ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
NOU
Numărul 137
Numărul 136 Numărul 135 Numărul 134 Numărul 133 Numărul 132 Numărul 131 Numărul 130 Numărul 129 Numărul 128 Numărul 127 Numărul 126 Numărul 125 Numărul 124 Numărul 123 Numărul 122 Numărul 121 Numărul 120 Numărul 119 Numărul 118 Numărul 117 Numărul 116 Numărul 115 Numărul 114 Numărul 113 Numărul 112 Numărul 111 Numărul 110 Numărul 109 Numărul 108 Numărul 107 Numărul 106 Numărul 105 Numărul 104 Numărul 103 Numărul 102 Numărul 101 Numărul 100 Numărul 99 Numărul 98 Numărul 97 Numărul 96 Numărul 95 Numărul 94 Numărul 93 Numărul 92 Numărul 91 Numărul 90 Numărul 89 Numărul 88 Numărul 87 Numărul 86 Numărul 85 Numărul 84 Numărul 83 Numărul 82 Numărul 81 Numărul 80 Numărul 79 Numărul 78 Numărul 77 Numărul 76 Numărul 75 Numărul 74 Numărul 73 Numărul 72 Numărul 71 Numărul 70 Numărul 69 Numărul 68 Numărul 67 Numărul 66 Numărul 65 Numărul 64 Numărul 63 Numărul 62 Numărul 61 Numărul 60 Numărul 59 Numărul 58 Numărul 57 Numărul 56 Numărul 55 Numărul 54 Numărul 53 Numărul 52 Numărul 51 Numărul 50 Numărul 49 Numărul 48 Numărul 47 Numărul 46 Numărul 45 Numărul 44 Numărul 43 Numărul 42 Numărul 41 Numărul 40 Numărul 39 Numărul 38 Numărul 37 Numărul 36 Numărul 35 Numărul 34 Numărul 33 Numărul 32 Numărul 31 Numărul 30 Numărul 29 Numărul 28 Numărul 27 Numărul 26 Numărul 25 Numărul 24 Numărul 23 Numărul 22 Numărul 21 Numărul 20 Numărul 19 Numărul 18 Numărul 17 Numărul 16 Numărul 15 Numărul 14 Numărul 13 Numărul 12 Numărul 11 Numărul 10 Numărul 9 Numărul 8 Numărul 7 Numărul 6 Numărul 5 Numărul 4 Numărul 3 Numărul 2 Numărul 1
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼

Vlad Ciurca Product Guy. Tech Events Producer. Connector
@Techsylvania
DIVERSE
Investitori și manager de top din companii precum Tesla, Hotmail, NASA, Skype și SoundCloud se întâlnesc la Techsylvania

Cel mai mare eveniment din regiune dedicat tehnologiei se apropie! Techsylvania aduce în Cluj-Napoca lideri mondiali în domeniul investițiilor, inovației și al tehnologiei. Evenimentul va avea loc pe 21-24 mai, la Casa de Cultură a Studenților. Născut într-o familie de investitori, Tim Draper este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de investiții, pe plan mondial. Tim Draper este co-fondator și Managing Partner al fondului de investiții Draper Fisher Jurvetson, care deține nu mai puțin de 3.5 miliarde de dolari în administrare conform Crunchbase, cu misiunea de a finanța afaceri debutante în domeniul tehnologiei.


Mihai Tătăran Microsoft MVP , Co-organizator @ ITCamp, GM @ Avaelgo
DIVERSE
ITCamp 2016 - Conferință de comunitate pentru profesioniștii IT

Comunitatea ITCamp organizează cea de a șasea ediție a Conferinței ITCamp în perioada 26-27 mai 2016 la Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca. Conferința vizează profesioniștii IT și managerii cu rol decizional care doresc să fie la curent cu ultimele tehnologii, să-și îmbogățească cunoștințele tehnice și care urmăresc participarea la training-uri cu adevărat eficiente, bazate pe tehnologiile disponibile astăzi.

Reclame


Ioana Rusu PR Specialist @Simplon România
DIVERSE
Echipele câștigătoare de la Hackathon-ul Innovation Labs Cluj îşi prezintă progresul la Boost Day Cluj, pe 23 aprilie

Programul Innovation Labs 2016 organizat de către Tech Lounge, Simplon România, Fundația Comunitară Sibiu și Banat IT cu sprijinul Orange, Carrefour, The Romanian-American Foundation, a debutat la cea de-a patra ediție cu 4 evenimente de 24 de ore care au avut loc la Bucureşti, pe 5 şi 6 martie, şi, simultan, la Cluj, Sibiu și Timișoara, pe 12 şi 13 martie.


Ioana Varga Managing Partner @ A&I Consulting
DIVERSE
Registrul Național al Programelor pentru Calculator și Registrul Național al Multiplicatorilor

Prezentul articol își propune să informeze asupra procedurilor obligatorii pentru producătorii, importatorii și distribuitorii de programe pentru calculator respectiv înregistrarea sau, după caz, înscrierea în Registrul Naţional al Programelor pentru Calculator, precum și autorizarea multiplicatorilor de programe pentru calculator.


Anna Maria Radu PR & Owner @Digitales
DIVERSE
INTERVIU: Movidius

Movidius este o companie care dezvoltă tehnologie de ultimă generație, având sediul în Silicon Valley și centre de dezvoltare în Timișoara și Dublin. Înființată în anul 2005, compania Movidius dezvoltă tehnologii ultraperformante de procesare de conținut media (predominant de la senzori video de rezolutie mare) care consumă foarte puțină energie și spațiu. În prezent, compania are 90 de angajați în cadrul filialei din Timișoara, sub conducerea lui Valentin Mureșan, General Manager și co-fondator Movidius.


Bogdan Apetrii Professional Human Being @Subsign
PROGRAMARE
Development pentru design – Design pentru development

Următoarea idee pare a fi de bun simţ: designerii şi programatorii trebuie să lucreze împreună. Însă, se poate întâmpla ca aceşti indivizi să muncească separat, deși muncesc la acelaşi proiect. Designerul lucrează pentru a crea elemente, o paletă de culori şi o aranjare tipografică care arată foarte bine, în timp ce programatorul scrie cod şi pregăteşte materialul pentru publicare web.


Tudor Lăpușan Java & Big Data developer @ Telenav
DIVERSE
Apache Spark - Să facem din Big Data un lucru simplu

În ultimul an, Apache Spark a beneficiat de atenţie sporită din parte domeniilor Big Data şi Data Science, în principiu pentru că are un API mai accesibil şi o gestionare mai bună a memoriei decât MapReduce, ceea ce permite ca programatorii să se concentreze asupra operaţiilor logice care stau la baza computării sau a calculului, deci nu asupra detaliilor care se referă la modul cum aceasta este executată în spate.


Cristina Juc Organizatoare @ Startup Weekend Cluj
DIVERSE
Orașe inteligente la SWCluj 2016

S-a întâmplat atât de repede și a fost atât de intens încât am avut nevoie de ceva timp ca să procesăm experiența într-un mod potrivit. Evenimentul Startup Weekend Cluj - Smart Cities a avut loc la începutul lunii aprilie și a fost fantastic! Și aceasta se datorează sutelor de emailuri și mesaje trimise, mai multor telefoane și întâlniri online, unei echipe din 11 oameni care și-au canalizat eforturile către îndeplinirea unui scop colectiv și, desigur, sponsorilor și partenerilor noștri.


Octav Florescu iOS Developer @Telenav

Vlad Tamaș C++ Developer @Telenav
PROGRAMARE
MegaSumo

Roboții fac parte din trecutul, prezentul și viitorul nostru. Cu toate acestea, mass media acoperă doar superficial subiectul și, chiar și mai puțin, competițiile ținute între aceștia.


Marius Span Senior developer @Betfair
TESTARE
Despre numărat şi numărători: QoS – Quality of Service

Tocmai ai instalat în producţie o nouă aplicaţie, şampaniile pocnesc şi toată lumea este fericită. A doua zi colegii *devops*-i vin la tine. Situaţia nu pare prea roz. Aplicaţia s-a oprit de mai multe ori pe parcursul evenimentelor încărcate de seara trecută. Ca lucrurile să fie şi mai complicate, motivul pentru care aplicaţia a cedat nu este cunoscut. Singurul indiciu pe care îl ai este încărcarea excesivă a resurselor sistemului de operare.


Carmen Anghel Requirements Engineer @ISDC Romania
MANAGEMENT
Șapte lucruri pe care un BA le poate face pentru un proiect

Acest articol este despre acea persoană din cadrul unei echipe care știe și întelege cel mai bine un proiect din punct de vedere funcțional și, într-un fel sau altul, este responsabilă de specificații, fie că se numește business analyst, requirements engineer sau proxy product owner. Totodată, acest articol încearcă să identifice beneficiile pe care le poate aduce acest rol, ca parte integrate în echipa de dezvoltare într-un proiect software.


Mădălina Nastasa Sales Development Representative @ Azimut Happy Employees
DIVERSE
Locul de muncă multi-generațional

Secolul XXI, în continuarea secolului XX, aduce schimbări demografice semnificative, mai ales țărilor din sfera vestică, printre care amintim aproape dublarea speranței de vârstă în rândul populației. Sună bine și nu poate fi decât un semn de progres, dar ce înseamnă aceasta pentru piața muncii?


Simona Bonghez Managing Partner @ Colors in Projects
DIVERSE
Mișu și prima de Paște

- Gogule, oare om avea primă de Paște?
- Da' de ce mă întrebi pe mine, Mișule? Întreabă-l pe Șefu'. Eu de un' să știu?!
- Anu' trecut ne-o dat... continuă Mișu, continuând să-l privească iscoditor pe Gogu.
- Și dacă te binoclezi așa la mine? Îți închipui că îl convingi să ne dea și anul ăsta?! Zău, Mișule, ce ai cu mine? Ori crezi că am avansat pe scara ierarhică și acu' decid eu cum să împart banii companiei?


Vlad Gliga Curator @TEDxEroilor
DIVERSE
TEDxEroilor ajunge la cea de-a VII-a ediție! Future: Loading...

Echipa TEDxEroilor are plăcerea de a anunţa cea de-a şaptea ediţie a evenimentului său anual, având anul acesta tema „Future: Loading...”. Evenimentul va avea loc în data de 22 mai 2016, la Teatrul Național Cluj-Napoca, în Sala Mare. Pornind de la tema evenimentului, dorim să explorăm faţetele unui subiect ce înglobează schimbări, provocări, oportunități, șanse, un singur lucru fiind cert - viitorul se „încarcă” în mod continuu și depinde de noi toți ce formă îi vom da.


Mihai Câsu Director Medical, medic primar Pediatrie @Polaris Medical

Damian Popescu Medic primar neurolog @Polaris
DIVERSE
Tulburările de somn și Stresul Profesional

Somnul este o stare fiziologică periodică și reversibilă, caracterizată prin suprimarea temporară a conștienței, prin abolirea parțială a sensibilității și încetinirea funcțiilor vieții organice (ritm respirator, ritm cardiac, scăderea tensiunii arteriale, relaxare musculară, scăderea temperaturii cu aproximativ 0,5 grade C, scăderea funcțiilor secretorii). Somnul se desfăsoară în mai multe faze, fiecare având anumite caracteristici. Fazele somnului se împart în două grupe distincte:

1) NREM (non rapid eye movement) cu patru stadii de profunzime N 1,N 2,N 3 și N 4.
2) REM (rapid eye movement)


Andrei Kelemen CEO @ Cluj IT Cluster
DIVERSE
Cluj IT Cluster începe lucrul la formarea rețelei naționale de clustere IT&C

Primul parteneriat va fi încheiat cu Clusterul Regional TIC Regiunea Vest și a fost stabilit la Cluj Innovation Days, în prezența ministrului Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Bostan. Conferința din acest an reprezintă și primul pas către crearea unui forum interdisciplinar de dezbatere.Organizatorii anunță tema Cluj Innovation Days 2017: „Digital Economy”.

Editorial

Recent, în discuții apare tot mai des întrebarea cât vor crește salariile în IT. Răspunsul cel mai frecvent este că vor crește în continuare . De acest trend trebuie să țină cont și marii furnizori de servicii de outsourcing. Această creștere salarială este însă condiționată de calitate, de folosirea ultimelor tehnologii și de o tot mai multă testare automată. Numărul programatorilor buni este în creștere an de an, iar studenții sunt bine pregătiți la finalul facultății, dovadă este și faptul că în ultimul an de facultate mulți dintre ei sunt deja angajați. De asemenea, trebuie menționat că la această creștere a nivelului calitativ contribuie și internship-urile.Toți acești factori duc la o mai bună poziționare a IT-ului românesc pe scara globală a tehnologiei.

Citeşte mai mult

NUMĂRUL 134 - AI & HyperAutomation

Sponsori

 • Accenture
 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • Telenav
 • .msg systems
 • Grab
 • Yardi
 • Colors in projects

INTERVIURI VIDEO