Colors in Projects aduce în Cluj cea de a XII-a ediție a Agile Mammoths Games (o FUN-ferință pe teme de Agile project management), la Grand Hotel Italia în data de 9 martie. Colors in Projects este o companie de training și consultanță în management de proiect, tradițional și agile, care aduce pe piața de training din România și nu numai, metode diferite de învățare pentru pasionații de proiecte.
Daniela Ganea, Project Manager al evenimentului, ne va povesti despre cum poate să îți schimbe percepția despre ce înseamnă învățarea prin joc acest eveniment.
Daniela, ce înseamnă evenimentul Agile Mammoths Games pentru tine? Poveștește-ne despre experiența ta, cu ce diferă de cea a publicului larg?
Daniela: Hmm… Ce întrebare grozavă, asta înseamnă să vă divulg câte ceva din culisele evenimentului. Vorbim despre puțin timp liber, creativitate în găsirea de idei, soluții, muncă sub presiune (timp, bugete, furnizori, parteneri), dar și rezultate frumoase. Experiența noastră (a echipei) începe cu mult timp înainte de ziua evenimentului, cu șase luni înainte. Cu ce diferă evenimentul pentru mine față de cum îl simt participanții? Să vedem… În timp ce participantul vine să îi cunoască pe speakerii internaționali sau să învețe metode noi de a aplica Agile prin participarea la diferite activități, treaba mea este să mă asigur că ei se bucură de eveniment și de experiențele create acolo, ca mai apoi să le implementeze și în echipele lor. Asta înseamnă setarea tuturor detaliilor, precum: agrearea speakerilor, pregătirea promovării, realizarea parteneriatelor media, pregătirea conținutului, pregătirea logisticii pentru înainte și în timpul evenimentului, să nu uităm de promovarea post-eveniment și raportul de încheiere proiect. Da… sunt peste 100 de activități de realizat de către echipă.
În 2020 ați fost nevoiți să anulați evenimentul din cauza Covid 19?
Daniela: Așa este, la început de 2020 când ne pregăteam de eveniment, a apărut Covid 19 și pentru că pericolul răspândirii virusului era major, aveam peste 200 de participanți înscriși, veneau persoane din toată țara, speakerii internaționali, am luat decizia să îl anulăm. În același timp și răspunsul celor de la Direcția de Sănătate Publică Cluj a fost negativ, așadar am fost nevoiți să îl anulăm... cu o săptămână înainte de eveniment.
Însă anul acesta abia așteptăm să ne revedem cu participanții face to face, le pregătim multe surprize.
Ce le-ai spune, celor care nu au auzit de Mamuți până acum, despre conceptul evenimentului Agile Mammoths Games?
Față de acum 11 ani, când am început seria acestui eveniment, Clujul s-a dezvoltat foarte mult în materie de evenimente, astfel Agile Mammoths Games trebuie să vină cu ceva diferit, de aceea, nu este doar o conferință dedicată specialiștilor din industria IT, ci și pasionaților de Agile. Este o întreagă aventură în echipă, o competiție unde scopul principal este învățarea sau consolidarea noțiunilor de Agile Project Management într-o atmosferă distractivă și dinamică.
Suntem nerăbdători să putem reveni cu conceptul nostru - Learning by having fun - de la ultima ediție: peste 17 echipe de participanți s-au "luptat" învățând pe parcursul zilei. Cum au făcut asta? Prin participarea la workshopuri pe teme Agile, BoardGames, teste de management de proiect tradițional sau agile, prezentări scurte, treasure hunt și studii de caz.
Anul acesta suntem mai ambițioși, temele workshopurilor vor tinde spre subiecte ceva mai avansate, și am introdus și sesiuni de experience sharing și coaching. Totul, evident, legat de abordările Agile.
Ce invitați aveți anul acesta?
Daniela: Pentru ediția din 2023, îl avem invitat pe Chris Lukassen, autorul cărții The Product Samurai, care va susține o prezentare despre provocările din zona de product management, integrând tema din Casa de Papel. Va fi deci un "product heist". În încheiere îi avem invitați pe Simona Bonghez, Managing Partner Colors in Projects și pe Dan Suciu, Senior Trainer & Agile Coach care ne vor vorbi despre "Don't Trust Your Brain - Cognitive biases and how to fight against them".
O altă misiune va fi aceea de a participa la Agile Talks, prezentări scurte pe teme de Agile Project Management, susținute de experți din Cluj, activitate moderată de Ciprian Sorlea, Chief Technology Officer - Nordlogic Software.
De asemenea, după conferință, vom organiza traininguri, în paralel, în care participanții pot să aprofundeze diferite subiecte. Parte din ele le regăsiți mai jos:
Our Product From Vision to Commitments - trainer Bogdan Mureșan (10 martie 2023);
Have a Nice Conflict - trainer Alexandru Ionescu (10 martie 2023);
Practical Product Management - trainer Chris Lukassen (10 martie 2023);
Nu în ultimul rând, vor întâlni și vor împărtăși din experiența lor alături de colegi developeri, solution arhitects, team leaderi din industria IT dar și pasionați de Agile din domenii Non-IT.
Cu ce vor pleca acasă?
Daniela: În primul rând, vor avea ocazia să învețe sau să își consolideze cunoștințele de Agile și Lean într-o atmosferă distractivă și dinamică. În al doilea rând, prin natura competiției, participanții vor exersa lucrul în echipă, cu scopul de a aduna cât mai multe puncte. Și, bineînțeles, nu vor lipsi premiile surpriză.
Daniela, un ultim mesaj pentru cititori?
Daniela: Dragi, pasionați de Agile, vă așteptăm cu mult drag pe 9 martie, în Cluj-Napoca, la Grand Hotel Italia, la cea mai mare "FUN-ference" pe teme Agile.
Iar dacă doriți să vă înscrieți sau să aflați mai multe detalii, o puteți face accesând linkul https://colorsinprojects.ro/agile-mammoths-games. De asemenea, ne puteți urmări în social media pentru a rămâne la curent cu toate noutățile și surprizele pe care le pregătim.
Vino și tu! Locurile sunt limitate!