ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
NOU
Numărul 126
Numărul 125 Numărul 124 Numărul 123 Numărul 122 Numărul 121 Numărul 120 Numărul 119 Numărul 118 Numărul 117 Numărul 116 Numărul 115 Numărul 114 Numărul 113 Numărul 112 Numărul 111 Numărul 110 Numărul 109 Numărul 108 Numărul 107 Numărul 106 Numărul 105 Numărul 104 Numărul 103 Numărul 102 Numărul 101 Numărul 100 Numărul 99 Numărul 98 Numărul 97 Numărul 96 Numărul 95 Numărul 94 Numărul 93 Numărul 92 Numărul 91 Numărul 90 Numărul 89 Numărul 88 Numărul 87 Numărul 86 Numărul 85 Numărul 84 Numărul 83 Numărul 82 Numărul 81 Numărul 80 Numărul 79 Numărul 78 Numărul 77 Numărul 76 Numărul 75 Numărul 74 Numărul 73 Numărul 72 Numărul 71 Numărul 70 Numărul 69 Numărul 68 Numărul 67 Numărul 66 Numărul 65 Numărul 64 Numărul 63 Numărul 62 Numărul 61 Numărul 60 Numărul 59 Numărul 58 Numărul 57 Numărul 56 Numărul 55 Numărul 54 Numărul 53 Numărul 52 Numărul 51 Numărul 50 Numărul 49 Numărul 48 Numărul 47 Numărul 46 Numărul 45 Numărul 44 Numărul 43 Numărul 42 Numărul 41 Numărul 40 Numărul 39 Numărul 38 Numărul 37 Numărul 36 Numărul 35 Numărul 34 Numărul 33 Numărul 32 Numărul 31 Numărul 30 Numărul 29 Numărul 28 Numărul 27 Numărul 26 Numărul 25 Numărul 24 Numărul 23 Numărul 22 Numărul 21 Numărul 20 Numărul 19 Numărul 18 Numărul 17 Numărul 16 Numărul 15 Numărul 14 Numărul 13 Numărul 12 Numărul 11 Numărul 10 Numărul 9 Numărul 8 Numărul 7 Numărul 6 Numărul 5 Numărul 4 Numărul 3 Numărul 2 Numărul 1
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 116
Abonament PDF

Cum schimbă tehnologia viitorul trainingului și al e-learningului?

Szilárd Kacsó
CEO & Trainer @ Azimut Happy Employees @ updateEDMANAGEMENT


Tehnologia a schimbat pentru totdeauna modul în care învățăm. Aplicații, jocuri, videoclipuri, simulări virtuale- totul ne este la îndemână pentru a ne ajuta să învățăm rapid și eficient. Dar știm să folosim aceste tehnologii la întregul său potențial? Apar noi tehnologii pentru programele de training și e-learning, cum ar fi inteligența artificială, învățarea automată, rețelele neurale, realitatea virtuală, realitatea augmentată, big data, wearables sau blockchain.

Aplicațiile de e-learning, bazate pe inteligență artificială pot sprijini atât trainerii, cât și angajații, ajutându-i să găsească cele mai bune metode de învățare. În acest articol, vom descoperi câteva dintre beneficiile acestor noi tehnologii și, de asemenea, exemple din viața reală ale modului în care folosim unele dintre acestea.

Realitate virtuală (VR)

Programele de training bazate pe realitatea virtuală sunt deja utilizate. Ele pot fi foarte eficiente și fascinante prin crearea unei experiențe de învățare cu adevărat captivante. Acestea sunt folosite mai ales în medii de lucru cu risc ridicat pentru instruire în materie de siguranță, în scenarii specifice sau în instruire la distanță. De exemplu, ne putem gândi la un pilot de avion, de exemplu, unde avem un mediu cu risc ridicat în care ceva eșuează. Dacă piloții nu acționează cum ar fi de preferat să acționeze, există un cost ridicat al vieții umane și, de asemenea, costuri materiale. Piloții folosesc deja realitatea virtuală în programele de training pentru a se pregăti pentru modele diferite de avioane dar și pentru scenarii specifice. Un alt exemplu: în Walmart, VR este valorificată în instruirea în materie de siguranță, dar și pentru însușirea unor sarcini, cum ar fi amenajarea raftului magazinelor.

Beneficiile utilizării realității virtuale în programele de training și e-learning sunt:

Inteligență artificială (AI)

Ne putem gândi la diferite scenarii în care avem nevoie de un feedback al comportamentului. De exemplu, dacă dorim să ne dezvoltăm abilitățile de vorbire în public sau de comunicare. Există platforme specializate de AI care ne pot ajuta deja cu o practică nelimitată cu feedback în timp real. Ne înregistrăm făcând o scurtă prezentare în fața laptopului, ulterior aceste tehnologii AI oferă feedback cu privire la contactul vizual, limbajul corpului și alte valori importante pentru o comunicare eficientă.

În Azimut, folosim deja astfel de tehnologii AI în dezvoltarea de conținut pentru programele de e-learning. Cu ajutorul AI, putem dezvolta conținut (text, video, voiceovers etc.) în mai puțin timp și într-un mod mai eficient din punct de vedere al costurilor.

AI ne ajută, de asemenea, să facem personalizare în masă. Putem personaliza diferite conținuturi de învățare pentru a se potrivi diferitelor preferințe și stiluri de învățare. AI ne ajută să traducem orice material de învățare în peste 50 de limbi într-o fracțiune din timp cu costuri scăzute, comparativ cu metodele tradiționale.

De asemenea, putem folosi AI pentru a recomanda angajaților metode de învățare cu adevărat specifice, în funcție de comportamentul lor, în funcție de modul în care obțin rezultate la diferite teste. Platformele LMS cu inteligență artificială pot schimba în mod dinamic conținutul și metoda de învățare care este recomandată fiecărui angajat.

Utilizarea AI va avea ca rezultat un angajament mult mai mare, deoarece angajații vor simți că astfel de materiale sunt mult mai relevante pentru ei. Aceasta poate fi alternativa cea mai eficientă pentru dezvoltarea angajaților în sala de clasă clasică.

Beneficiile utilizării inteligenței artificiale în programele de training și e-learning sunt:

Utilizarea tehnologiilor AI în practică

Am folosit un asistent AI de scriere de text pentru a crea scenariul unui videoclip. Apoi am folosit un alt instrument AI pentru a genera voceover-ul, pe baza scenariului. Am creat două versiuni diferite: o voce feminină și una masculină.

 1. Voce formală feminină
 2. Voce masculină serioasă

În exemplul următor, am folosit cincisprezece minute pentru a crea un scurt videoclip cu ajutorul avatarurilor AI. Traducerea oricărui conținut video educațional în mai mult de 50 de limbi este posibilă la o fracțiune din timp și costuri, în comparație cu metodele tradiționale. Acest videoclip a fost generat 100% de o tehnologie AI pe care o folosim. Acestea nu sunt animații, chiar dacă pare ireal, aceștia sunt oameni reali, actori adevărați care au participat la dezvoltarea acestor avatare.

Concluzie

E-learning nu se referă la înlocuirea programelor de training tradiționale, ci la îmbunătățirea acestora pentru a se potrivi diferitelor nevoi. E-learning ajută companiile să economisească bani, utili, de altfel, pentru angajarea unui trainer. De asemenea, îi ajută pe angajați să învețe lucruri mai captivant.

Faptul că e-learningul a crescut exponențial nu se datorează numai oportunităților extraordinare pe care le oferă tehnologia, ci și cerințelor tot mai mari ale lumii afacerilor moderne. Învățarea este fundamentală în transformarea forței de muncă și a organizațiilor pentru a se aadapta la schimbările constante din mediu. Tehnologia a adus o transformare radicală în modul în care trăim și lucrăm și în modul în care comunicăm și interacționăm. Cel mai sigur, în viitor acesta va juca un rol fundamental în modul în care învățăm.

Resurse:

 1. Identifying opportunities for artificial intelligence in the evolution of training and development practices

 2. The Application of Virtual Reality in E-Learning

 3. How Technology Is Transforming Workplace Training In 2021

 4. Tehnici pentru eficientizarea învățării

VIDEO: NUMĂRULUI 126

Sponsori

 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • AboutYou
 • Telenav
 • .msg systems
 • Colors in projects