ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
NOU
Numărul 150
Numărul 149 Numărul 148 Numărul 147 Numărul 146 Numărul 145 Numărul 144 Numărul 143 Numărul 142 Numărul 141 Numărul 140 Numărul 139 Numărul 138 Numărul 137 Numărul 136 Numărul 135 Numărul 134 Numărul 133 Numărul 132 Numărul 131 Numărul 130 Numărul 129 Numărul 128 Numărul 127 Numărul 126 Numărul 125 Numărul 124 Numărul 123 Numărul 122 Numărul 121 Numărul 120 Numărul 119 Numărul 118 Numărul 117 Numărul 116 Numărul 115 Numărul 114 Numărul 113 Numărul 112 Numărul 111 Numărul 110 Numărul 109 Numărul 108 Numărul 107 Numărul 106 Numărul 105 Numărul 104 Numărul 103 Numărul 102 Numărul 101 Numărul 100 Numărul 99 Numărul 98 Numărul 97 Numărul 96 Numărul 95 Numărul 94 Numărul 93 Numărul 92 Numărul 91 Numărul 90 Numărul 89 Numărul 88 Numărul 87 Numărul 86 Numărul 85 Numărul 84 Numărul 83 Numărul 82 Numărul 81 Numărul 80 Numărul 79 Numărul 78 Numărul 77 Numărul 76 Numărul 75 Numărul 74 Numărul 73 Numărul 72 Numărul 71 Numărul 70 Numărul 69 Numărul 68 Numărul 67 Numărul 66 Numărul 65 Numărul 64 Numărul 63 Numărul 62 Numărul 61 Numărul 60 Numărul 59 Numărul 58 Numărul 57 Numărul 56 Numărul 55 Numărul 54 Numărul 53 Numărul 52 Numărul 51 Numărul 50 Numărul 49 Numărul 48 Numărul 47 Numărul 46 Numărul 45 Numărul 44 Numărul 43 Numărul 42 Numărul 41 Numărul 40 Numărul 39 Numărul 38 Numărul 37 Numărul 36 Numărul 35 Numărul 34 Numărul 33 Numărul 32 Numărul 31 Numărul 30 Numărul 29 Numărul 28 Numărul 27 Numărul 26 Numărul 25 Numărul 24 Numărul 23 Numărul 22 Numărul 21 Numărul 20 Numărul 19 Numărul 18 Numărul 17 Numărul 16 Numărul 15 Numărul 14 Numărul 13 Numărul 12 Numărul 11 Numărul 10 Numărul 9 Numărul 8 Numărul 7 Numărul 6 Numărul 5 Numărul 4 Numărul 3 Numărul 2 Numărul 1
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼



Sonia Pavlenko Technical Writer @ Accenture Industrial Software S

Melania Duma Technical Writer @ SDL Plc
DIVERSE
Abilitățile unui Technical Writer (I) Ce este? Ce face?

Soluțiile software, echipamentele industriale, instrumentele medicale, produsele electrocasnice (și nu numai) presupun nu doar crearea și/sau livrarea produsului în sine, ci și furnizarea/oferirea unei documentații suport (de exemplu, a unui manual de instrucțiuni) pentru clienții sau utilizatorii finali. În spatele documentației se află de cele mai multe ori un Technical Writer.
În cadrul acestui articol ne propunem să prezentăm ce presupune această meserie. În această primă parte a articolului, vom vorbi despre activitățile și provocările unui Technical Writer. În a doua parte a articolului (într-un număr viitor) vom analiza tehnicile și instrumentele pe care le folosește un Technical Writer.

Reclame


Andra Chicoș Sales Representative @ Azimut
DIVERSE
10 principii de respectat în managementul resurselor umane

Pe măsură ce organizațiile se dezvoltă, acestea trebuie să îndeplinească o serie de aspecte esențiale ale managementului resurselor umane. Managerii creează un plan de atragere și reținere a persoanelor care dețin abilitățile necesare organizației. Implementarea planului presupune recrutarea, selecția, integrarea, instruirea, recompensarea, alegerea beneficiilor celor mai potrivite fiecărui angajat în parte. De asemenea, la acestea se adaugă și evaluarea permanentă a performanțelor, pentru a se verifica dacă sunt atinse obiectivele organizaționale. Aceste activități reprezintă componentele managementului resurselor umane.


Iulia Creta Specialist Software Engineer, ETEC CCDev @ NTT DATA Romania

Bogdan Barza Competence Center Manager, Embedded Software Development @ NTT DATA Romania
PROGRAMARE
Cyber Security în domeniul automotive

Conceptul de Cybersecurity capătă o importanţă din ce în ce mai mare în domeniul automotive, datorită vehiculelor interconectate şi posibilităţii de accesare remote a perifericelor maşinii. Pe scurt, vehiculele devin parte din IoT. Astfel, algoritmii de complexitate ridicată trebuie rulaţi în mod eficient într-o partiţie destinată a ECU-ului.


Corina Țigănașu Project Manager @ Fortech

Adela Ioana Rus Project Manager/Scrum Master @ Nexttech
MANAGEMENT
Agile în Izolare

În ultimii ani lumea IT a fost construită în jurul mindsetului Agile. Agile ne-a învățat despre avantajele echipelor colocate, despre cum să construiești încrederea în echipă și maturizarea sa bazată pe indivizi și interacțiuni. Multe companii și-au adaptat designul birourilor inspirându-se din principiile Agile. Birourile de tip Open Space asigură un flow fluid al informației, conducând în mod natural la ceea ce numim comunicare osmotică. O colaborare bună între echipe s-a bazat în cele mai multe cazuri pe a vedea și a auzi ceea ce se întâmplă în jur.


Mădălina Moisa SAP Manager @ MHP Romania
PROGRAMARE
Mixed reality: hibridul util dintre VR și AR

Interesul pentru conceptele de realitate virtuală (abrev. VR), respectiv realitate augmentată (abrev. AR) este într-o continuă creștere. ( Un articol precedent, pe această temă, prezentat în numerele anterioare ale TSM îi aparține lui Mircea Vădan.) Dar, în lumina reflectoarelor, își impune din ce în ce mai mult prezența și conceptul de realitate mixtă (abrev. MR). Acesta reprezintă combinarea lumii reale cu cea virtuală, în scopul producerii unor noi medii și posibilități de vizualizare, unde obiectele fizice și cele digitale coexistă și interacționează în timp real. MR nu se întâmplă exclusiv în niciuna din cele două lumi, fiind un hibrid care conține și întrebuințează atât concepte de AR, cât și de VR prin diferite tehnologii imersive.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
PROGRAMARE
Realizarea unui joc Arcade în Unity (I)

Ești programator și probabil că ai jocurile tale preferate pe calculator. Perioada de izolare socială pe care o experimentăm poate fi transformată într-un moment propice pentru a -ți găsi un nou hobby. De exemplu, acela de a-ți valorifica potențialul creator și cunoștințele de programare pentru a inventa un joc. Al tău. În articolul de față îți propunem o introducere rapidă în Unity3D prin realizarea unui joc 2D.


Marinel Moraru Digital Technology Developer Assoc Mgr @ Accenture
PROGRAMARE
Convergența IT / OT: Dilema decalajului percepției IoT

Transformarea digitală este un proces care promite mult pentru noi toți. Nu există însă o soluție unică, general valabilă, de realizare a acesteia. De aceea, pentru implementarea sa va fi nevoie de o mulțime de instrumente și de oameni din diverse domenii și sectoare care să lucreze împreună. Timp de zeci de ani, rețelele de calculatoare și de date- cunoscute sub denumirea de Tehnologia informației (IT)-, operațiunile sistemului de control industrial (ICS) și grupurile de control a proceselor - adesea etichetate drept Tehnologia Operațiilor (OT)- , au funcționat ca rețele izolate și independente, cu obiective și cerințe complet diferite. Dar acest aspect începe să se schimbe.


Tudor Rusu Software Developer @ Bosch
PROGRAMARE
Senzorii ultrasonici și conducerea autonomă

Conducerea autonomă (autonomous driving) este un termen încetățenit în vocabularul automotive curent. Deși nu am ajuns la o conducere autonomă totală, sistemele de conducere asistată (Driving Assistance) sunt aici, prezente în toate automobilele de zeci de ani, oferind baza de dezvoltare a mașinii complet autonome. Acest articol descrie tehnologiile de conducere asistată ce folosesc senzori ultrasonici în contextul conducerii autonome.


Lucian Torje Senior Java Developer @ Siemens
PROGRAMARE
Poveste despre cloud (II)

Continuăm cu partea a doua a acestui articol despre istoria cloudului - Cloud 2012 -2016 - Scalabilitatea verticală era limitată, în mare parte, la capabilitățile aplicațiilor care rulau pe acel server. Creșterea performanțelor la nivelul unei singure aplicații începea să coste din ce în ce mai mult, pentru rezultate modeste (o creștere de 1-2%). Era timpul pentru o schimbare de concepție. Fiind deja folosit, modelul Horizontally Scaling Compute [29] promitea o creștere mult mai mare a performanțelor, ca sistem și nu ca aplicație singulară.


Adelina Chișu Director @ Ghepard Communication

Atilla Varga Cercetător ştiinţific @ Institutului de Istorie Cluj
DIVERSE
Cluj IT Beautiful Minds, Ing. Mircea Bocu O poveste despre Viitor

Elaborarea celui dintâi volum din Istoria IT-ului clujean a început cu o poveste în care un istoric pasionat de interdisciplinaritate l-a întâlnit pe unul din prestigioșii decani de vârstă ai Generației de Aur care, acum mai bine de o jumătate de secol, a început să deschidă ferestre largi spre cercetarea de performanță în domeniul informaticii.


Paula Mitran Marketing Specialist @ Școala Informală de IT
DIVERSE
Tu câte vieți poți salva printr-o linie de cod? Descoperă la Challenge Accepted CODVIDHACK!

Cum te-ai simți să știi că ideea ta îi poate ajuta pe cei care luptă în prima linie cu pandemia COVID-19? Poți tu, printr-o linie de cod (generic vorbind), să schimbi viața oamenilor care astăzi se confruntă cu grele încercări? Cum ar fi să dăruiești – prin timpul, abilitățile și expertiza ta – șanse reale celor care nu le au? Sunt lucruri despre care poți să vorbești mai puțin, dar pentru care poți să faci mai mult. Poți mai ales acum, când un maraton de codare se dedică exclusiv dorinței de a limita sau chiar înlătura efectele pandemiei COVID-19 asupra vieții oamenilor.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
INTERVIU
Expert panel – AI & Automotive

Am discutat la evenimentul de lansare a revistei din luna martie despre tehnologiile AI, automotive și nu numai. A fost primul panel exclusiv online. Invitații noștri au fost:

  • Daniel Pomian - Senior Product Manager @ Telenav
  • Alex Burciu- Innovation Manager @ Institutul Român de Ştiinţă şi Tehnologie
  • Petru Vîrlan - Delivery Manager @ Betfair Romania Development

Editorial

Se știe că omul a dovedit de-a lungul istoriei că deține o imensă capacitate de adaptare. De aceea, sunt destul de optimist în ceea ce privește provocările aduse industriei IT, de către noul context generat, evident, de pandemie. Un exemplu, în acest sens, este și cel referitor la modul în care vor fi organizate conferințele în următorii ani. Pentru acestea există soluția desfășurării lor în varianta online. Sau să se recurgă la această opțiune în cazul în care se vor putea organiza cu un număr redus de participanți prezenți în sală. Provocarea este de a recrea o experiență similară, poate chiar îmbunătățită față de cea a participării fizice. Tehnologia pe care o avem la dispoziție, de la VR, realitate augmentată la spații virtuale, ne permite să punem în aplicare un alt fel de abordare. Oportunitățile apar prin deschiderea porților către un număr mai mare participanți din întreaga lume, către acei speakeri speciali care nu ar fi putut să fie prezenți fizic. De asemenea, la capitolul avantaje putem menționa și numărul mai mare de trackuri paralele. Din această perspectivă putem afirma că se adaugă o nouă dimensiune celei clasice, diferită de cea fizică dar nu mai puțin valoroasă. Tu ce părere ai ? Care este experiența pe care o vrei anul acesta la IT Days, 10-11 noiembrie? Trimite răspunsul tău la contact@todaysoftmag.ro și poți câștiga o invitație la conferință.

Citeşte mai mult

NUMĂRUL 149 - Development with AI

Sponsori

  • Accenture
  • BT Code Crafters
  • Accesa
  • Bosch
  • Betfair
  • MHP
  • BoatyardX
  • .msg systems
  • P3 group
  • Ing Hubs
  • Cognizant Softvision
  • Colors in projects