4 autori /
8 articole
DIVERSE
I T.A.K.E. Unconference
În 29-30 mai, în București a avut loc I T.A.K.E. Unconference, organizată de Mozaic Works. I T.A.K.E Unconference și-a propus și a reușit să spargă tiparul clasic de conferință, oferind pe lângă clasicele prezentări și keynote-uri, workshop-uri, ateliere de codat, concursuri de codat și un interesant concept “open space”, care presupune organizarea spontană a participanților în grupuri de discuție pe teme diverse. A fost un eveniment cu și pentru geeks, temele fiind povești adevărate din lumea software, practice de arhitectură și design, și leadership tehnic.
PROGRAMARE
Perspective asupra principiilor în design-ul orientat pe obiecte
Definiția entropiei pe care cu siguranță am auzit-o cu toții nu lasă loc de interpretare: cu cât entropia este mai mare cu atât dezordinea și haosul încep să îsi facă de cap. Acest lucru înseamnă impredictibilitate care nu se numără cu siguranță printre calitățile dorite ale unui design bun. Cu toate acestea, după cum vom vedea în cele ce urmează, o entropie mare (si aici mă refer la entropia Shannon și nu la versiunea sa termodinamică, deși există similitudini între cele două) nu este defectul principal al unui design prost.
Vezi toate articolele scrise de Cătălin Tudor (2)
DIVERSE
Programare Funcțională în Haskell
Alan Perlis zicea că un limbaj care nu afectează modul în care gândim nu merită cunoscut. Judecând după numărul mare de întrebări pe Stack Overflow corelat cu numărul impresionant de articole, publicații și postări pe reddit, Slashdot și bloguri, este evident că limbajul Haskell este un limbaj ce merită cunoscut. De fapt, programarea funcțională în sine reprezintă un domeniu pe care fiecare programator ar trebui să-l cunoască puțin.
Vezi toate articolele scrise de Mihai Maruseac (4)
PROGRAMARE
Performanţa în aplicaţiile .NET
Dinamica modernă a dezvoltării de aplicaţii software cu focus pe livrări frecvente de cod funcţional face ca performanţa să fie un aspect adesea trecut cu vederea.
Cu toate că abordarea de genul “fă-l să meargă întâi după aceea refactorizam” are avantaje demonstrate cum ar fi adaptarea uşoara şi rapidă la modificările de cerinţe, ea deschide uşa adesea codului scris neglijent care afectează performanţa intr-un mod negativ.
Conferință TSM
Design contribution