ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
NOU
Numărul 146
Numărul 145 Numărul 144 Numărul 143 Numărul 142 Numărul 141 Numărul 140 Numărul 139 Numărul 138 Numărul 137 Numărul 136 Numărul 135 Numărul 134 Numărul 133 Numărul 132 Numărul 131 Numărul 130 Numărul 129 Numărul 128 Numărul 127 Numărul 126 Numărul 125 Numărul 124 Numărul 123 Numărul 122 Numărul 121 Numărul 120 Numărul 119 Numărul 118 Numărul 117 Numărul 116 Numărul 115 Numărul 114 Numărul 113 Numărul 112 Numărul 111 Numărul 110 Numărul 109 Numărul 108 Numărul 107 Numărul 106 Numărul 105 Numărul 104 Numărul 103 Numărul 102 Numărul 101 Numărul 100 Numărul 99 Numărul 98 Numărul 97 Numărul 96 Numărul 95 Numărul 94 Numărul 93 Numărul 92 Numărul 91 Numărul 90 Numărul 89 Numărul 88 Numărul 87 Numărul 86 Numărul 85 Numărul 84 Numărul 83 Numărul 82 Numărul 81 Numărul 80 Numărul 79 Numărul 78 Numărul 77 Numărul 76 Numărul 75 Numărul 74 Numărul 73 Numărul 72 Numărul 71 Numărul 70 Numărul 69 Numărul 68 Numărul 67 Numărul 66 Numărul 65 Numărul 64 Numărul 63 Numărul 62 Numărul 61 Numărul 60 Numărul 59 Numărul 58 Numărul 57 Numărul 56 Numărul 55 Numărul 54 Numărul 53 Numărul 52 Numărul 51 Numărul 50 Numărul 49 Numărul 48 Numărul 47 Numărul 46 Numărul 45 Numărul 44 Numărul 43 Numărul 42 Numărul 41 Numărul 40 Numărul 39 Numărul 38 Numărul 37 Numărul 36 Numărul 35 Numărul 34 Numărul 33 Numărul 32 Numărul 31 Numărul 30 Numărul 29 Numărul 28 Numărul 27 Numărul 26 Numărul 25 Numărul 24 Numărul 23 Numărul 22 Numărul 21 Numărul 20 Numărul 19 Numărul 18 Numărul 17 Numărul 16 Numărul 15 Numărul 14 Numărul 13 Numărul 12 Numărul 11 Numărul 10 Numărul 9 Numărul 8 Numărul 7 Numărul 6 Numărul 5 Numărul 4 Numărul 3 Numărul 2 Numărul 1
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼



Gabriel Martin .NET developer @ PitechPlus
PROGRAMARE
Alocarea memoriei în .NET

Când un developer este responsabil de alocarea și dezalocarea explicită a memoriei, vorbim de o gestionare manuală a memoriei. Cel mai mare avantaj este controlul deplin. Însă apare și cel mai mare dezavantaj: atenția developerului este împărțită între obiectivul principal, de business și administrarea memoriei programului.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
INTERVIU
Siemens Romania - interviu cu Mihai Homan

Conduci un departament de R&D la Siemens în Cluj, spune-ne câteva cuvinte despre tine profesional, dar și despre hobby-urile tale.

Mihai Homan: Sunt clujean la origini, absolvent al Colegiului Național Emil Racoviță, apoi am urmat cursurile Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Facultatea de Calculatoare. Tot aici am absolvit apoi și un master în Inginerie Software. În ceea ce privește hobby-urile, am găsit în ultimul an un hobby mai aparte: am devenit tătic și asta îmi ocupă, într-un mod cât se poate de plăcut, mai tot timpul liber rămas. Pe lângă asta, sunt pasionat de tot ceea ce înseamnă sport, urmăresc cu drag snooker și citesc cu plăcere cam tot ceea ce ține de tehnologie.

Reclame


Gabriel Pop .NET developer @ Siemens
PROGRAMARE
Asp.NetCore App - de la Docker la Azure

Avantajele de a rula aplicațiile web izolate în “containere” și publicate pe urmă în cloud sunt multe. Voi aminti câteva dintre ele, deși internetul abundă azi de informații despre avantajele și dezavantajele rulării aplicațiilor în cloud. Dar în acest articol doresc să prezint un tutorial scurt, cât mai simplificat, cu pașii minimi pentru ca o aplicație creată cu ajutorul ASP.Net Core să fie transformată într-un container Docker în cloud. Apoi acest container este publicat și rulat pe platforma Azure.


Cristiana Bogățeanu Trainer & Consultant @ Colors in Projects
DIVERSE
Inteligența artificială: ne ajută sau ne încurcă?

Recunosc că filmele Science Fiction (SF) se află în topul preferințelor mele. De fiecare dată când revăd câte un film SF din anii ‘90 îmi dau seama că, de fapt, suntem deja acolo și că SF este doar un concept definit de o perioadă de timp și de tehnologia disponibilă la un moment dat. Odată cu apariția calculatorului, ideea unei minți artificiale bazată pe rațiune a prins într-un final contur. De fapt, despre mașini inteligente și roboți autonomi care să înlocuiască munca omului se discută de aproape jumătate de secol, cam din anii ‘40.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
EVENIMENTE
IT Days 2020

În 10 – 11 noiembrie a avut loc a opta ediție a conferinței IT Days organizată de Today Software Magazine. Pe durata celor două zile, au fost transmise live prezentări susținute pe scenele de la Cluj Innovation Park (CREIC) cât și remote din partea speakerilor locali sau internaționali. Tema principală a conferinței de anul acesta a fost #ScienceFiction.


Daniel Butean Software developer @ Siemens

Alex Ghiran Software developer @ Siemens

Călin Manea Java developer @ Siemens
PROGRAMARE
Steganografia. Arta de a ascunde informații

Steganografia este o tehnică prin care informația este ascunsă într-o zonă de informație aparent inofensivă pentru a o păstra secretă. Etimologic, termenul combină cuvântul grec steganos (care înseamnă “ascuns”) și graphia (care înseamnă “scris”).
Scopul este similar cu cel al criptografiei, dar diferă de aceasta din urmă, deoarece ascunde chiar existența informației secrete. Steganografia a fost folosită în situații în care criptografia ar fi fost incriminatorie, precum în regimurile totalitare ce monitorizau orice tip de comunicare.


Gustavo Silva Security Engineer @ Paddy Power Betfair
PROGRAMARE
Puterea Open-Source Software în securitatea cibernetică

Open source software poate fi asemuită până la un punct, cu frumusețea pe care o implică actul artistic, pentru că ambele ne dau posibilitatea să creăm, să experimentăm, să transformăm în vederea atingerii unui scop mai înalt. Dar ne menținem în registrul tehnic și menționăm că, după ce am descoperit și am analizat un instrument nou de scanare de securitate, cu ajutorul echipei de programatori, am dus acest tool la un alt nivel. Ceea ce inițial ar fi putut fi folosit pentru red-teaming, bug bounty hunting (vânăoare de defecte) sau hacking general a devenit un instrument ce poate ajuta blue teams în munca lor împotriva celor rău intenționați.


Dragoș Cațoiu SAP Business Development Manager @ NTT DATA Romania
PROGRAMARE
Soluții SAP pentru Intelligent Enterprises

În prezent companiile sunt în fața celei mai mari provocări a erei digitale: digitalizarea tuturor proceselor în cadrul organizației. La aceasta se mai adaugă faptul că trebuie să adopte noi și noi tehnologii : inteligența artificială, machine learning (ML), predictive analytics sau RPA [ Robotic Process Automation]. Fără acestea, implementarea unor modele noi, digitalizate de business pare imposibilă.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
INTERVIU
Expert talks panel - AI și Fintech

Ne-a făcut plăcere să ne revedem pe scenă real și virtual la Experts talk panel cu ocazia numărului aniversar 100. Alături de noi au fost:

  • Horea Hopârtean - Director of Engineering @ ComplyAdvantage

  • Adela Mureșan - Head of AI @ Banca Transilvania

  • Alex Faur - CTO & Co-Founder @ PaidAnalytics

  • Vlad Precup - Engineering Manager @ComplyAdvantage


Vlad But Managing partner @ AZIMUT Happy Employees & updateED
MANAGEMENT
Implicarea oamenilor în procesul de învățare

Învățarea continuă și dezvoltarea abilităților sunt esențiale pentru succesul echipei. Cum puteți oare să-i faceți pe colegi să facă ei primul pas în direcția dezvoltării? Cum vă puteți încuraja oamenii să își dezvolte abilitățile? Și cum vă puteți asigura că fac tot posibilul să participe la activități de învățare, nu doar să se prezinte pentru că trebuie sau pentru că se organizează un training din partea companiei?

Editorial

Provocarea cea mai mare pe care am avut-o în ultimii ani a fost ediția de anul acesta a IT Days. Mă bucur că am depășit-o cu bine și că mi-a adus ocazia de a fi învățat foarte multe într-o perioadă scurtă de timp. Evenimentul de anul acesta s-a desfășurat prin intermediul platformei, streamevent.ro, care va fi folosită și pentru evenimentele de lansare TSM. Avantajul acesteia este că oferă o altă experiență participanților prin accesul la trackuri multiple, întrebări și review-uri ale prezentărilor. Totodată, vă permite să intrați în legătură directă cu partenerii noștri și să descoperiți mai multe despre ei. De asemenea, puteți să participați la concursurile de la stand. Oricât ne-ar plăcea să visăm la ceea ce a fost, online-ul devine o realitate la care va trebui să ne adaptăm în următoarea perioadă de timp, indiferent de context. Partea bună a lucrurilor este că, având mai mult timp liber, cu toții am început să facem lucruri noi fie în zona tehnică, fie prin implicarea în diferite hobby-uri.

Citeşte mai mult

NUMĂRUL 145 - Microservices

Sponsori

  • Accenture
  • BT Code Crafters
  • Accesa
  • Bosch
  • Betfair
  • MHP
  • BoatyardX
  • .msg systems
  • P3 group
  • Ing Hubs
  • Cognizant Softvision
  • Colors in projects