ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 12
Abonament PDF

Gemini Solutions Foundry

Radu Popovici
Software Engineer
@Gemini Solutions
DIVERSE

În ultima perioadă antreprenorii români au la dispoziție din ce în ce mai multe modalități de a-și facilita dezvoltarea unei afaceri. Fie că vorbim despre fonduri nerambursabile, comunități antreprenoriale sau incubatoare de afaceri, aceste programe sunt un ajutor incontestabil, mai ales în fazele incipiente ale dezvoltării companiei.

Un caz aparte este reprezentat de start-up-urile din sfera IT datorită pieței extrem de dinamice ce poate duce fie la o ascensiune rapidă (acompaniată de un număr mare de utilizatori) fie la o pierdere în anonimat. Urmând exemplul Statelor Unite, această categorie de afaceri începe să se bucure de o atenție deosebită și în România, atenție manifestată prin inaugurarea unor hub-uri (cunoscute și sub denumirea de spații de co-work) și incubatoare de afaceri destinate exclusiv mediului IT.

Dacă în cazul hub-urilor accentul este pus pe comunitatea creată și pe evenimentele de networking desfășurate, în cazul unui incubator putem vorbi despre o implicare mai mare din partea organizatorilor prin oferirea unui mentorship tehnic și a unor servicii de consultanță financiară și legală. De asemenea și prin crearea conexiunilor cu potențiali clienți, parteneri și investitori. Datorită acestor modalități diferite de abordare într-un hub vom găsi un număr mare de echipe ce plătesc o taxă lunară pe când în cadrul unui incubator, datorită atenției sporite acordate participanților, vom întâlni un număr restrâns de echipe care vând un procent din companie ca modalitate de plată.

În curând se va deschide în București Gemini Solutions Foundry - primul incubator destinat exclusiv startup-urilor IT din România ce facilitează crearea conexiunilor între antreprenorii români și investitori din Silicon Valley.

Localizat în Piața Victoriei din București, la doi pași de stația de metrou cu același nume, Gemini Solutions Foundry oferă gratuit echipelor acceptate în programul de incubare spațiu de birouri la cheie cu toate utilitățile necesare și acces la săli de conferințe și de prezentări.

Mentorship-ul tehnic este asigurat de persoane cu o bogată experiență tehnică din echipa Gemini Solutions, persoane ce au lucrat pentru companii de diferite dimensiuni de la start-up-uri până la multi-naționale în aproape toate domeniile existente, de la back-end la front-end, de la cloud computing la aplicații destinate pentru mobile.

Consultanţă financiară și cea legală oferite au ca scop ușurarea muncii depuse în aceste direcții pentru a permite antreprenorilor să se concentreze la ceea ce contează cu adevărat într-un start-up și anume implementarea ideii.

Dar poate cea mai interesantă facilitate este reprezentată de conexiunile cu fonduri de investiții din Silicon Valley. Aceste conexiuni se fac în cadrul unui eveniment anual denumit Demo Day unde echipele vor prezenta atât ideea lor cât și progresul efectuat în cadrul programului de incubare. Acest tip de finanțare este foarte important pentru creșterea ulterioară a echipei deoarece pe lângă banii primiți echipa beneficiază și de conexiunile dar și de îndrumarea investitorului, altfel spus: echipele beneficiază de smart money.

Echipele ce se bucură de interesul investitorilor în urma acestui eveniment vor fi ajutate să își restructureze compania într-o entitate bazată în Statele Unite, să își deschidă un birou în Silicon Valley și să angajeze o echipa de executives.

În schimbul serviciilor enumerate mai sus incubatorul preia un procent din companie, procent ce se negociază cu fiecare echipă în parte. Acest lucru scutește echipele de o cheltuială suplimentară în faza incipientă când banii sunt de multe ori o problemă, și în felul acesta prosperitatea startup-ului se reflectă și asupra incubatorului. Acest lucru duce la o aliniere a intereselor ambelor părți.

Prin serviciile oferite, Gemini Solutions Foundry vine în sprijinul antreprenorilor din mediul IT din România și îi ajută să își extindă afacerea pe plan internațional, în special pe piața Statelor Unite ale Americii - una dintre cele mai mari, mai dinamice și mai competitive piețe din lume. Cei interesați să participe în acest program sunt invitați să trimită un mail la adresa info@gemsfoundry.com sau să completeze formularul de contact de pe site http://gemsfoundry.com.

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 122

Sponsori

 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • metro.digital
 • AboutYou
 • Colors in projects

VIDEO: EXTRA