La mulți ani! Începem anul cu planuri noi dar și cu o revizuire a ceea ce a reprezentat pentru Today Software Magazine anul 2019. Din perspectiva accesărilor online, ne putem lăuda cu peste 100,000 de cititori și 200k de pagini vizualizate, atât pentru versiunea în română a site-ului, cât și pentru varianta în limba engleză. Conferința IT Days, ajunsă în toamna lui 2019, la a șaptea ediție, a reunit comunitatea tehnică locală și națională timp de două zile în Cluj. Tema aleasă #programmingARt i-a inspirat pe cei peste 70 de speakeri și 800+ participanți. În ceea ce privește conturarea agendei din 2020 și stabilirea tematicii principale, acestea sunt încă în lucru. Mai multe detalii și bilete very early bird sunt disponibile online.
Pentru 2020 ne propunem să transmitem evenimentele de lansare live pe YouTube sau Facebook. De asemenea, intenționăm să realizăm în același format live, o serie de interviuri și discuții. La acestea vor fi adăugate și materiale video despre activitatea partenerilor TSM și despre ecosistemul IT-ului românesc, luând în vizor: startupuri, companii, universități, investitori. În a doua parte a lui 2020, vom publica un update al site-ului todaysoftmag.ro și todaysoftmag.com.
Prima ediție a revistei din acest an sosește cu tema principală: microserviciile. Începem cu un review al conferinței Amazon AWS re:Invent 2019, unde au fost prezentate inovațiile de la Amazon în ceea ce privește tehnologiile Serverless, microservicii, machine learning și multe altele. Kubernetes - salvatorul zilei expune o parte din bucătăria internă a soluției creată de Google pentru a gestiona milioane de servere. Spring Cloud oferă tehnologia completă pentru realizarea microserviciilor prin intermediul Java. Despre cum funcționează acestea, puteți să vă informați din articolul intitulat Simplificarea dezvoltării microserviciilor folosind Spring Cloud. Un punct de vedere obiectiv asupra abordării, gestionării și scrierii testelor pentru microservicii este prezentat în Testarea microserviciilor. Articolul Când automatizăm degeaba merită, de asemenea, atenția noastră, pentru că problematizează tehnologia și automatizarea, reconsiderându-le dintr-o perspectivă critică. În aceeași notă realistă se înscrie și Lider, manager, șef sau (scâr)bo$$? prin realizarea portretelor celor care aleg să conducă sau să gestioneze echipe. O analiză detaliată a situației startupurilor românești, ținând cont de contextul local, național dar și de acela al Uniunii Europene este realizată în Nevoia unei viziuni comune asupra ecosistemului local de inovație și startupuri . Acestea sunt doar o parte din ediția curentă a revistei Today Software Magazine. Vă invităm să le descoperiți pe toate online, în print sau în ediția electronică.
de Mircea Vădan
de Ovidiu Mățan
de Diana Țelman