ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 109
Abonament PDF

Electronic trading - interviu cu Christopher Lederer

Ovidiu Mățan
Fondator @ Today Software Magazine
INTERVIU


Electronic trading reprezintă unul din domeniile în care optimizarea și performanța soluțiilor software fac diferența între cei care câștigă și cei care pierd. Am discutat cu Christopher Lederer, chief of staff la Flow Traders. Chris este un susținător și un vechi colaborator al revistei TSM

Ovidiu Mățan: Cum se prezintă tranzacționările electronice (electronic trading) după un an de la debutul pandemiei, având în vedere migrarea spre online?

Christopher Lederer: Deoarece nucleul afacerilor noastre este complet electronic, impactul a fost unul personal, iar afacerea nu a fost afectată din punct de vedere tehnic.

Cei care se ocupă de tranzacționare nu au putut lucra de acasă, din cauza regulilor și a reglementărilor. Pentru toate echipele, am observat că, după o ajustare de 2-3 săptămâni, impactul a fost unul fie redus, fie inexistent.

În trecut am vorbit și la TSM despre monedele digitale. Cât de departe suntem de a avea o legislație și niște reguli în acest domeniu?

Christopher Lederer: Global, criptomonedele nu sunt încă regularizate și reglementate. Deși sunt monede care se tranzacționează pe piețe legiferate, o mare parte din tranzacționare se află încă într-o zonă gri.

 Poate că nu este strict domeniul dumneavoastră de interes, dar cum vedeți fluctuația bitcoin și viitorul acestei monede?

Christopher Lederer: Personal, nu văd curând o liniștire a situației. Având în vedere monedele nou create și o atmosferă continuă de tip "febra aurului", avem toate premisele unei volatilități ridicate, influențabile în fața zvonurilor, știrilor, atenției media, cu multe suișuri și coborâșuri.

 

De la ultimul nostru interviu din 2018, cum s-a modificat și cum a evoluat piața electronică?

Christopher Lederer: Piața a continuat să crească, dar eficiența este factorul cheie al acestei evoluții continue. Acest lucru este valabil pentru toate piețele globale care trebuie să asigure consolidare și un preț eficient.

Flow Traders este cunoscută în Cluj-Napoca. Ce specialiști căutați în acest moment?

Christopher Lederer: Ne axăm pe Java, dar, în general, suntem deschiși la Java, C++, Python și , în mod constant, căutăm talent pentru a crește și a ne dezvolta.

Știu că interviurile de angajare la firmă sunt dificile. Care este profilul candidatului ideal și cum ar trebui să se pregătească acesta?

Christopher Lederer: Sunt dificile dacă nu se acordă timp consultării informațiilor de pe website-ul nostru. Respingem candidații care nu au investit timp și efort să înțeleagă cine suntem și ce facem. Cred că, uneori, candidații se axează doar pe abilitățile lor tehnice, ignoră că avem deja o bază solidă și că noi căutăm moduri de a crește, deoarece avem cunoștințele necesare. Din punct de vedere tehnic, un candidat puternic poate fi respins dacă vedem că acesta nu "investește" efort - acesta fiind factorul principal pentru dezvoltarea propriilor abilități tehnice, împreună cu echipa și colegii. Ca echipă, ne cumulăm efortul pentru a continua să fim lideri globali de piață.

Având în vedere restricțiile de lucru cauzate de COVID, care este politica firmei raportat la munca la distanță?

Christopher Lederer: Am implementat modelul 3/2 zile, unde 3 zile se lucrează de la birou, iar 2 zile se lucrează de acasă.

Spuneți-ne câteva cuvinte despre planurile Flow Traders pentru biroul din Cluj.

Christopher Lederer: Evident, dorim să creștem, dar procesul de angajare și piața nu ne permit să creștem foarte ușor. Pentru unii angajați/candidați biroul este prea mic, iar pentru alții domeniul este prea specific, prea orientat pe tranzacționare. La aceasta se adaugă faptul că domeniul nostru nu este extrem de cunoscut. Prin urmare, există și saltul în necunoscut. Biroul s-a bucurat de stabilitate în ultimii cinci ani. Vom continua să creștem și să angajăm.

LANSAREA NUMĂRULUI 123

Agile leadership

Joi, 29 Septembrie, ora 18:30

Eveniment online

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 122

Sponsori

 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • metro.digital
 • AboutYou
 • Colors in projects

VIDEO: EXTRA