ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 76
Abonament PDF

Startupurile lunii octombrie 2018

Mircea Vădan
Managing Partner @ Activize Cofounder @ClujStartups
STARTUPS

La începutul acestei decade, o atenție deosebită a fost acordată aplicațiilor de comunicare, de socializare, sau startupurilor de tip marketplace. Au apărut și multe voci care spuneau că o mare parte din startupuri folosesc tehnologia pentru a rezolva probleme obișnuite, fără să se gândească la probleme mai dificile și mai importante. Dar în ultimii 3-4 ani, lucrurile s-au schimbat; vedem mult mai multe startupuri în zona de deep tech, aplicabile în diverse industrii importante dar și mai dificil de abordat, cum ar fi industria producătoare, inclusiv cu componente hardware, în securitate sau în mobilitate.

ClarK

ClarK este o soluție bazată pe realitatea augmentată (AR) menită să îmbunătățească eficiența și siguranța lucrătorilor în domeniul industrial. Ochelarii cu AR au caracteristici precum camera cu scanare continuă QR, termoviziune, conectivitate wireless, senzori și afișaj integrat pentru cap. De la fabrici și depozite la lucrări pe teren, ClarK oferă o soluție scalabilă, putând fi parte dintr-un ecosistem modular.

GoDrive

GoDrive este un sistem de monitorizare și de prezicere a anomaliilor la o mașină cum ar fi motorul supraîncărcat sau comportamentul la condus. Soluția constă într-un sistem independent care se poate conecta la computerul de bord și poate trimite date pentru analiza comportamentului mașinii și detectează unele anomalii care diferă de comportamentul obișnuit. Sistemul este alcătuit din două componente principale, unul hardware și unul software și al unei aplicații mobile.

RISE

RiSE este un sistem high-tech, pentru motocicliști, care se integrează fără probleme cu orice motocicletă, detectează accidente, trimite informații de salvare și date medicale. RISE vă face motocicleta mai inteligentă, folosind tehnologii pentru a vă urmări performanțele în timpul călătoriei și a vă supraveghea motocicleta în timpul parcării.

Octavic

Octavic ajută organizațiile din zona de producție să adune date despre fluxul de producție, în scopul creșterii eficienței, cuantificării mai bune a indicatorilor KPI, pentru optimizarea proceselor, reducerea deșeurilor. Oferă informații în timp real, împreună cu o interfață flexibilă, îmbină cunoștințele oamenilor cu colectarea automată a datelor de la producție, ajutând companiile să obțină standardizare și trasabilitate in industrii precum bunuri de larg consum, farmacie, auto.

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 111

Sponsori

  • Accenture
  • Bosch
  • ntt data
  • Betfair
  • FlowTraders
  • MHP
  • Connatix
  • Cognizant Softvision
  • BoatyardX
  • Colors in projects