv de Android pentru începători și viitori antreprenori în domeniul tehnologiilor mobile. Cluj Napoca: 11.01.2016. Simplon România anunță lansarea programului Mobile Bootcamp, un curs pentru oamenii talentați și pasionați de tehnologie care vor să învețe să dezvolte aplicații mobile pentru Android de la zero.


Radu Murzea PHP Developer
@Pentalog
DIVERSE
SymfonyCon 2015 – O simfonie a developer-ilor

În prima săptămână a lunii decembrie am avut plăcerea de a participa împreună cu echipa mea la una dintre cele mai importante și mai mari conferinţe PHP ale anului: SymfonyCon 2015. Aceasta a avut loc la Paris şi a fost organizată cu ocazia împlinirii a zece ani de existenţă a faimosului framework Symfony. În acest articol vă voi descrie impresia pe care mi-a creat-o această conferinţa.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
DIVERSE
Noutăți IT ianuarie 2016

A fost lansată versiunea 6 a limbajului Perl. Acesta aduce o serie de noi concepte precum: multimethods, coroutines, continuations, usefull threading, junctions, roluri, hyperoperators, macros, garbage collections și multe altele. Costul pentru toate aceste îmbunătățiri ale limbajului este pierderea compatibilității cu versiunea anterioară.


Georgiana Gligor Owner @Tekkie Consulting
PROGRAMARE
De la Zero la RESTful în patru pași. Design de API

Acest articol este partea a doua dintr-o serie în care arătăm cum se pregătește, planifică și implementează un API RESTful. După ce am pus bazele în prima parte, de data aceasta ne vom uita la cum se face designul unui API, care sunt aspectele la care trebuie să fim atenți. Dar mai întâi ne vom uita la ce înseamnă REST și la constrângerile arhitecturale pe care le impune asupra sistemului.


Raluca Oanca-Boca Full Stack Developer @Self-Employed
PROGRAMARE
Frontend Mashup

Mulți dintre programatorii web au nevoie ca timpul de randare a unei pagini web să fie cât mai scurt.  Cu aceasta problemă te confrunți în primul rând atunci când se aleg uneltele cu care se va lucra la un proiect nou.  La începutul unui proiect nou este întotdeauna greu să alegem uneltele care vor ușura munca fiecărui membru din echipă.  Trebuie să fim atenți atunci când alegem aceste unelte, deoarece ele vor fi folosite până la finalul proiectului dar și în procesul de deployment. În acest articol am încercat să evidențiez  operațiile care formează automatizarea frontend-ului. Acestea sunt: scrierea de css cu un framework preprocesat, minificarea și testarea css-ului cât și minificarea și testarea js-ului și , de asemenea, automatizarea acestora sub forma de procese grunt atât pentru mediul de dezvoltare local dar și pentru producție.


Mădălina Nastasa Sales Development Representative @ Azimut Happy Employees
DIVERSE
În căutare de (potențial) talent

La fiecare început de an, ne propunem ( și cei conștiincioși, chiar reușesc) să facem schimbări radicale, fie în ceea ce ne privește, fie în mediul ce ne înconjoară, pentru a avea rezultate la superlativ - cele mai multe vânzări, cel mai bun program, cei mai motivați angajați, cel mai mare profit etc. 


Delia Mircea @Contzilla.ro
DIVERSE
10 noutăţi fiscale valabile din 2016 cu impact pentru antreprenori

Anul 2016 aduce importante noutăţi fiscale pentru antreprenori, indiferent de forma de organizare: SRL, PFA, etc.Principalele modificări sunt date de apariţia noului cod fiscal (Legea 227/2015) şi a Ordinului 2634/2015 care aduce actualizări importante formei documentelor financiar-contabile.Prezentăm mai jos o sinteză a principalelor modificări cu impact în activitatea de zi cu zi a antreprenorilor:

Editorial

La mulți ani! Așa cum se întâmplă de obicei, începutul anului aduce pentru fiecare dintre noi planuri de viitor. Înainte de a vă pune la curent cu proiectele acestui an, vrem să subliniem că dorim să menținem dezvoltarea revistei pe același trend crescător al calității, vizibilității online precum și al organizării evenimentelor lunare de lansare a fiecărui număr. De asemenea, ne preocupă ca în acest an să avem o mai bună comunicare cu colaboratorii revistei.

Citeşte mai mult

LANSAREA NUMĂRULUI 111

Prezentări articole și
Panel: Agile Scrum

Marți, 28 Septembrie, ora 18:00

Înregistrează-te

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 110

Sponsori

  • Accenture
  • Bosch
  • ntt data
  • Betfair
  • FlowTraders
  • MHP
  • Connatix
  • Cognizant Softvision
  • BoatyardX
  • Colors in projects