ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN

Alexandra Moca DevOps Lead @ AirportLabs
Migrarea cloud to cloud “în zbor” a trei sisteme aeroportuare

Urmând modelul european, tot mai multe țări cer stocarea datelor personale, guvernamentale și esențiale în spațiul geografic al țării, chiar și în cazul soluțiilor cloud. În cazul de față, soluțiile aeroportuare au fost implementate inițial în AWS în spațiul european, dar la solicitarea din partea guvernului, a fost nevoie de migrarea în data centere din Orientul Mijlociu. Problema era chiar mai complexă pentru că singurul furnizor de servicii cloud disponibil la momentul respectiv era Azure.


Loredana Iuaniciu DevOps/Domino Administrator @ accesa

Roland Balint DevOps & SRE Engineer @ accesa
@
Arta DevOps

Fie că suntem începători în dezvoltarea Agile, experţi în DevOps sau dornici să explorăm procesele CI/CD (Continuous Integration/Continuous Delivery), uneori, este bine să ne amintim cum a evoluat dezvoltarea aplicațiilor software.

Reclame


Alexandru Dascăl DevOps Engineer @ BoatyardX
De la zero la IaC prin Terraform

Cred că nu mai e un secret faptul că orice business ce are în repertoriu servicii și resurse IT se orientează spre cloud și mai ales spre servicii cloud-based. În mod special, când vine vorba de companii de software, cred că principalul buzz-word pe care îl vom vedea in descrierea majorității acestora va fi cloud. Este, de altfel, o tranziție normală în perioada actuală când tot mai multe companii doresc să beneficieze de atuurile pe care marile cloud providers le oferă.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
Experts panel: Clean Code

Am discutat la evenimentul de lansare TSM 113 cu invitații noștri despre arta programării și bineînțeles clean code. Alături de noi au fost online:

 • Alen Treznai - Senior Software Engineer @ ThoughtWorks,

 • Daniel Costea - Senior Software Engineer @ EU Agency,


Marian Pandilică Senior Trainer and Cloud Architect @ Dendrio a Bittnet company
Cybersecurity vs. securitate în cloud

Odată cu schimbările globale accelerate de perioada pandemică din ultimii aproape doi ani, multitudinea de produse și soluții disponibile în ecosistemele cloud, sub forma IaaS, PaaS, SaaS (lista poate fi completată cu IdentityaaS, FirewallaaS, DbaaS ș.a.), a permis “reinventarea” multor companii din piață ce au migrat rapid către ele în procesul de digitalizare a afacerii și a forței de muncă.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
IoT: Căsuța cu mesaje

Proiectele IoT sunt cireașa de pe tort pentru programatori. Este, dacă vreți, un mod prin care se pot realiza proiectele simple dar care pun în valoare ideile voastre, ale familiei sau prietenilor. De regulă, acestea vizează eficientizarea modului cum relaționăm cu obiectele din viața de zi cu zi. De exemplu, anul trecut am realizat un termostat IoT care, deși a pornit inițial ca o joacă, îl folosesc în continuare pentru asigurarea temperaturii optime în casă. În acest articol vom construi împreună un alt proiect IoT: Căsuța cu mesaje.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
Aplicații mobile folosind Vue și Capacitorjs

Tuturor ne plac website-urile care își adaptează elementele în funcție de dimensiunea ecranului device-ul pe care rulează. Un pas înainte pentru eficientizarea acestora poate consta în a oferi utilizatorilor o aplicație mobile. Aceasta are avantajul de a fi la un click distanță pe telefon vs. adresa URL a website-ului. De asemenea, prin intermediul ei se oferă accesul la senzorii telefonului cum ar fi poziția GPS, camera photo, accelerometrul sau notificările. Rezultă, prin urmare, posibilitatea publicării unor aplicații mai complexe și mai bine integrate în viața utilizatorilor noștri.


Oszkar Nemeth Digital Tech Developer Specialist @ Accenture
Android Automotive OS. Din telefoanele mobile în mașinile noastre

În acest articol, pe lângă scurta prezentare a sistemului de operare Android Automotive, aș vrea să prezint cititorilor cadrul istoric care a dus la apariția și dezvoltarea acestui tip de sisteme, cât și direcția în care se îndreaptă ele. Aș vrea să fac acest lucru din perspectiva unui inginer de SW embedded care are oportunitatea să lucreze în această ramură nouă a industriei Automotive.

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 117

Sponsori

 • CodeCraftersBT
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • metro.digital
 • AboutYou
 • Tradesilvania
 • Colors in projects

VIDEO: EXTRA

« Articole mai vechi Articole mai noi »