Vă invităm să participați în 12-13 noiembrie la a șaptea ediție a Cluj IT Days. Dacă anul trecut tema principală a fost #BuildingTomorrow, anul acesta vă propunem #ProgrammingARt. Ne referim, bineînțeles, la arta de a programa. Totodată, încercăm să scoatem în evidență legăturile existente dintre artă, înțeleasă în sensul ei larg, de domeniu prin excelență al creativității și ineditului, și programare. Avem câteva surprize în acest sens, care vor adăuga o notă de culoare conferinței. IT Days 2019 se va desfășura la fel ca în anii trecuți pe cele patru scene de la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca. Ne așteptăm la 800 - 1000 participanți / zi. Vor fi acoperite subiecte precum: Products & Leadership, Inteligența artificială, Automotive, Industry 4.0, Testare, Serverless și Microservicii, AR și VR, Securitate, Management, SAP, Agile, Cercetare, Web, Securitate, Startup-uri, Software Architecture, Programare, DevOps și Hands on lab. Toate detaliile despre prezentări și despre agenda desfășurării vor fi publicate în următoarea perioadă.
Încercăm să aducem în fiecare an câțiva invitați speciali. Dacă anul trecut l-ați putut vedea pe scenă pe Sir John Dermot Turing, anul acesta îi veți înâlni pe:
una dintre cele mai influente personalități în tehnologie din Europa: Mike Butcher;
unul dintre cei mai apreciați speakeri la conferințele IT europene: Mark Seemann, coautor al Dependency Injection Principles, Practices, and Patterns și autor al Dependency Injection in .NET
un speaker, scriitor și trainer, autor al cărții 97 Things Every Programmer Should Know și coautor al cărții A Pattern Language for Distributed Computing and On Patterns and Pattern Languages: Kevlin Henney;
unul dintre cei mai buni speakeri de la edițiile precedente a IT Days, autor al cărții: Orchestrated Knowledge: Peter Leeson;
Fie că vorbim de analiză, tehnologie, startupuri sau giganți IT, majoritatea cititorilor TSM au citit articolele sale publicate pe TechCrunch, . A fondat The Europas Awards și a consiliat guvernul UK în ceea ce privește strategia startup-urilor. A primit titlul de MBE (Member of the Order of the British Empire) în 2016 pentru serviciile aduse Marii Britanii în industria tehnologică și jurnalism. A fost consultant al primului ministru al Marii Britanii pentru startupuri. În Londra a făcut parte din Digital Advisory Board, 'Smart London' Board și a fost ambasador al tehnologie pentru Londra.
Este cofondator al cunoscutei rețele de co-working TechHub.com. Mike și a scris pentru numeroase ziare precum The Financial Times, The Guardian, The Times, The Daily Telegraph și The New Statesman.
În calitate de consultant în tehnologie, apare frecvent la posturile de televiziune: BBC News, Sky News, CNBC, Channel 4, Al Jazeera și Bloomberg. În 2009 a fost în Top 50 cei mai influenți britanici în tehnologie de către The Daily Telegraph. În 2010-2015 a fost în lista Wired UK's Top 100 influencers, iar lista poate continua. A fost speaker la conferințe de renume precum: World Economic Forum, the Monaco Media Forum, Le Web sau Web Summit.
Ne bucurăm să îl avem pe Mike Butcher în Cluj la această ediție a conferinței IT Days. Îl veți putea vedea pe scenă cu o prezentare keynote, la un panel unde vom discuta despre antreprenoriat și va comenta pe scenă cele patru startup-uri clujene din concurs.
Mark va veni pentru a treia oară în Cluj. Probabil că unii dintre voi l-ați văzut la ediția din 2018 a IT Days, când prezentarea sa, Human Code, a câștigat votul publicului. De asemenea, Mark Seeman a fost și la The Developers 2019 unde a vorbit despre Asynchronous Injection.
Este interesat îndeosebi de programarea funcțională, design OOP în Haskel, F# și C#. Ultima sa carte publicată la editura Manning: Dependency Injection Principles, Practices, and Patterns este bine primită de către programatori.
Anul acesta, Mark va aborda în contextul temei acestei ediții, #ProgrammingArt, un subiect interesant legat de cod.
Pasiunea sa sunt design patternurile, programarea, practicile și procesele. A publicat în The Register, Medium.com și altele. Este autor al cărții 97 Things Every Programmer Should Know și coautor al cărții A Pattern Language for Distributed Computing and On Patterns and Pattern Languages. Este speaker la conferințe precum GOTO, C++ on Sea, ITT ...
Unul dintre cei mai apreciați speakeri de la edițiile precedente a IT Days, Peter este destul de prezent în Cluj, oferind consultanță companiilor de IT sau vorbind la conferințele locale.
Peter este consultant în îmbunătățirea proceselor într-o organizație. Cu peste 40 de ani în industria software, a fost evaluator și instructor pentru CMMI Institute. În prezentarea sa, Understanding Complexity, va vorbi despre procesele complexe pe care nu le înțelegem neapărat și unde se încearcă să se ia decizii bazate pe experiența noastră anterioară. Întrebările care apar ulterior sunt: de ce nu terminăm proiectele la timp? De ce nu am dat ce am promis inițial clienților? Anul acesta, Peter ne-a pregătit o surpriză și va susține un workshop: Understanding Management. Participanții vor învăța ce se ascunde de multe ori în spatele mesajelor transmise de management și cum vor putea prin folosirea unui limbaj adecvat să transmită mai departe idei proprii și concepte noi.
Este un pasionat de sisteme distribuite, proiecte open source, speaker și nomad digital. Adam a realizat arhitectura și a implementat sisteme complexe pentru industria bancară. Datorită experienței sale a putut să observe lucrurile bune și rele care vin din aplicarea tehnologiilor precum: SOA, DDD și microservicii. Pe lângă colaborarea cu cei de la Particular Software, îi place să fie speaker și să se implice în proiecte open-source.
Dacă dorești să ieși din rutina zilnică, să descoperi perspective noi în munca de programator, tester, manager sau HR, te așteptăm la conferință. Promitem ca pe durata celor două zile să te simți bine, să ai parte de prezentări de excepție de la personalități și programatori cu experiență. Vei putea descoperi și vota cele mai bune startupuri locale clujene. Acesta este un proiect prin care vom încerca să ajutăm și să oferim vizibilitate startupurilor locale. În cadrul conferinței vor fi prezente majoritatea companiilor de IT locale și te vei putea întâlni cu mulți dintre colegii tăi din domeniu.
Biletele se pot achiziționa online pe itdays.ro. Avem o ofertă specială până la începutul lunii septembrie: 95 euro + TVA. Pe durata celor două zile, participanții vor avea acces la toate prezentările, vor primi cafea, prăjituri, prânz și un pahar de vin la finalul fiecărei zile.
Te așteptăm la IT Days 2019, Casa de cultură a studenților, Cluj - Napoca, 12-13 Noiembrie, #ProgrammingARt. Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți te invităm să accesezi pagina Facebook IT Days.