ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
Numărul 148 Numărul 147 Numărul 146 Numărul 145 Numărul 144 Numărul 143 Numărul 142 Numărul 141 Numărul 140 Numărul 139 Numărul 138 Numărul 137 Numărul 136 Numărul 135 Numărul 134 Numărul 133 Numărul 132 Numărul 131 Numărul 130 Numărul 129 Numărul 128 Numărul 127 Numărul 126 Numărul 125 Numărul 124 Numărul 123 Numărul 122 Numărul 121 Numărul 120 Numărul 119 Numărul 118 Numărul 117 Numărul 116 Numărul 115 Numărul 114 Numărul 113 Numărul 112 Numărul 111 Numărul 110 Numărul 109 Numărul 108 Numărul 107 Numărul 106 Numărul 105 Numărul 104 Numărul 103 Numărul 102 Numărul 101 Numărul 100 Numărul 99 Numărul 98 Numărul 97 Numărul 96 Numărul 95 Numărul 94 Numărul 93 Numărul 92 Numărul 91 Numărul 90 Numărul 89 Numărul 88 Numărul 87 Numărul 86 Numărul 85 Numărul 84 Numărul 83 Numărul 82 Numărul 81 Numărul 80 Numărul 79 Numărul 78 Numărul 77 Numărul 76 Numărul 75 Numărul 74 Numărul 73 Numărul 72 Numărul 71 Numărul 70 Numărul 69 Numărul 68 Numărul 67 Numărul 66 Numărul 65 Numărul 64 Numărul 63 Numărul 62 Numărul 61 Numărul 60 Numărul 59 Numărul 58 Numărul 57 Numărul 56 Numărul 55 Numărul 54 Numărul 53 Numărul 52 Numărul 51 Numărul 50 Numărul 49 Numărul 48 Numărul 47 Numărul 46 Numărul 45 Numărul 44 Numărul 43 Numărul 42 Numărul 41 Numărul 40 Numărul 39 Numărul 38 Numărul 37 Numărul 36 Numărul 35 Numărul 34 Numărul 33 Numărul 32 Numărul 31 Numărul 30 Numărul 29 Numărul 28 Numărul 27 Numărul 26 Numărul 25 Numărul 24 Numărul 23 Numărul 22 Numărul 21 Numărul 20 Numărul 19 Numărul 18 Numărul 17 Numărul 16 Numărul 15 Numărul 14 Numărul 13 Numărul 12 Numărul 11 Numărul 10 Numărul 9 Numărul 8 Numărul 7 Numărul 6 Numărul 5 Numărul 4 Numărul 3 Numărul 2 Numărul 1
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼

Daniela Crișan Senior Tester
@ISDC
TESTARE
Studiu de caz: testarea automată

În zilele noastre testarea automată devine o necesitate, deoarece sistemele cresc tot mai mari și mai complexe. Dat fiind faptul că tehnologia se schimbă, testarea trebuie să se adapteze. Prin urmare, începe cu pași mărunți folosind diferite modalități de abordare la scară mică pentru a vedea ce se potrivește mai bine înainte să mergi mai departe. Pentru a avea succes cu testarea automată este nevoie atât de ingeniozitate cât și de perseverență. Ce factori contribuie la succesul testării automate? Ce factori comuni determină nereușita testării automate?


Mădălin Crăciun Lead User Experience Designer @ mReady
PROGRAMARE
De ce să nu construiești o aplicație mobilă

E adevărat că, în anumite cazuri, dezvoltarea unei aplicații mobile poate duce la creșterea venitului sau la îmbunătățirea comunicării cu clienți și între aceștia, sporind astfel vizibilitatea brandului. Însă nu este întotdeauna cazul. Mai jos, am menționat câteva teme de gândire care merită luate în considerare înainte de a ne îmbarca în această călătorie.

Reclame


Bogdan Bucur SAP ABAP Developer @ Siemens
PROGRAMARE
SAP HANA ca bază de date

Recent, multe companii se confruntă cu un volum de date foarte mare și au probleme în utilizarea lor eficientă. Conform EMC, la sfârșitul anului 2013 existau 4.4 Zettabytes de date, 2.9 Zettabytes generati de consumatori si 1.5 Zettabytes generati de companii. Trebuie găsit un mod de a procesa și analiza această cantitate de date într-un timp cât mai scurt. Aici intervine SAP HANA, noua bază de date, in memory, de la SAP. Spre deosebire de alte baze de date „tradiționale”, HANA încarcă toate datele în memoria RAM.


Emilia Toma Copyright & Corector @Today Software Magazine
DIVERSE
Dedicăm țevi sau poezii?

Spiritul tolerant al vremurilor noastre ne determină să ne arătăm scandalizați în fața unei conjuncții disjunctive care implică excluderi atât de radicale de tipul ,, ori țeava, ori poezia" și răspundem - cum altfel? - decât corect: dedicăm țevi, dedicăm și poezii. Că nu ar trebui să avem dubii în ceea ce privește corectitudinea acestui răspuns, ne-o dovedește dulcele relativism al lui ,, se poate și așa" dominant în societatea noastră, unde se pare că un fior al consacrării și dăruirii cuprinde de-a valma poezii, mașini de spălat, melodii, plăci video, romane, firme, angajați, țevi și mame. Toate sunt și pot fi ,, dedicate", amenințate de o iminentă epuizare sufletească. Cine le poate salva din această combustie afectivă și le poate reda demnitatea de obiecte neînsuflețite sau abstracte pe care au avut-o odinioară? Doar Dex-ul și normele gramaticale care, de acolo din atmosfera rarefiată a înălțimilor științei, stipulează în mod clar că doar oamenii au fost blestemați cu această povară a dedicării:


Claudiu Draghia Quality Manager @Capgemini
PROGRAMARE
The Testing Map – Procese și standarde

Nimănui nu îi plac procesele. Sunt plictisitoare, este foarte dificil să vezi valoarea pe care o dau urmându-le. Au un miros de chestii pe care trebuie să le facem doar pentru că cineva vrea. Cumva procesele nu se potrivesc cu dezvoltarea software. Programatorii şi testerii sunt meşteşugari. Cum poţi pune un proces într-un meşteşug?


George Lupașcu-Pruna Accredited Intercultural Practitioner @ itim International
MANAGEMENT
Măcelarii motivaţiei

Cei mai mulţi lideri sunt de acord că o componentă importantă de care ai nevoie pentru a avea o afacere de succes, este capacitatea de a-ţi motiva oamenii. A-ți menține angajații motivaţi echivalează cu accesul la resursele infinite de care dispune mintea umană. În teorie, aproape toată lumea e de acord că angajaţii motivaţi îţi vor reduce costurile de producţie, vor livra proiectele mai repede, îţi vor aduce clienţi mai mulţi, îţi vor menţine clienţii fericiţi şi, per global, vor creşte valoarea afacerii tale. Cu toate acestea, comportamentele şi atitudinea multora dintre manageri demonstrează că în realitate principiile sunt asumate doar verbal și nu faptic.


Andrei Bâcu Senior developer @ Paddy Power Betfair
PROGRAMARE
Data Science Scalabil: Spark ML Pipelines

Deși conceptul Data Science nu este neapărat nou, provoacă încă numeroase dezbateri între cercetători și practicieni, cu privire la ceea ce este și ce nu este. O modalitate de a defini Data Science este ca un pas evolutiv în domenii interdisciplinare, cum ar fi analiza de afaceri care încorporează știința calculatoarelor, modelarea datelor, statistică, analiza datelor și matematică. Două cărți foarte bune care vă vor ajuta să începeți călătoria în Data Science sunt Developing Analytic Talent: Becoming a Data Scientist, de Vincent Granville, și The Field Guide to Data Science, lansat de către firma Booz Allen Hamilton.


Patkós Csaba Lead Software Developer @ Syneto
PROGRAMARE
Viitorul integrării continue

Primul lucru care mi-a venit în minte când am început să scriu aceste pagini a fost: “Mă voi uita la ultimii cinci ani zâmbind sau încruntat?” Este greu de anticipat viitorul industriei IT. Unele genii, precum Gordon Moore, puteau anticipa evoluţia tehnologiei CPU pentru următorii 50 de ani. Există şi o lege care-i poartă numele. Dar, până şi legea lui va eşua când fizica ne va ajunge din urmă. Nu va mai trece mult, doar câteva generaţii de CPU, şi iată-ne ajunși la momentul când fizica nu ne va permite să lucrăm cu aceeaşi arhitectură cunoscută.


Tófalvi László Software Engineering Consultant @ Accenture
PROGRAMARE
A patra revoluţie industrială şi (r)evoluţia roboţilor. Suntem pregătiţi ?

În prezent dispunem de 10 milioane de roboţi industriali …. dar un nou val se apropie. Acesta e Baxter. Baxter e un cobot, o nouă generaţie de coboţi. Poate lucra într-un mediu nestructurat, are mai multă independenţă, poate aplica principiile logice pentru a lua decizii şi poate comunica cu alte sisteme. Acesta se află în Laboratorul de Inovare de la Accenture, din Cluj, şi nu vine din viitor. Acesta lucrează deja în mai multe fabrici din toată lumea.


Vlad Șerban Developer @ Paddy Power Betfair
PROGRAMARE
ODI 12c versus Talend

În prezent, una din marile probleme în companii este integrarea datelor din diferite surse, prelucrarea, stocarea şi expunerea lor pentru a satisface cerinţele businessului şi implicit a lua deciziile în legătură cu îmbunătățirea anumitor produse. Poate multe companii nu cunosc beneficiile aduse de un tool de integrare a datelor, deşi a avea un astfel de tool reprezintă o necesitate şi nu ceva deosebit.


Gelu Vac Software Engineering Manager @ Crossover
PROGRAMARE
Hiperspații în dezvoltarea software

Există peste 700 de limbaje de programare și doar aproximativ 10 paradigme de dezvoltare software. Cum alegem la nivel de limbaj soluția de implementare pentru un proiect nou? Ce criteriu de evaluare folosim pentru a decide practic soarta noului proiect? Ce sunt de fapt cele peste 700 de limbaje de programare? Or fi simple re-implementări ale aceluiași principiu cu mici diferențe sintactice? Cu siguranță, nu. Iar răspunsul este exact în spațiul paradigmelor de dezvoltare software. Respectiv în faptul că paradigmele de dezvoltare software nu se află într-o relație antagonică între ele, ci sunt ortogonale.


Szilárd Kacsó CEO & Trainer @ Azimut Happy Employees @ updateED
PROGRAMARE
Coordonarea echipelor din generația milenară - scurt ghid practic pentru liderii de echipe

Să fii team leader indiferent de nivel, funcție, departament sau industrie poate fi o provocare. Trebuie să îmbini constant performanța și cerințele celor din management, cu nevoile angajaților. Să planifici, să conduci, să motivezi, să monitorizezi performanța, să dezvolți, să înveți, să recrutezi sau chiar să relaționezi cu clienții. Cu siguranță, este un rol complex și uneori poate deveni dificil. Dar nu ar trebui să fie așa! Pentru că sunt soluții pentru a-l ușura, a-l face mai eficient și mai ales, mai axat pe coordonarea milenarilor (generația născută între 1980-2000).

Editorial

Comparativ cu alte domenii de activitate, programarea are avantajul de a avea un caracter universal accentuat. Practic fiecare aplicație, website sau serviciu devin globale din momentul publicării. Dar nivelul de reușită al acestora depinde de modul de implicare al utilizatorilor și de resursele de marketing, dar și de aria de aplicabilitate. Până acum, cele mai frecvente exemple de reușită le consemnează domenii precum cercetarea, finanțele / bursa sau media. În condițiile în care se remarcă o fuziune între software, robotică și inteligența artificială ne așteptăm ca și alte domenii precum educația, sănătatea sau agricultura să îmbrățișeze din ce în ce mai mult avantajele acestei fuziuni. Să amintim doar de agricultură, unde sunt deja recunoscute și adoptate de mulți modul de a supraveghea culturile cu ajutorul dronelor, precum și posibilitatea de a partaja algoritmii de detectare a problemelor dar și de îmbunătățire a producției.

Citeşte mai mult

LANSAREA NUMĂRULUI 149

Marți, 26 Octombrie, ora 18:00

sediul Cognizant

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

NUMĂRUL 147 - Automotive

Sponsori

  • Accenture
  • BT Code Crafters
  • Accesa
  • Bosch
  • Betfair
  • MHP
  • BoatyardX
  • .msg systems
  • P3 group
  • Ing Hubs
  • Cognizant Softvision
  • Colors in projects