ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 81
Abonament PDF

Luming.io - serverless testing - Interviu cu Avishai Shafir

Ovidiu Mățan
Fondator @ Today Software Magazine
INTERVIU

Utilizarea aplicațiilor serverless implică anumite provocări în ceea ce privește monitorizarea și recunoașterea. Lumigo.io oferă o soluție pentru programatori și DevOps. Discutăm cu Avishai Shafir despre noul său startup unde este VP of Products.

Ovidiu Mățan: Spune-ne câteva cuvinte despre tine, în special despre interesul pentru dezvoltarea de soluții ce îi ajută pe programatori în activitatea lor.

Avishai Shafir: În ultimii 25 de ani, am lucrat pentru companii ce au creat soluții care i-au ajutat pe programatori să devină mai eficienți prin creșterea vitezei de lucru. Am început ca programator, am lucrat cu tehnologii diverse, iar după 10 ani de programare efectivă, am intrat în mediul managementului de proiect și al arhitecturii software pentru a ghida echipele. Am lucrat pentru Magic software (am creat un RAD IDE), HP Mercury (am condus o echipă de arhitecți pentru Quality Center - platformă de management a vieții), Performance Center și LoadRunner. Am cunoscut multe echipe de programatori de-a lungul vieții și am reușit să înțeleg care sunt elementele de care au nevoie programatorii pentru a performa. 

Cum v-a venit ideea pentru Lumigo?

Avishai Shafir: Lumigo a început cu o echipă R&D care a inițiat tehnologia serverless și care a apreciat metodologia și rapiditatea pe care le-au adus în echipele lor. Echipa a înțeles care sunt provocările ce trebuie eliminate pentru ca această tehnologie să fie adoptată. Compania a fost creată de Erez Belkner (CEO-ul nostru) care a coordonat linia de produse de securitate cloud în domeniul securității CheckPoint și de Aviad Mor care a dirijat tehnologiile emergente ale grupului R&D. Observând cum folosesc celelalte echipe de R&D tehnologiile, care sunt provocările cu care se confruntă, aceștia au fost mulțumiți de experiența cu platforma serverless pe care o utilizau și au decis să creeze o companie în acest domeniu. Pentru început, au avut întâlniri cu peste 40 de companii ce foloseau tehnologii serverless, iar discuțiile i-au ajutat să configureze direcția de dezvoltare a companiei Lumigo.

De ce ar trebui un programator să încerce soluția voastră? La ce lansări de produse se pretează?

Avishai Shafir: Marc Andreessen a creat dictonul - "Software Is Eating the World/Lumea e înghițită de software", componenta software este pretutindeni, iar cea mai importantă sarcină a programatorilor este să lanseze software funcțional cu logică de business folositoare utilizatorilor finali. Scopul principal este creșterea vitezei de dezvoltare de software. Tehnologia serverless oferă o viteză superioară tuturor celorlalte metodologii. Motivul este unul foarte simplu: multe activități pe care obișnuim să le practicăm în mod monolit sau în aplicații container sunt efectuate pentru noi de furnizori cloud precum Amazon, Microsoft și Google. Acest lucru presupune că trebuie să ne concentrăm doar pe logica de business, iar responsabilitățile operaționale precum scalabilitatea, rezistența și securitatea (la nivel de infrastructură, nu aplicație) nu mai reprezintă o preocupare pentru echipa de programatori. Prin urmare, este ușor să se lanseze aplicații și funcționalități noi clienților. Mai mult, când trebuie produs un POC (proof of concept/propunere) pentru a se valida o idee sau o posibilitate, acest lucru se poate realiza foarte repede. 

Tehnologia serverless se bazează pe programarea funcțională și pe evenimente. Așadar, orice studiu de caz ce urmează aceste bune practici este un scenariu bun. Exemplele la care ne putem gândi sunt controlul IoT, activități ETL, aplicațiile mobile și nu numai. 

Care sunt pașii următori în dezvoltarea Lumigo?

Avishai Shafir: Platforma Lumigo ajută programatorii să obțină vizibilitate, să monitorizeze și să rezolve problemele aplicațiilor serverless. Prin natura lor, aplicațiile serverless sunt distribuite și includ multe apeluri asincrone. A efectua monitorizare distribuită în cadrul unui astfel de mediu necesită mult cod. Lumigo este o platformă ce oferă aceste funcționalități out of the box, conectându-se ușor mediului de dezvoltare al echipei. Lucrăm cu clienții platformei noastre pentru a identifica nevoile lor suplimentare și a le adăuga platformei. Prim urmare, adăugăm funcționalități și componente noi pentru a fi sincronizați cu tehnologiile furnizorilor de servicii cloud

Avishai vei participa la ediția 2019 a conferinței The Developers, din 23 mai, ca speaker. Spune-ne câteva cuvinte despre prezentarea ta.

Avishai Shafir: La conferință voi vorbi despre cele mai bune practici în testarea serverless. După cum am menționat mai sus, scopul este de a obține software funcțional repede. Nu este nevoie să ne adaptăm procesul de testare dacă lucrăm într-un mediu serverless pentru a lucra rapid și a livra software de calitate. Vom explica pe larg în ce constă tehnologia serverless, care sunt aspectele pro și contra; vom explica cum ar trebui programatorii să testeze un software în mod eficient; voi oferi câteva trucuri din experiența noastră R&D, noi operând cu o platformă 100% serverless. Sunt nerăbdător să împărtășesc idei cu programatorii din comunitatea The Developers.

LANSAREA NUMĂRULUI 123

Automotive

Marți, 27 Septembrie, ora 18:00

Centrul de inginerie Bosch Cluj

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

Agile leadership

Joi, 29 Septembrie, ora 18:30

Eveniment online

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 122

Sponsori

 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • metro.digital
 • AboutYou
 • Colors in projects

VIDEO: EXTRA