ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 88
Abonament PDF

Editorial 88

Ovidiu Mățan
Fondator @ Today Software Magazine
PROGRAMARE


Mulți dintre noi ne-am obișnuit să scriem cod doar pentru ultimele device-uri apărute, dar provocarea majoră este să le facem și pe cele vechi să devină mai bune. Cea mai mare satisfacție a utilizatorilor este atunci când, odată ce valorifică potențialul unor sisteme hardware de a fi modificate major prin software, aceștia reușesc fără costuri în plus, să adauge aparatelor/ gadgeturilor cu vechime, noi funcționalități. Recent am fost plăcut surprins de Apple, care a inclus în ultimele update-uri posibilitatea de a conecta un game controller la un telefon sau o tabletă. Împreună cu o conexiune la un televizor, vechiul telefon se poate transforma într-o consolă de jocuri. De asemenea, am remarcat situații similare și în industria automotive, unde comportamentul mașinii se poate schimba printr-un simplu update. Ce credeți, dispozitivele mai vechi, pe care rulează aplicațiile dezvoltate de voi, ar putea face mai mult ? Pentru a descoperi aceasta, vă propun un concurs. Trimiteți o idee de upgrade prin software a unei platforme hardware existente și puteți câștiga o invitație la IT Days. Cele mai bune idei primite le vom publica în următoarea ediție a revistei. Așteptăm propunerile voastre la idei@todaysoftmag.ro până în 30 octombrie.

Deoarece mai avem mai puțin de o lună până la a șaptea ediție a IT Days, trebuie să vă spun că anul acesta vom avea o ediție specială. V-am pregătit o agendă plină de noutăți de programare, management, testare, workshopuri gratuite pentru participanți și în premieră, un concurs de startupuri clujene. Sperăm să vă placă !

Ediția din octombrie a revistei TSM se deschide cu o Scurtă incursiune în Machine Learning urmată de un articol despre modalitatea a folosi roboții software dezvoltați de UIPath în Procesare automată de bonuri fiscale folosind RPA și Machine Learning. Continuăm tot cu procesarea bonurilor dintr-o perspectivă funcțională bazată pe ML în Smart-Wallet. Toată lumea folosește protocolul HTTP 1.1 de o lungă perioadă de timp. Din perspectiva performanței, există soluții mult mai bune, așa că poate articolul E momentul să uitați de REST pentru că gRPC este aici vă va convinge să le luați în considerare. Cum testarea implică folosirea multor frameworkuri și aplicații, vă oferim o imagine de ansamblu în: Testarea continuă - instrumente actuale. UX este un domeniu nou, care studiat poate crește valoarea produselor dezvoltate din perspectiva interacțiunii cu utilizatorul. Aflați mai multe despre acest aspect, citind articolele: Creierul Designului și Procesul de User Experience în domeniul medical. Care este scopul muncii noastre și cum poate cineva să devină programator? Sunt câteva din întrebările la care ne răspunde seria de articole: Fundația unui inginer programator, Provocările tranziției în domeniul IT și Piața muncii în următorii ani. Care este viitorul profesiilor actuale ?. La final, vă invităm la o un moment de reflecție, pe care sperăm să vi-l declanșeze articolul Despre progresul tehnologic, exerciții de imaginație și prejudecăți.

Sponsori

 • comply advantage
 • ntt data
 • 3PillarGlobal
 • Betfair
 • Accenture
 • Siemens
 • Bosch
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • MetroSystems
 • BoatyardX
 • Colors in projects

VIDEO: NUMĂRULUI 96