Cei mai harnici dintre noi ne-am întors deja din concediu. Marea sau muntele a adus deconectarea mult așteptată, de la munca din fața calculatorului. Poate că momentele de relaxare au reușit să scoată la suprafață noi idei de proiecte originale sau sugestii care să le perfecționeze pe acelea mai vechi la care lucrați deja. Acum, odată reveniți la birourile voastre, valorificați energia și forțele acumulate, ca să le puteți da o formă concretă. Un domeniu care mă fascinează sunt roboțeii din jurul casei. Cu toate că dispunem de tehnologia necesară să îi construim- boarduri IOT din ce în ce mai puternice, camere video care ne oferă informații de adâncime pe lângă cele RGB, lidaruri micuțe, frameworkuri AI și de recunoaștere a imaginilor din ce în ce mai performante, proiecte automotive și de simulare, unele open source - investim prea puțin efort pentru a-i crea. În zona de hardware există drone, imprimante 3D, CNC-uri, motoare electrice și multe altele. Așadar, potențialul de a realiza ceva cu adevărat interesant există. Dacă avem o idee de proiect, cel mai bine ar fi să o validăm împreună cu câțiva prieteni. Poate îi atragem și pe ei în proiect. Împreună, în câteva luni, realizăm un prototip. Din acel moment începe adevărata distracție: crearea de demo-uri, aflarea de investitori, participarea la conferințe și, bineînțeles, transformarea unui vis în realitate. Pentru a vă sprijini, anul acesta la IT Days lansăm pentru cei din Cluj un nou proiect. Este vorba de o competiție de startupuri unde câștigătorul va fi desemnat prin votul publicului. De asemenea, startupurile înscrise vor primi feedback de la Mike Butcher, TechCrunch. Dacă sunteți curioși să aflați mai multe, vă invit să citiți articolul pe această temă din ediția de față.
Pentru un plus de inspirație, vă propun o serie de articole, a căror temă principală este industria automotive. Vehicule autonome - simţ, gândire, acțiune arată principalele tehnologii folosite în conducerea unei mașini în mod autonom și principalele componente hardware. Care va fi impactul tehnologiei 5G în lumea automotive ? Este o întrebare la care răspunde articolul IN NEED FOR SPEED - 5G Connected Cars. Date și Big Data vă oferă o imagine coerentă asupra cantității mari de date care apare în proiectele de conducere autonomă. Mașinile electrice sunt un aspect care se leagă de revoluția automotive. Puteți descoperi modul de încărcare și standardele existente în Provocări ale Connected Mobility în integrarea protocoalelor de comunicare ale stațiilor de încărcare electrice.
Despre noutățile pe care le aduce în acest an, IT Days, conferința pe care Today Software Magazine o organizează anual și care a ajuns la cea de-a șaptea ediție, puteți citi în IT Days 2019 - #ProgrammingARt. Ne bucurăm că a devenit în timp una din principalele conferințe clujene și din țară. Anul acesta, ne așteptăm la 1000 de participanți pe zi.
Deoarece am vorbit de antreprenoriat, vă oferim și un exemplu într-o nouă serie de articole: Dosar de antreprenor - Voicu Oprean și Interviu cu David Kashak - CEO Connatix . Acestea prezintă o perspectivă interesantă despre un produs și o companie care începe să treacă de stadiul de startup. Continuăm pe aceeași temă cu o propunere îndrăzneață: Poate IT-ul românesc să cucerească un continent?. În sfera produselor, Elderly Care 4.0 este o prezentare a unei aplicații pentru îngrijirea celor vârstnici, un segment în creștere în Europa. La final, vă propunem un articol despre testare: Testare continuă = Testare automată++ și o transcriere a ultimului panel de discuții: Expert panel - Leadership și management.