ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
NOU
Numărul 150
Numărul 149 Numărul 148 Numărul 147 Numărul 146 Numărul 145 Numărul 144 Numărul 143 Numărul 142 Numărul 141 Numărul 140 Numărul 139 Numărul 138 Numărul 137 Numărul 136 Numărul 135 Numărul 134 Numărul 133 Numărul 132 Numărul 131 Numărul 130 Numărul 129 Numărul 128 Numărul 127 Numărul 126 Numărul 125 Numărul 124 Numărul 123 Numărul 122 Numărul 121 Numărul 120 Numărul 119 Numărul 118 Numărul 117 Numărul 116 Numărul 115 Numărul 114 Numărul 113 Numărul 112 Numărul 111 Numărul 110 Numărul 109 Numărul 108 Numărul 107 Numărul 106 Numărul 105 Numărul 104 Numărul 103 Numărul 102 Numărul 101 Numărul 100 Numărul 99 Numărul 98 Numărul 97 Numărul 96 Numărul 95 Numărul 94 Numărul 93 Numărul 92 Numărul 91 Numărul 90 Numărul 89 Numărul 88 Numărul 87 Numărul 86 Numărul 85 Numărul 84 Numărul 83 Numărul 82 Numărul 81 Numărul 80 Numărul 79 Numărul 78 Numărul 77 Numărul 76 Numărul 75 Numărul 74 Numărul 73 Numărul 72 Numărul 71 Numărul 70 Numărul 69 Numărul 68 Numărul 67 Numărul 66 Numărul 65 Numărul 64 Numărul 63 Numărul 62 Numărul 61 Numărul 60 Numărul 59 Numărul 58 Numărul 57 Numărul 56 Numărul 55 Numărul 54 Numărul 53 Numărul 52 Numărul 51 Numărul 50 Numărul 49 Numărul 48 Numărul 47 Numărul 46 Numărul 45 Numărul 44 Numărul 43 Numărul 42 Numărul 41 Numărul 40 Numărul 39 Numărul 38 Numărul 37 Numărul 36 Numărul 35 Numărul 34 Numărul 33 Numărul 32 Numărul 31 Numărul 30 Numărul 29 Numărul 28 Numărul 27 Numărul 26 Numărul 25 Numărul 24 Numărul 23 Numărul 22 Numărul 21 Numărul 20 Numărul 19 Numărul 18 Numărul 17 Numărul 16 Numărul 15 Numărul 14 Numărul 13 Numărul 12 Numărul 11 Numărul 10 Numărul 9 Numărul 8 Numărul 7 Numărul 6 Numărul 5 Numărul 4 Numărul 3 Numărul 2 Numărul 1
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼


PROGRAMARE
SoCraTes 2015 Unconference

“Cea mai interesantă parte a unei conferințe sunt pauzele de cafea” Aceasta este ideea de la care a pornit conceptul de ”unconference”.  Adică partea de networking și transfer de informații, se desfășoară cel mai eficient și plăcut în pauzele dintre sesiuni. Cunoscută și sub numele de conferință open space, o ,,neconferință” - da, așa s-ar traduce- se diferențiază de conceptul clasic de conferință cu subiecte stabilite de dinainte prin următoarele calități: - Participanții propun subiecte proprii de care sunt interesați. Acestea pot fi subiecte despre care ei au cunoaștere și vor să le arate altora sau subiecte pe care nu le știu, dar depre care doresc să afle de la alți participanți. - Non-profit, low-cost. Se aseamănă cu o ieșire de weekend la cabană, cu interacțiuni puternic colaborative. - Ceea ce se întâmplă acolo e singurul lucru care se poate întâmpla.


Magnoliu Stan Director @ Smart HR
MANAGEMENT
Time Management: Preia controlul!

Modul în care trăim și ne desfășurăm activitatea azi este  caracterizat de viteză și de aglomerație. Ne confruntăm cu un volum copleșitor de sarcini și activități. În plus, suntem asaltați de un exces de informații: mesaje email, știri prin diverse canale (ziare tipărite, presă online, radio sau TV), apeluri telefonice, mesaje Skype sau alte soluții de instant - messaging, Facebook, Linkedin, documente primite, colegi și colaboratori, clienți, reuniuni în diverse variante. Care trebuie să fie atitudinea și reacția noastră la această situație? 

Reclame


Ana-Maria Vuscan PR & Customer Care Specialist @ Azimut Happy Employees
DIVERSE
Imaginație + implicare + piese LEGO= ajutor reciproc

Ce poţi face din piese LEGO? a fost provocarea pe care am lansat-o acum câteva săptămani. Eram curioşi să aflăm ce se poate realiza din piese LEGO, iar imaginaţia şi implicarea voastră ne-au surprins foarte plăcut, motiv pentru care vă mulţumim! Astfel, ni s-a confirmat încă o dată ideea că şi adulţilor le place să se joace şi că, la rândul lor, pot fi foarte creativi. În sprijinul afirmaţiei noastre stă ca dovadă albumul cu creaţiile voastre, pe care le puteţi accesa pe pagina noastră de socializare, unde veţi vedea şi construcţiile câştigătoare ale acestei provocări (Facebook/azimut.teambuilding). Este de menţionat faptul că în mare parte toate creaţiile au fost realizate într-un timp scurt, participanţii neştiind că o să le cerem să facă acest lucru. Astfel, ne întrebăm care ar fi rezultatele dacă am desfăşura această activitate într-o formă organizată, având mai mult timp la dispoziţie şi cel mai important, având un scop pentru care facem asta!


Andrei Cacio Web developer
@Evozon
PROGRAMARE
Vă prezentăm ironwingjs

Pe scurt, ironwingjs este o librărie JavaScript lightweight şi framework-agnostic. Prin framework-agnostic înţelegem o librărie care nu depinde de un framework anume și se poate folosi fără nicio dependinţă în plus. Ironwing oferă manipulare de tip CRUD peste o interfaţă REST API pentru datele care vin de pe aceasta.


Radu Vunvulea Solution Architect
@iQuest
PROGRAMARE
Logging pe memorii externe … lecții învățate

Logging-ul (înregistrarea) și auditul (verificarea) sunt obligatorii pentru toate aplicațiile. Fără aceste informații, echipa de monitorizare și suport nu ar putea să știe dacă sistemul funcționează corect și să aniticipe anumite stări de fapt. În plus, din perspectiva siguranței, trebuie verificate la diferite niveluri ale sistemului cine vă accesează sistemul, care este acțiunea și când se manifestă ea. 


Peter Lawrey CEO @ Higher Frequency Trading Ltd
PROGRAMARE
Common misconception: How many objects does this create?

A common question is how many objects or how many Strings does a section of code create. Often the answer is not what you think nor should you really need to know. It is useful to have an idea of when an object is created but there is so many other factors which are often far more important to consider which can mean the total number for an application is not what you think. String is a not a single object


Dragoș Andronic Product Manager @ Telenav
PROGRAMARE
Întâlnirile OSMTime pentru îmbunătățirea OSM Data

Drept voluntar, ești mereu în căutare de noi resurse care să îți satisfacă interesul pentru servicii sociale, proiecte civice, caritabile sau umanitare. OpenStreetMap este unul dintre acele proiecte OpenSource care a captat interesul a peste 2.300.000 de oameni pentru a se înregistra pe platformă și a contribui la dezvoltarea celei mai mari hărți gratuite a lumii - Free Wiki World Map.Cum proiectul există din 2004, acum oamenii caută doar modalități, unelte de a ajunge la o nouă piatră de hotar, iar în această privință, unealta drumurilor lipsă – Missing Roads Tool – are un cuvânt de spus. 


Mircea Gui UI/UX Designer @ Yardi Romania
PROGRAMARE
Auditul de User Experience

O dovadă a maturității domeniului IT din Cluj-Napoca o reprezintă nevoia acută din ultimii ani de designeri UI/UX și implicit conștientizarea că eficiența unui designer se reflectă nu doar în procesele de creație, ci și în analiza și sintetizarea datelor despre produs. Acest articol își propune să vină atât în ajutorul companiilor și produselor care au nevoie de designeri UX, cât și al acestora din urmă prin expunerea aspectelor esențiale care caracterizează etapa premergătoare proiectelor IT, cea de analiză și cercetare, adică auditul de User Experience. Această etapă are scopul foarte clar de a identifica dacă și în ce măsură un produs are nevoie de îmbunătățiri în ceea ce privește relația directă cu utilizatorul/clientul.


Sebastian Silaghi Senior Software Developer in Test @VE Interactive
PROGRAMARE
Acceptance Testing Driven Development utilizând SpecFlow cu Selenium în C#

În ultimii ani, pentru companiile de software devine din ce în ce mai evident că împlinirea cerințelor clientului este esențială. De aceea, procesul de testare a produselor este orientat tot mai mult în această direcție a clientului. Acceptance Test – Driven Development este una dintre practicile esențiale de testare pe care utilizatorii finali ajung să o valorifice pentru a-și valida produsul. Din acest motiv, aceasta are o mare importanță pentru client și totodată reprezintă și ultimul test major înainte de livrare. În acest articol voi prezenta cum se pot crea teste pentru Acceptance Testing Driven Development în .NET, utilizând SpecFlow și limbajul Gherkin. Specflow este un instrument open-source, care se integrează cu Visual Studio. De asemenea, articolul prezintă și cum se poate folosi Selenium Web Driver pentru a simula interacțiunea cu browser-ul. 


Bogdan Oniga Graduate Application Security & Assurance Analyst @Betfair

Iacob Nasca Principal Developer @ Betfair
PROGRAMARE
Sistem de poziționare pentru spații închise bazat pe semnal Wi-Fi

Probabil majoritatea dintre voi au văzut binecunoscutul film “Enemy of the state”, film în care este prezentată ideea conform căreia NSA poate afla unde ești localizat, fără că tu să știi, doar cu ajutorul telefonului mobil. Ideea filmului lansat în 1998 părea science-fiction la acea vreme, dar în zilele noastre inclusiv 2-3 oameni pot face un sistem de acest gen, singura necunoscută fiind accesul la meta-date.  Acestea fiind spuse, în cadrul evenimentului Fedex Day organizat în cadrul companiei Betfair din Cluj, am avut și noi ocazia de a realiza un sistem de acest gen. Ceea ce a făcut să fie și mai interesant și mai provocator a fost faptul că evenimentul Fedex este organizat într-un interval de doar 24 de ore și cu resurse sau instrumentar care nu sunt ale unei agenții secrete. Cu toate acestea, ne-am gândit să încercăm


Adrian Lupau Business Development Manager - @Fortech
DIVERSE
Salariile din IT vor creşte

Pentru că în ultima perioadă am auzit frecvent că zilele outsourcing-ului sunt numărate şi că nu mai este loc de creşterea salariilor, vreau ca prin acest articol să vă conving că salariile în IT vor creşte. Nu e nici o glumă! Ecuaţia e simplă: ori inovezi ori dispari de pe piaţă. 


Irina Scarlat CMO How to Web & TechHub Bucharest
DIVERSE
How to Web Conference 2015: produse inovatoare și oportunități de networking cu reprezentanți relevanți din industrie

București, 13 noiembrie 2015 – Axosuits, exoscheletul medical pentru persoanele cu dizabilități; Codie, robotul interactiv care ajută copiii să descopere lumea tehnologiei; Scooterson, primul scuter electric inteligent; Bitdefender Box, dispozitivul care protejează toate aparatele conectate la Internet sau Vector Watch, ceasul inteligent cu o autonomie de 30 de zile. Acestea sunt câteva dintre produsele tech inovatoare care vor fi expuse anul acesta la How to Web Conference 2015, eveniment care va aduce împreună peste 1000 de profesioniști în domeniul tehnologiei din regiune. Biletele de tip Early Bird sunt disponibile până marți, 17 noiembrie, pe site-ul conferinței.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
DIVERSE
Cluj IT Days 2015 din perspectiva prezentărilor

Mai sunt câteva zile până la Cluj IT Days, un eveniment care este la a treia ediție și a crescut an de an. Ne apropiem de 320 de participanți, iar dacă vă grăbiți mai sunt posibile înscrierile. Pentru o bună perspectivă, am rugat o parte dintre speakeri să descrie prezentarea, publicul țintă și ce o să poată învăța participanții la eveniment.

Editorial

 Acest număr al revistei va fi distribuit prima oară în format tipărit la Cluj IT Days, un eveniment care a ajuns la cea de-a treia ediție anul acesta. Sper că acei care citesc aceste rânduri la Cluj Arena în zilele 24-25 noiembrie, consideră că participarea lor este un bun prilej de a se conecta la viața IT clujeană și de a-și extinde orizontul profesional.

Citeşte mai mult

NUMĂRUL 149 - Development with AI

Sponsori

  • Accenture
  • BT Code Crafters
  • Accesa
  • Bosch
  • Betfair
  • MHP
  • BoatyardX
  • .msg systems
  • P3 group
  • Ing Hubs
  • Cognizant Softvision
  • Colors in projects