Antreprenorii în tehnologii inovative din România se confruntă cu provocări precum lipsa accesului la capital, a informațiilor despre piață și a conexiunilor la rețele globale în vederea comercializării. Pentru a răspunde acestor provocări, un model de asistență antreprenorială vine în completarea ecosistemului românesc de inovare. Programul de Asistență în Comercializarea Inovării din România (RICAP) este complementar altor inițiative de sprijin antreprenorial, abordând componenta de comercializare a inovării. Utilizând modelul și resursele Institutului Larta, din în Los Angeles, SUA, programul conectează întreprinderile bazate pe tehnologie la o rețea globală de potențiali parteneri, expertiză și capital. Facilitând tranzitul produselor inovatoare din laborator către piață, RICAP urmărește construirea unei rețele de întreprinderi inovatoare și mentori locali și conectarea acesteia la o rețea globală.
RICAP se adresează antreprenorilor și cercetătorilor români inovatori în tehnologie, cu potențial de comercializare. Aplicanții pot proveni din orice domeniu de activitate, inclusiv IT&C, mecanică, mecatronică, tehnologii agricole, bio-tehnologii, precum și altele. Dacă sunteți selectați pentru a participa la RICAP, veți beneficia de programe de mentorat personalizat cu experți din România și din SUA, training-uri în comercializarea inovării și întâlniri cu potențiali parteneri și finanțatori pe plan internațional.
Inovatorii interesați vor putea să aplice la program până pe 15 noiembrie 2013. Aplicarea se face prin completarea unui scurt formular online, care cuprinde informații de bază despre profilul organizației, tehnologia, încadrarea pe piață și obiectivele de comercializare.
Pentru mai multe informații, cei interesați sunt invitați să participe la evenimentele RICAP Innovation Info. Aici se va discuta despre program și comercializarea inovării împreună cu Rohit Shukla, CEO Larta Institute, Dragoș Pîslaru, manager general GEA Strategy & Consulting și director de program RICAP, precum și cu restul echipei de proiect.
Evenimentele vor avea loc la:
Înscrierea se poate realiza pe blogul www.ricap.ro/blog sau printr-un e-mail la contact@ricap.ro până joi, 17 octombrie.
RICAP este rezultatul unui parteneriat între Centrul Român pentru Inovație în Dezvoltare Locală (CRIDL) și Institutul Larta, localizat în Los Angeles, SUA. Programul este finanțat de Romanian-American Foundation (RAF) și implementat cu sprijinul GEA Strategy & Consulting. RICAP se bazează pe rețeaua internațională și expertiza acumulată timp de douăzeci de ani de Larta Institute prin susținerea a circa 3.500 de inovatori din șaptesprezece țări, precum și pe experiența membrilor CRIDL și GEA Strategy & Consulting în sprijinirea antreprenoriatului din România.