ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 80
Abonament PDF

Direcții de dezvoltare la UiPath Cluj

Luminița Voicu
@ Today Software Magazine
DIVERSE

Despre UiPath și RPA (Robotic Process Automation) am auzit în cadrul lansării numărului 76 al Today Software Magazine. Participarea la evenimentul de inaugurare a noului sediu, desfășurat în 8 februarie 2019, ne-a oferit ocazia de a afla mult mai multe lucruri despre activitatea acesteia.

UiPath și-a început activitatea în anul 2005, ca un startup, într-un apartament, iar în zece ani, avea să devină o companie globală și până în prezent s-a extins în 31 de țări, cu aproximativ 2300 de angajați. Activitatea sa de dezvoltare software se desfășoară în patru centre R&D din: București, Bellevue, Bangalore și Cluj Napoca. Biroul UiPath Cluj a fost deschis anul trecut în luna mai iar recent echipa s-a mutat în noul sediu ce se extinde pe trei etaje într-o clădire de birouri. Două dintre etaje au fost amenajate cu birouri și săli de conferințe, iar ultimul etaj este un spațiu de relaxare și recreere fiind prevăzut cu o cameră de jocuri, o masă de ping-pong și o terasă generoasă, care oferă o priveliște superbă asupra zonei centrale a orașului.

În ceea ce privește natura echipei, credem că afirmațiile lui Andrei Roth, Campus Manager al biroului UiPath din Cluj, sunt cele mai elocvente: ,,Suntem o echipă care acum s-a închegat și este în continuă formare și s-a format într-un context privilegiat. Luxul pe care l-am avut, a fost să avem toate resursele. Dar nu mă refer la partea de resurse financiare, ci la capabilități, resurse de energie și dedicare, toate necesare pentru a construi o echipă, pe care dacă ai teleporta-o în Silicon Valley, Israel sau China, ar fi și acolo o echipă stelară." Dincolo de avantajele noului sediu și ale calităților echipei, este important de menționat că UiPath oferă soluții inteligente de automatizare, care permit oricui să folosească un robot software pentru a automatiza activități repetitive. Nu întâmplător, în 2018, UiPath a fost recunoscut de către Forrester, drept liderul pieței de RPA.

În momentul de față, în birourile din Cluj se lucrează pe câteva ramuri principale de activități, mai exact pe procesare de elemente din surse nestructurate de date, cu elemente de computer vision. Tot la Cluj, se vor pune bazele unei echipe de delivery, al cărei rol va consta în interacțiunea cu clienții, în situațiile în care aceștia din urmă vor avea nevoie de asistență, în rezolvarea unor probleme cu ajutorul plaformei Robotic Process Automation. Aportul acestei echipe va fi crucial în evoluția ulterioară a produsului. Noii membri ai acestei echipe trebuie să fie compatibili cu actuala echipă UiPath din Cluj, formată din ingineri software seniori și preocupată să-și mențină standardele înalte, care să-i consolideze poziția UiPath de lider de piață în RPA. Valorile-reper în funcție de care se desfășoară activitatea la UiPath sunt: Being Humble, Bold, Fast, Immersed.

Sugestivă în acest sens al direcției UiPath, este Afirmația lui Cornel Dumitrașcu, RPA Developer Lead @ UiPath- ,,Automatizarea presupune să găsești căi mai scurte și mai sigure către același rezultat pe care l-ai obține, dacă ai face tu lucrul respectiv de mână."- sintetizează în mod sugestiv domeniul și direcția activității de la UiPath. Faptul ca omul încearcă să își ușureze munca prin diferite tehnici si cu ajutorul unor unelte, mai mult sau mai puțin tehnologizate, ne este cunoscut încă din Preistorie. Pentru a încuraja automatizarea proceselor, aplicația UiPath Community Edition este gratuită, un program care poate fi descărcat de programatori, firme și entități legale, și care oferă o tehnologie accesibilă și ușor de utilizat pentru cineva cu o gândire analitică.

Domeniile de activitate care sporesc în eficiență odată ce își inserează procese de automatizare, sunt foarte diversificate. De exemplu: domeniul contabilității, în care se preiau date din documente de tipul facturilor, bonurilor, chitanțelor scanate și se introduc într-un program software.

,,Cu toate că UiPath este o companie globală, sentimentul general este acela de start-up, cu echipe care se organizează singure. De aceea, este mediul perfect pentru programatorii care vor să aibă un impact în următoarea revoluție industrială și anume, începuturile erei roboților inteligenți.'' - ne spune Ioana Gliga, Product Manager la biroul UiPath Cluj.

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 120

Sponsori

 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • metro.digital
 • AboutYou
 • Colors in projects

VIDEO: EXTRA