ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
DIVERSE
Programatoarele

Celebrarea Zilei Femeii în luna martie a reprezentat un bun pretext pentru a scoate în evidență însemnata contribuție a genului feminin în zona de dezvoltare software locală și de pretutindeni. De aceea, am numit numărul acestei luni Programatoarele și am invitat alături de noi doamne și domnișoare care programează și scriu coduri sau își desfășoară activitatea în domeniile conexe programării, precum comunicare, management sau product management. Cele șase interviuri luate acestora sunt publicate în format video. Vă invităm să urmăriți înregistrările și suntem siguri ca poveștile fiecăreia dintre interlocutoare o să vă inspire. Pentru noi a fost o plăcere să le realizăm și să povestim cu fiecare în parte. Înregistrările video sunt disponibile pe canalul nostru de Youtube.

Reclame


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
PROGRAMARE
Noutăți Vue.js 3 - Composition API și Pinia

Mulți dintre noi ne-am obișnuit cu modul în care este scris codul în Vue sau în alte frameworkuri care îl extind precum Nuxt.js. Modul în care ne declarăm proprietățile și metodele în componentele vue impune câteva limitări și condiții de declarare. În acest articol ne vom uita la Composition API și la noul framework de management al stărilor (store): Pinia.


Mircea Ifrim Java Software Developer @ Public Institution
PROGRAMARE
Inovaţii și cercetare în știinţă și tehnologii IT în cadrul Uniunii Europene

La nivelul Uniunii Europene, atât sectoarele creative, cât și cele culturale sunt puternic susţinute de investiţii promovate constant și de evoluţia continuă a știinţei și tehnologiilor ce ţin de IT. Investiţii și eforturi consistente se fac, printre altele, pentru a impulsiona evoluţia tehnologiilor digitale și a formelor inovative de conţinut (cum ar fi realitate virtuală sau cea augmentată), a ridica standardele profesionale, dar și pentru a promova alfabetizarea digitală și media într-un plan extins.


Cristian-Lucian Grecu Meteorolog @ Administraţia Naţională de Meteorologie
PROGRAMARE
Sateliții Meteorologici (II) - Produsele satelitare RGB

Propunem o serie de articole privind automatizarea prognozei meteorologice pe termen scurt folosind tehnici de învățare automată. Seria a fost deschisă cu o prezentare inițială a datelor satelitare. Continuăm în acest număr prezentarea în detaliu a produselor satelitare de tipul RGB utilizate în cadrul proiectului internațional de cercetare WeaMyL, condus de o echipă de la Universitatea Babeș-Bolyai, în parteneriat cu Administrația Națională de Meteorologie și Met Norway. Termenul de RGB se referă la culorile primare (roșu, verde, albastru, eng. red, green, blue) folosite pentru a crea toate culorile văzute pe ecranul unui calculator. Combinând diferite proporții ale acestor culori primare, pot fi create produse satelitare care să evidențieze anumite particularități ale formațiunilor noroase. În continuare vă prezentăm câteva dintre cele mai utilizate produse satelitare RGB în activitatea operativă de prognoză a vremii.


Geanina Tămaș Online Marketing Specialist @ Azimut
MANAGEMENT
Comunicarea eficientă în contextul profesional

Abordarea problemelor pentru oferirea de soluții în contextul organizațional a avansat în paralel cu dezvoltarea tehnologiilor și a schimbărilor care au loc în permanență la locul de muncă. Odată cu aceste schimbări și comunicarea s-a adaptat la noi metode și strategii pentru a o face cât mai eficientă, rapidă și clară.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
PROGRAMARE
Experts panel: Artă și programare

Am discutat în cadrul evenimentului de lansare a numărului 116 al Today Software Magazine despre artă și programare. A fost un panel special și ne-am bucurat de prezența următorilor speakeri:

 • Adelina Donțu - Senior UX/UI Designer @ BoatyardX ,

 • Răzvan Julian Petrescu - Senior Technology Manager @ IHiS ,

 • Mihai Șerban - Senior Software Developer @ Accesa ,

 • Andrei Budescu - Director departament foto-video @ UAD Cluj

Editorial

Luna aceasta, care include o dată specială, ziua de 8 martie, am realizat un material video cu o serie de interviuri despre programatoarele din orașul nostru. Utilizăm termenul programatoarele într-o manieră generică, deoarece pe lângă acestea ne-am adresat și doamnelor și domnișoarelor care dețin funcții de manager, lucrează în HR sau PR. IT-ul clujean este complex și mi-a făcut plăcere să descopăr la fiecare intervievată multă pasiune pentru ceea ce face și ambiția de a învăța, de a progresa, fie că este vorba de programare, management, produse sau comunicare. Mi-ar plăcea ca toate aceste calități să fie mai contagioase și să se transmită și colegilor lor. Cu siguranță am avea mai puține persoane blazate și închipuit atotcunoscătoare. Poate este un pic prea mult să îți numești colegii familie extinsă dar un grup în care există armonie și comunicare, lucrează bine împreună și are aspirații profesionale este baza oricărei echipe de vis. Și, în mod cert, programatoarele care au avut amabilitatea de a-mi acorda interviul contribuie la constituirea unor astfel de echipe. Mă bucur că putem conta pe ele, astfel încât proiectele să fie terminate la timp și în bugetul stabilit inițial. Deși ne apropiem de finalul lunii martie și este, poate, prea târziu, eu le urez: La mulți ani!

Citeşte mai mult

LANSAREA NUMĂRULUI 123

Automotive

Marți, 27 Septembrie, ora 18:00

Centrul de inginerie Bosch Cluj

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

Agile leadership

Joi, 29 Septembrie, ora 18:30

Eveniment online

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 122

Sponsori

 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • metro.digital
 • AboutYou
 • Colors in projects

VIDEO: EXTRA