ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 79
Abonament PDF

O nouă ediție a celei mai mari conferințe pe tehnologii mobile din România: MobOS – Dincolo de platforme

Andreea Pârvu
People Operations Business Partner @ Endava
EVENIMENTE

Suntem foarte încântați că mai este mai puțin de o lună până la cea de-a șasea ediție MobOS - cea mai mare conferință pe tehnologii mobile din România. Evenimentul va avea loc între 14-16 februarie în Cluj - Napoca, la hotelul Golden Tulip Ana Dome. 

Scopul conferinței a fost și întotdeauna va fi să ofere un spațiu fizic în care membrii comunității locale, naționale și internaționale să se întâlnească pentru a acumula cunoștințe și informații noi, prin împărtășirea de bune practici din industrie. Tema conferinței de anul acesta este "Dincolo de platforme" și își propune să elimine frontierele impuse de tehnologi, concentrându-se asupra conceptelor și mijloacelor ce pot îmbunătăți experiența utilizatorilor finali.

Conferința începe cu patru prezentări comune, atât pe Android cât și pe iOS, despre bune practici și cele mai noi tendințe. În partea a doua a zilei, prezentările vor fi împărțite în funcție de cele două tehnologii. 

Conferința va începe cu o prezentare susținută de unul dintre reprezentanții Accenture, partenerul nostru principal, și va vorbi despre "Architecting connected apps." 

Donny Wals, dezvoltator iOS, recomandat fiind de cele trei cărți scrise, va avea o prezentare cu titlul "Effectively producing and shipping frameworks for multiple platforms." 

Va aborda modul cum se pot orchestra ciclurile de dezvoltare între mai multe echipe care lucrează cu SDK-uri native, printer care, Android și iOS. Această prezentare va explica cum sunt proiectate, aprobate și implementate caracteristicile aplicației, scopul fiind de a ilustra cum se pot obține API-uri publice stabile și robuste. La finalul prezentării, participanții vor înțelege cum își pot îmbunătăți SDK-urile, prin intermediul specificațiilor BDD și TDD.

Andrea Cipriani lucrează în acest moment la SoundCloud în echipa de Core Clients. În cadrul acestei echipe, el și coechipierii săi sunt responsabili cu susținerea echipelor de iOS, Android și Web, prin acordarea de unelte și cod comun. Scopul este de a-i ajuta să dezvolte mai rapid noile feature-uri. Prezentarea lui va fi despre "Backend driven UI on Mobile Applications, a hybrid approach". 

Implementarea de interfețe pentru utilizator, este o parte importantă în procesul de dezvoltare. De cele mai multe ori partea de interfață este construită de către aplicația client. Doar câteva companii au exploatat până în prezent beneficiile posibilității de a controla și modifica UI-ul prin intermediul back-end-ului. În cea de-a doua parte a prezentării, Andrea va expune un studiu de caz, privitor la modul cum această abordare a fost adoptată cu succes de către SoundCloud. Totul se va materializa cu un demo care va prezenta un UI dynamic care este parțial controlat de pe back-end.demo despre dinamicitatea zonei de front end care este parțial controlată din back end

După pauza de prânz, în funcție de preferințe și interese, participanții se vor împărți pe cele două arii, Android și iOS. 

Teme precum "Android JET Navigation", "Creating ML-powered applications" sau "How to write and automate performance tests in Android" sunt doar câteva din cele abordate pe agenda de Android, unde prezentatorii cu experiență și certificați GDE vor susține aceste prezentări. 

Pe agenda de iOS, vor capta interesul participanților teme precum "Product management for independent iOS developers" prezentată de Dave Verwer sau "The Swift open source tour" susținută David Hart

Vom încheia evenimentul cu un eveniment de socializare care va oferi oportunitatea participanților să interacționeze cu speakerii, să împărtășească idei, întrebări și glume. Pentru mai multe detalii despre agendă, puteți intra pe site-ul nostru: http://romobos.com/2019-edition/agenda

Următoarele două zile, 15 și 16 februarie, vor fi dedicate unui atelier de lucru susținut de Jorge D. Ortiz Funtes, cunoscut deja în comunitate pentru implicarea lui și în edițiile anterioare ale MobOS. Pentru că a fost mereu apreciat pentru cunoștințele și abilitățile lui, am decis să-l mai lansăm încă o dată în această provocare. Tema prezentării va fi "Unit Testing & TDD (Android Kotlin/Java, and iOS)"

Jorge este un programator independent care lucrează pe platforme mobile, securitate și sisteme arhitecturale. Ca programator a început să lucreze la M.I.T în 1993 și de atunci a colaborat în mai multe proiecte software. Cele mai multe dintre ele au fost proiecte interne HP, unde a lucrat pentru mai bine de 15 ani. Începând cu 2008 a început să experimenteze multiplele aspecte ale programării pe platforme mobile. După ce s-a jucat cu PalmOS, a învățat programare pe Android și imediat a început să experimenteze cu primul iPhone SDK. Este deja cunoscut pentru participările lui active ca instructor în tabere de Android și iOS atât în Statele Unite, cât și în Europa. Recent a pus bazele Canonical Examples pentru a ajuta dezvoltatorii să facă un pas înainte, pentru a deveni experți într-o piață competitivă și dinamică. 

Probabil că teoreticul concept de Unit Testing nu vă este străin și că l-ați mai întâlnit până acum. Practic, lucrurile se complică puțin și primele teste sunt cele mai grele, dar în atelierul susținut de Jorge, veți avea posibilitatea să înțelegeți mai multe abordări, printre care și conceptul de Unit Test, un "munte" pe care îl vom urca împreună alături de un șerpaș, care nu doar că va facilita scrierea, dar va oferi și o perspectivă diferită. 

Astfel obiectivele celor două zile de atelier de lucru vor fi:

Ediția 2019 se anunță a fi cea mai mare conferință de până acum. Ea va servi scopului nostru de a facilita procesul de învățare a dezvoltatorilor de tehnologii mobile și va prezenta tematica "Dincolo de platforme" ca un pas natural în evoluția tehnologică. Sperăm că v-am convins și că ne vom vedea la eveniment. Pentru mai multe detalii despre înregistrare, puteți accesa cu încredere site-ul nostru: http://romobos.com/2019-edition/registration.

Pe curând, 

Echipa MobOS: Andrei, Dorin, Paul, Andreea și Teodora

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 120

Sponsori

 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • metro.digital
 • AboutYou
 • Colors in projects

VIDEO: EXTRA