Acest articol este un preview al ediției din acest an a IT Days, 10-11 noiembrie. Așa cum afirmam în articolul anterior, vom încerca o strategie hibrid în care speakerii locali vor fi pe scenă, dar sala va fi goală. Dacă până în noiembrie lucrurile se schimbă într-o direcție pozitivă, ne va face plăcere să avem cel puțin o parte din audiență. Deocamdată, însă, nu vă putem promite acest lucru.
Ne-a făcut plăcere să întrebăm o parte din speakerii de anul acesta la ce se gândesc atunci când tema propusă este #ScienceFiction. Expunem mai jos câteva dintre gândurile și ideile lor cu privire la această temă.
Simbioza dintre oameni și AI în banking.
Industria bancară trebuie să respecte proceduri stricte. Cum funcționează un proiect ce folosește AI ? Vom arunca o privire asupra impactului pe care AI-ul îl are în serviciile financiare și oportunitățile care rezultă de aici. Vom discuta, de asemenea, despre relația dintre angajați și clienți, despre modul în care aceștia pot beneficia de simbioza dintre oameni și mașini.
How to create a data strategy to deploy a first ML model and develop double loop defensibility advantages?
When exploring AI technologies, engineers and project managers may find themselves lost in the jungle of AI applications which all promise to transform their businesses. This notion, combined with the idea that million-dollar investment is needed, often holds them back from kickstarting their AI initiatives. This workshop will give the attendees the knowledge and skillset required to kickstart and validate AI projects within their businesses successfully.
Learn how to define what type of data will help them reach their goals and how to properly manage this data to ensure it's used both effectively and efficiently by creating a Data Strategy Diagram. Learners will also learn from an in-depth case study on how one company created a Data Strategy that led to the successful deployment of their ML project.
Ne mulțumim cu strategia făcută și așteptăm un miracol sau acționăm?
Fiind într-o poziție de leadership și lucrând cu echipe minunate, m-am provocat să gândesc altfel, și anume - să îmi răspund la întrebarea: De ce se întâmplă ca strategiile excepționale pe hârtie nu aduc rezultatele așteptate, odată ce sunt puse în aplicare? Mai mult decât atât, unde este scăparea mea ca manager de proiect, atunci când mă lovesc de situații în care echipa nu livrează conform așteptărilor, oamenii au performanțe mai slabe și impactul pe piață e mai mic decât cel de pe hârtie. Cine nu s-a lovit de așa situații pe parcursul experienței sale? E firesc să se întâmple așa pentru că lucrăm cu oameni și nu cu roboți, pentru că avem necunoscute pe care le putem anticipa, dar de care nu putem fi niciodată siguri. La acestea se adaugă ritmul pieței imprevizibil și dinamic.
În aceasta prezentare voi propune alternativa care ar putea ameliora sau chiar înlătura câteva dintre neajunsurile menționate mai sus. Este vorba despre conceptul celor patru discipline ale execuției-The 4 disciplines of execution. Autorii acestui concept spun că, de cele mai multe ori, problema nu stă în definirea strategiei și realizarea unor rapoarte de forecasting, ci în executarea acelei strategii, în modul în care pașii sunt întreprinși în fiecare zi și atitudinea în fața rezultatelor.
Pe lângă principiile Agile - pentru că lucrăm cu oameni și succesul proiectului depinde de ei- vom discuta despre patru etape esențiale din momentul în care implementăm strategia. E important de subliniat că acest concept poate fi aplicat în strategia de dezvoltare a unei echipei, a unui produs sau pentru aducerea companiei la un nivel mai avansat.
Andreea a fost pe scenă la IT Days de la primele ediții. Ea este și moderatoarea unuia dintre cele patru trackuri. Propunerea sa de prezentare este #CoachingFiction.
Pe scurt, este o paralelă între lumea furnicilor și IoT prin prisma a doua teorii: 1) cartea Furnicile scrisă de B. Werber și 2) teoria Holonilor & Systems Thinking. Liantul dintre cele două va fi AI, cu exemple concrete din Computer Vision și domenii conexe.
To Be or Not to Be … Product? - Prezentarea sa va încerca să răspundă la întrebarea: unde este cel mai bine să lucrez, într-o companie de outsourcing sau într-una de produs?
Ce ne va aduce viitorul în ceea ce privește transportul ? Câteva idei care vor fi acoperite în prezentare: mașini autonome, drone ce transportă pasageri și Hyperloop.
Novel Java code in Chronicle.
In Chronicle libraries we use some novel patterns in Java which most developers wouldn't see.
In this talk, I discuss what we do which is unusual and why we have done it that way.
Te așteptăm să ne vedem cel puțin online la IT Days. Biletele sunt încă la preț redus online pe www.itdays.ro până la 1 Septembrie.
de Ovidiu Mățan
de Adi Popa
de Ovidiu Mățan