ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 72
Abonament PDF

IT Days 2018

Ovidiu Mățan
Fondator @ Today Software Magazine
EVENIMENTE

Anul acesta, în 20-21 noiembrie, va avea loc a șasea ediție a conferinței IT Days, organizată de Today Software Magazine. Locul desfășurării va fi ca în anul precedent, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

Temele conferinței

Temele propuse în acest an vor fi: Products & Leadership, Management, HR, Testare, Microservices, Research, Industria Automotive, Industria 4.0, AI, AR & VR, Blockchain, Securitate, JavaScript, Software Architecture, Electronic trading, Startups, DevOps, Hands on Labs. Ca speakeri, vom avea invitați locali și internaționali, specialiști în domeniile și temele abordate.

Noutățile din acest an

Anul trecut a fost prima oară când alături de companiile partenere am decis să renunțăm la binecunoscutele materiale promo adăugate în pungi și să direcționăm participanții către standuri. În felul acesta am mărit interacțiunea cât și gradul de personalizare a acesteia. Tot atunci am adăugat și QR codul de pe badge-ul fiecărui participant pentru o interacțiune ușoară la standuri sau între ei. QR codul conținea numele, adresa de email și compania la care lucrează. Anul acesta vom continua această abordare , dar vom avea grijă să cerem acordul fiecărui participant în prealabil pentru o bună respectare a regulilor GDPR.

Un alt proiect pornit anul trecut sunt premiile Today Software Magazine. Dacă anul trecut am premiat exclusiv articolele publicate în revistă, anul acesta vom lărgi aria și vom încerca să premiem cel mai bun programator și cel mai bun manager de proiect.

Anul acesta ne vom orienta și spre realitatea augmentată activată de recunoașterea de imagini. Vă vom spune mai multe în momentul în care vom avea prima versiune. De asemenea, o idee îndrăzneață este să integrăm o platformă bazată pe blockchain care să premieze întrebările adresate de public speakerilor. Punctele câștigate vor putea fi folosite pentru achiziționarea de bilete la următoarele ediții IT Days, The Developers sau pentru abonamente PDF la revistă.

Speakeri

În următorul articol vom reveni cu nume concrete, dar vom avea ca de obicei pe scenă specialiști locali și internaționali, cercetători, autori de cărți și articole, traineri, reprezentanți ai universităților locale și fondatori de companii. Fiecare va prezenta pe scenă ultimele proiecte și tehnologii la care lucrează.

Gazdele evenimentului

De-a lungul timpului am mărit numărul de trackuri iar fiecare scenă are gazda sa. Ne bucurăm să fie alături de noi: Dan Suciu, Andreea Pârvu, Ciprian Sorlea și Mircea Vădan.

Evoluția conferinței

Prima ediție a IT Days a avut loc în 2013. A fost bine primită: de la început având peste 200 de participanți. Aceasta a avut loc la sala de conferință de la Cluj Arena. În 2014 a continuat cu același format de un singur track / zi. În 2015 am introdus cel de-al doilea track și a fost folosit și etajul multifuncțional pentru standuri și prezentări. Datorită numărului tot mai mare de participanți, ajunsesem deja la aprox. 500, ceea ce a condus la decizia de a realiza ediția din 2016 în spațiul mult mai generos de la Impact Hub împreună cu sala de conferință de la Siemens. Tot atunci a fost adăugat cel de-al treilea track. Anul trecut, în 2017, conferința s-a mutat la Casa de Cultură a Studenților. Ne-am bucurat de prezența a 700 de participanți, iar cei peste 50 de speakeri au putut fi văzuți pe cele patru trackuri. Anul acesta ne așteptăm la 800-1000 de participanți și ne bucurăm că IT Days a devenit un punct de reper atât în Cluj dar și pentru participanții care vin din toate orașele din România.

Cum te poți implica

Dacă îți place conferința IT Days, te așteptăm fie ca voluntar pe durata celor două zile. Promitem să te distrezi într-un mod util, mai ales că la final vei fi invitat la o mini petrecere.

A doilea mod de a te implica este să trimiți o propunere de prezentare: titlu + scurt abstract. Bineînțeles că referințele te vor ajuta. În acest caz, vei intra în grupul restrâns al celor care vor prezenta pe scenă și te vei bucura de beneficiile diverse oferite de ecosistemul TSM.

Pentru ambele cazuri, propunerile se pot trimite la contact@itdays.ro.

De ce să participi la IT Days 2018

Cred că în primul rând din dorința de a învăța ceva nou, de a descoperi ce se întâmplă în IT-ul clujean și nu numai. Nu vei învăța să programezi într-un limbaj nou în cele două zile ale conferinței, dar sigur vei vedea și vei auzi despre tehnologii care să te inspire în pasiunea ta pentru programare, testare sau management. Principalele companii de IT clujene vor fi prezente ca parteneri la conferință oferind o bună imagine de ansamblu a ecosistemului de IT local.

Biletele

Oferta de bilete va fi publicată în zilele următoare pe itdays.ro. Avem o ofertă specială la bilete până la începutul lunii septembrie: 70 euro + TVA. După aceea va fi de 100 euro + TVA. Pe durata celor două zile, participanții vor avea acces la toate prezentările, vor primi cafea, prăjituri, prânz și un pahar de vin la finalul fiecărei zile.

Exist[ și câteva pachete speciale:

În loc de final

Ne vedem la IT Days 2018!

LANSAREA NUMĂRULUI 123

Automotive

Marți, 27 Septembrie, ora 18:00

Centrul de inginerie Bosch Cluj

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

Agile leadership

Joi, 29 Septembrie, ora 18:30

Eveniment online

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 122

Sponsori

 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • metro.digital
 • AboutYou
 • Colors in projects

VIDEO: EXTRA