ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 100
Abonament PDF

Editorial 100

Ovidiu Mățan
Fondator @ Today Software Magazine
MANAGEMENT


Numărul 100 al revistei Today Software Magazine! Mulțumesc autorilor de articole, partenerilor care au susținut acest proiect, colaboratorilor și vouă, cititorilor. Îmi aduc aminte de luna februarie din 2012, atunci când am publicat primul număr. Acesta conținea articole cu autori majoritatea provenind din rândul celor mai buni prieteni. Viziunea proiectului de atunci era de a publica o revistă pe care orice programator să o poată citi de acasă. Cea de-a doua direcție era de a-i scoate pe programatori din umbra calculatoarelor pentru a-i pune pe scenă, făcându-le mult mai vizibile priceperea, pasiunea și viziunea creatoare. Acest lucru s-a realizat prin evenimentele de lansare TSM dar și prin conferința noastră anuală: IT Days. Odată cu pandemia am fost nevoiți să ne adaptăm și să ne desfășurăm, ca mulți alții, evenimentele online. Această mutare ne-a adus multe provocări dar și ideea realizării unei platforme: StreamEvent.ro. Ne face plăcere să anunțăm azi lansarea acestei platforme, care va găzdui următoarele evenimente TSM, precum și IT Days-ul. Față de un simplu stream, participanții vor putea agenda și detaliile prezentărilor care se desfășoară, să pună întrebări și să evalueze prezentările. De asemenea, vor putea intra în dialog cu noi și cu partenerii noștri prin intermediul standurilor virtuale. Te invităm așadar să îți faci un cont și să încerci noua experiență TSM începând cu numărul 100. Te așteptăm online, iar în edițiile următoare ale revistei vom reveni cu mai multe detalii și statistici despre cele o sută de numere de Today Software Magazine.

A doua propunere este de a te înregistra la IT Days. Deși desfășurat online, vom amenaja scenele pentru speakerii locali în spațiul generos de la Cluj Innovation Center. Pe durata a două zile și a patru trackuri paralele, vei avea ocazia de învăța multe lucruri noi și de a te intersecta cu puncte de vedere inedite prin prisma temei principale #ScienceFiction. Mutați în online, ne bucurăm de prezența la conferința a unor invitați speciali precum Robert C. Martin (Uncle Bob), Danny Goh, Adam Ralp, Peter Leeson și Avishai Shafir.

În ceea ce privește conținutul acestei ediții, menționăm interviul acordat de cel care este considerat părintele BDD (Behavior-driven development): Dan North. Detalii privind viziunea de dezvoltare R&D a celor de la Bosch sunt oferite într-un alt interviu acordat de Frank Wolf, noul director al Centrului de Inginerie Bosch din Cluj. Scala 3: cel mai important eveniment JVM din 2020 vă propune o trecere în revistă a principalelor modificări aduse limbajului Scala. GraphQL este o alternativă la clasicul REST Api, despre ale cărei avantaje puteți afla în GraphQL - Un alt mod de a dezvolta API-uri în Java. A colecta date online este un lucru la îndemâna tuturor, dar care sunt implicațiile morale și legale ale acestuia ? Descoperiți un răspuns la această întrebare în Considerații etice și legale în efectuarea de Web Scraping scalabil. Chiar dacă tehnologia de transformare a vorbitului în text este disponibilă de ceva timp, abia acum începe să ajungă la maturitate. Puteți citi despre cele mai performante soluții disponibile acum în Speech-to-text pentru Web. Continuăm cu cel de-al treilea articol din seria de articole despre Machine Learning folosind ML.NET. Vă invit să citiți toate articolele din această ediție aniversară și vă dorim o lectură plăcută !

VIDEO: NUMĂRULUI 104

Sponsori

 • comply advantage
 • ntt data
 • Betfair
 • Accenture
 • Bosch
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • Cognizant Softvision
 • BoatyardX
 • Colors in projects