Nu se întâmplă adesea ca din orașe mici de provincie să apară lucruri interesante și să se nască lucruri mari care să schimbe cursul normal al vieții multora. Nu coincidențele stranii, nici fenomenele astronomice unice, nici conducătorii de nații providențiali sau stăpânitorii de taine ezoterice sunt cei care dau definiția minunii. Dar când ceva important se naște, semnele sunt acolo!
Și la Alba Iulia, semnul cel mai clar că ceva remarcabil se naște este anunțarea primului festival digital din istoria orașului: difffusion. Festivalul din 21-23 iunie de anul acesta este semnul că la Alba Iulia s-a născut primul cluster din domeniul IT - AI3. Cu primele respirații digitale, clusterul își încearcă puterile și creează primele miracole digitale: festivalul își propune să întoarcă privirile IT-ului local spre rădăcinile sale creative pentru a-și redescoperi filiația și identitatea de sorginte universală.
difffusion este o fuziune digitală între speakeri și paneluri de excepție și experiențe artistice digitale inedite de pop culture și computing. Festivalul are loc în cadrul absolut uluitor al orașului istoric reconstruit și reinterpretat - atât în șanțurile cetății Vauban, cât și în incinta proaspăt restauratului Palat al Principilor Transilvaniei. Și cu o vizită de excepție la perla orașului: Biblioteca Batthyaneum!
Speakerii vor aduce idei și explorări de profunzime în domenii precum inteligența artificială, securitate cibernetică, practici de cloud, urbanism și comunitate, business și growth, iar atelierele și panelurile vor adăuga pe lângă cele menționate și subiecte precum game development, practici de soft skills, artă digitală și multe altele.
Instalațiile și evenimentele din zona de pop culture sau de leisure vor constitui, de asemenea, un pretext perfect pentru explorarea unui oraș care este dincolo de pitoresc ziua, și de-a dreptul uluitor noaptea. În premieră, DJ locali vor experimenta muzică din cod într-o încercare inedită în România de algorave, iar artiștii locali și nu numai vor expune lucrări și reinterpretări ale acelorași emoții prin prisma algoritmilor generativi.
Dacă vizitatorii, pe care îi așteptăm în număr mare, simt că vor să devină mai tehnici, îi așteptăm să participe la hackathonul organizat de Universitatea "1 Decembrie 1918", în parteneriat cu organizatorii festivalului sau la sesiunea de pitching cu investitorii. Totuși, dacă aplecarea curioșilor este mai degrabă spre relaxare și muzică de calitate, același week-end oferă și oportunitatea unui eveniment de DJ, aflat și el la prima ediție în șanțurile Cetății.
Cu siguranță însă, toate acestea nu ar fi posibile fără sprijinul excelent al autorităților locale și al partenerilor de business, de suport și media, dintre care mulți vor avea și standuri personalizate la Palatul Principilor, pe care vă invităm să le vizitați!
Informații și noutăți sunt postate cu regularitate pe pagina festivalului, pe canalele de socializare și puteți să ne contactați oricând și pe pagina clusterului AI3.
Urmați semnele!