ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 10
Abonament PDF

Liberty Technology Park Cluj

Echipa Liberty Technology Park Cluj
Echipa Liberty Technology Park Cluj
DIVERSE

Este primul parc tehnologic din România, un parc de idei plasat într-un spaţiu revoluţionar, creat pentru a oferi condiţii excepţionale de creștere și dezvoltare companiilor din domeniile IT&C și R&D într-un areal inedit din punct de vedere conceptual și arhitectural.

Silicon Valley, un model demn de urmat

Imaginați-vă că facem un salt în trecut, în urmă cu 60 de ani, în S.U.A, lângă Standford University și privim cum sub ochii noștri ia viață comunitatea ce astăzi este cunoscută sub numele de Silicon Valley, primul și în continuare cel mai renumit parc tehnologic dedicat cercetării și inovației științifice. Pentru a răspunde nevoilor financiare, dar și educaționale ale centrului universitar Stanford imediat după cel de-al Doilea Război Mondial și pentru a oferi oportunități de angajare absolvenților, s-a propus ca o parte din terenurile aparținând universității să fie date spre închiriere doar companiilor din domenii conexe, cu scopul de a deveni un parc de birouri. Inițial s-a numit "Stanford Industrial Park", iar ulterior a primit denumirea de "Stanford Research Park".

Premisele care au stat la baza formării conceptului de parc tehnologic și care au condus la materializarea acestuia în mai multe locuri din lume sunt legate de dorința de a angrena oameni care împărtășesc aceleași interese pentru dezvoltarea domeniilor de activitate în care profesează într-un mod creativ. La loc de cinste se află schimbul de idei și implicarea oamenilor tineri cu potențial în găsirea resurselor necesare pentru o dezvoltare fructuoasă a noilor tehnologii.

Un ecosistem dinamic în inima Transilvaniei

Revenim în prezent. Suntem pe strada Gării, în Cluj-Napoca, pe platforma fostei fabrici de mobilă Libertatea, locul unde s-au pus bazele parcului tehnologic Liberty Technology Park Cluj, un proiect gândit pe baza acelorași premise ca și conglomeratul Silicon Valley.

Situat în Cluj-Napoca, cel mai important oraș al Transilvaniei, Liberty Technology Park Cluj își propune să intervină în peisajul local la un nivel profund, oferind un loc în care mai multe companii din domeniile IT&C și R&D conectează, angrenează și încurajează oameni motivați și idei creative într-un flux perpetuu de dezvoltări inovatoare. Liberty Technology Park Cluj este menit să funcționeze asemeni unui ecosistem dinamic pentru companii IT&C și R&D locale și internaţionale, bazat pe un concept inedit și alimentat de acea viziune aparte care face ca ideile să prindă viaţă și afacerile să prospere.

Conceput pe amplasamentul fostei fabrici de mobilă Libertatea, Liberty Technology Park Cluj reinventează identitatea acesteia utilizând patrimoniul industrial primit odată cu terenul într-un mediu destinat pentru a răspunde nevoilor unei companii IT&C și R&D. Din punct de vedere arhitectural, principiul central pe care l-au urmărit arhitecții de la Chapman Taylor are în vedere reconvertirea spațiilor existente într-un parc tehnologic ce va reflecta energia companiilor tech alimentate de potențialul uman pe care orașul Cluj-Napoca îl are de oferit.

Habitatul Tech Ideal

În cadrul acestui habitat tech o parte din eforturi se vor concentra pe crearea celui mai complex accelerator business din România: Spherik. Spherik va fi prima platformă de acest fel pe plan naţional, menită să ajute, să crească și să dea viaţă afacerilor cu potenţial, o platformă destinată dezvoltării și implementării de afaceri pe plan local, dar și internaţional.

Cea mai mare parte a eforturilor se va concentra însă pe crearea unui mediu cât mai stabil și valoros pentru angajații companiilor din IT&C și R&D, un mediu în care accentul este pus din start pe inovație și creativitate, pe găsirea celor mai eficiente soluții și nu în ultimul rând pe valorificarea potențialului de resurse umane. Pentru a reuși, Liberty Technology Park Cluj pune la dispoziție mai multe tipuri de spații concepute pentru a crea locul de muncă ideal. De la spațiul de birouri efectiv până la tot ce ține de timpul petrecut în afara locului de muncă, întreg habitatul a fost gândit la standarde înalte pentru a întâlni toate nevoile unei companii din IT&C și R&D, inclusiv gama completă de servicii și facilități premium.

Parcul va integra spații de organizare evenimente, săli de conferințe, o zonă de leisure ce include un restaurant cu terasă, o cafenea, sală de fitness, spații verzi amenajate, terenuri de sport multifuncționale, grădini interioare, dar și o zonă de retail și îngrijire medicală, toate concepute pentru a crea un habitat tech ideal.

Liberty Technology Park Cluj este un proiect dezvoltat de Fribourg Development și urmărește intensificarea conexiunilor și a comunicării între companii din domenii conexe prin crearea unui spațiu revoluționar ce va genera inovație și progres.

Studiu: Reacția companiilor IT
la criza Covid-19

Prezentare studiu și
panel de discuții

Luni, 12 Aprilie, ora 17:00

Înregistrează-te

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 105

Sponsori

  • Accenture
  • Bosch
  • ntt data
  • Betfair
  • FlowTraders
  • MHP
  • Connatix
  • Cognizant Softvision
  • BoatyardX
  • Colors in projects