6 autori /
11 articole
PROGRAMARE
Să vorbim despre Swift
Compania Apple este recunoscută prin interesul manifestat în ceea ce privește standardele de înaltă calitate a produselor și serviciilor pe care le oferă. Iată că au reușit din nou acest lucru, odată cu lansarea noului limbaj de programare Swift. Acesta a fost un proiect în lucru pe parcursul ultimilor 4 ani, care chiar dacă a pornit ca un proiect personal al lui Chris Lattner, angajat Apple, a câștigat cu ușurintă încrederea managementului executiv al companiei, fiindu-i oferită o echipă în scopul finalizării lui.
PROGRAMARE
„Cloud” – perspectiva contează!
Cloud este probabil unul dintre cei mai folosiți termeni în industria IT a acestui deceniu, dar ce înseamnă, de fapt, norișorul?
Încă de la începuturile ei, rețeaua „Internet” a fost reprezentată vizual, în diagrame, printr-un nor, arătând astfel faptul că ea este oferită ca serviciu, fără a dezvălui informații legate de implementarea tehnică, ea oferind doar o interfață de comunicare cu alte rețele. Iată în imaginea alăturată un exemplu de astfel de diagramă: avem mai multe elemente pe care le cunoaștem (firewall, web server, utilizatori – vezi fig . 1) și apoi un element care ne este oferit ca serviciu, așa cum am descris mai sus.
MANAGEMENT
Disciplina în cadrul proiectelor Agile
Într-o perioadă în care presiunea din partea pieței și nevoia de creștere a competitivității în toate sectoarele economiei sunt mai mult decât o realitate, industria IT își are locul ei aparte și joacă un rol foarte important ce poate face diferența între companiile care vor fi sustenabile și de succes și în următorul deceniu, investind în inovație, cercetare, eficientizare a proceselor, și cele care se mulțumesc cu ceea ce fac în momentul de față, riscând astfel dispariția de pe piață.
MANAGEMENT
De la business la analiza de business
Succesul în business în ziua de astăzi este considerat de unii antreprenori drept loterie pură. Privim cu admiraţie spre liderii de piaţă care reuşesc să se menţină în top, spre cei care au reuşit să se reinventeze dar mai ales spre cei noi care au cucerit segmente mari de piaţă în timp foarte scurt.
Care e secretul lor? Care este modelul lor de business? Care este inovaţia din spatele ideilor lor? De ce ei au reuşit unde alţii au eşuat?
Poveştile de succes par întotdeauna intangibile pentru muritorii de rând. Ne vine greu a-l crede pe modestul om de succes când îşi spune cu sinceritate taina: a studiat, a experimentat, analizat, a luat decizii. Ce pare extrem de complicat este în fapt mult mai simplu.
DIVERSE
Project Manager și Business Analyst - un duet care poate face diferența în outsourcingul românesc
Lucrez în IT, în software outsourcing, de mai bine de zece ani, și am urmărit dezvoltarea acestei industrii dinăuntrul ei. Criza financiară și focusul pe eficientizarea costurilor au îndemnat tot mai multe companii să apeleze la outsourcing, trend ce i-a favorizat dezvoltarea. Cu ce urmări? În primul rând a creat un glob de cristal protector în jurul acestui segment care a continuat să crească organic în ciuda crizei financiare și a înflorit tocmai într-o perioadă în care alte industrii își restrângeau activitatea sau dispăreau din peisaj. În al doilea rând, a fost acompaniată de o ofertă de muncă mai largă, salarii bune și un mediu de lucru la nivel occidental. Creșterea costurilor face însă ca marja de profit în cazul outsourcing-ului să nu mai fie la fel de mare cum era cu 7-10 ani în urmă și să facă loc astfel concurenței puternice pe cost venite dinspre India sau China.
NUMĂRUL 145 - Microservices
Design contribution