Tot mai mult se vorbește despre nevoia companiilor de soft din România de a trece de la outsourcing la dezvoltarea propriilor produse. Nu se știe cât timp serviciile companiilor de soft locale vor mai fi alese în detrimentul altor companii. Momentan ne avantajează un preț scăzut și o calitate crescută pentru servicii de soft.
Probabil că multe companii de soft și-au stabilit o strategie de dezvoltare pe 5-10 ani în avans. Dacă în această strategie e inclusă și crearea de produse proprii atunci acest articol cred că va fi de interes.
Vineri, 19 iulie 2013, s-a lansat la Cluj-Napoca programul pentru startup-uri STEP UP. Scopul acestui program este să ajute startup-urile să meargă rapid și lean de la idee la prototip. Să transforme un set de resurse (input): idee, oameni și timp (3 luni) într-un rezultat (output): MVP - prototip al produsului propriu. MVP-ul sau minimum viable product-ul este de dorit și foarte posibil să fie atins în 3 luni de zile.
STEP-Up vizeaza să:
Programul STEP-Up include 3 luni de muncă susținută şi relevantă asistată, sesiuni de studiu săptămânale cu mentorii şi partenerii programului, serii de seminarii cu anteprenori de succes, evenimente sociale lunare cu liderii din business din comunitate, interacţiuni frecvente cu fondatorii companiilor şi echipele de management, dar şi provocări de a învăţa de la persoană la persoană.
Noi am selectat cei mai buni mentori locali şi internaţionali, cele mai avantajoase beneficii marginale şi am creat legăturile cu cele mai bune reţele de profesionişti din industrie.
Dintre mentorii din cadrul programului STEP UP îi menționăm:
Philipp Kandal - CTO & founder Skobbler,
Dragoș Roua - investitor și antreprenor român,
Kate Lowes - CEO la UK Innovation Group.
Lista completă de mentori este disponibilă pe site-ul programului startuptransilvania.ro
Programul începe la sfârșitul lunii august și se va încheia în noiembrie cu o zi de prezentare în care startup-urile vor arăta rezultatul muncii lor în cadrul unui demo day. Încurajăm companiile locale de soft să participe cu startup-urile interne și să facă un pas semnificativ spre propriile afaceri.