ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 79
Abonament PDF

Agile Mammoths Games, la a XI-a ediție, din nou în Cluj 14-15 martie 2019

Ovidiu Mățan
Fondator @ Today Software Magazine
INTERVIU

Daniela Ganea, Project Manager Agile Mammoths Games, ne va dezvălui din culisele evenimentului.

Ce le-ai spune, Daniela, celor care nu au auzit de noi, despre conceptul evenimentului Agile Mammoths Games?

Daniela: Agile Mammoths Games nu este doar un eveniment dedicat specialiștilor din industria IT, ci și pasionaților de Agile. Este o întreagă aventură în echipă, o competiție între echipe, unde scopul principal este învățarea sau consolidarea noțiunilor de Agile Project Management într-o atmosferă distractivă și dinamică.

Cu ce se diferențiază Agile Mammoths Games față de celelalte conferințe IT sau de management de proiect?

Daniela: În primul rând, ne diferențiem prin designul evenimentului. Agile Mammoths Games a pornit ca o conferință tradițională însă, de patru ediții, aplicăm metode de "playful design", transformând-o în "FUN-ference". Conceptul a luat naștere pe piața românească în 2016, când ne-am dorit să surprindem comunitatea IT din Cluj. 

În al doilea rând, ne-am dorit ca participanții să fie implicați activ în dinamica evenimentului, nu doar să ia parte la o serie de prezentări timp de o zi. Acum, aceștia pot participa la activitățile puse în paralel, la dispoziția acestora, în funcție de preferințele lor și de strategia echipei din care fac parte.

Indiferent dacă aleg să meargă la workshopuri, la sesiunile de Agile Talks sau decid să joace un board game, să rezolve teste sau studii de caz, aceștia au posibilitatea să învețe sau să practice Agile Project Management. 

Noutatea vine și din faptul că participanții sunt grupați ad-hoc în echipe, au libertatea să se organizeze și să dezvolte propria strategie. În spiritul competiției, echipele astfel formate, vor acumula puncte în funcție de gradul de îndeplinire al misiunilor. În plus, pentru că activitatea unei echipe Agile nu se termină fără o retrospectivă, la finalul evenimentului, toate echipele vor simula o astfel de ceremonie. Deci, suntem Agile până la final. 

Ce invitați avem anul acesta?

Daniela: Pentru ediția din 2019, îl avem invitat în această aventură, pe Arik Diamant, care ne va vorbi despre Converting your partner - how to work agile with a partner who wants to work the old way.

De asemenea, participanții vor avea ocazia să descopere, pe parcursul competiției, workshopuri susținute de Simona Bonghez, Nicoleta Pfeffer Barbela, Sorin Sfîrlogea.

O altă misiune va fi aceea de a participa la Agile Talks, cu prezentări scurte pe teme de Agile Project Management. Bineînțeles, aici vor avea ocazia să interacționeze cu: Dan Suciu, Bogdan Mureșan și mulți, mulți alții.

Iar a doua zi, pot să aprofundeze unul dintre cele trei traininguri de o zi, pe care le vom avea puse la dispoziția lor, în paralel, și anume:

Lean Startup - the agile framework for developing great products in conditions of extreme uncertainty - Trainer Arik Diamant;

Have a nice conflict - Trainer Simona Bonghez;

Agile Estimation is a Team Sport - Trainer Bogdan Mureșan ;

Nu în ultimul rând, vor întâlni și vor împărtăși din experiența lor alături de colegi developeri, solution arhitects, team leaderi din industria IT dar și pasionați de Agile.

Cu ce vor pleca acasă?

Daniela: În primul rând, vor avea ocazia să învețe sau să își consolideze cunoștințele de Agile și Lean într-o atmosferă distractivă și dinamică. În al doilea rând, prin natura competiției, participanții vor exersa lucrul în echipă, cu scopul de a aduna cât mai multe puncte. Și, bineînțeles, nu vor lipsi premiile surpriză. 

Daniela, un ultim mesaj pentru cititori?

Daniela: Îi așteptăm cu mult drag pe 14-15 martie, în Cluj-Napoca, la Grand Hotel Italia, la cea mai mare "FUN-ference" pe teme Agile, să se aventureze într-o competiție plină de momente wow

Iar dacă doresc să se înscrie sau să afle mai multe detalii, o pot face accesând linkul http://colorsinprojects.ro/evenimente/. De asemenea, ne pot urmări în social media pentru a rămâne la curent cu toate noutățile și surprizele pe care le pregătim. (Youtube, Facebook, Linkedin)

Ne vedem acolo!

Daniela Ganea

Project Manager, Colors in Projects

LANSAREA NUMĂRULUI 123

Automotive

Marți, 27 Septembrie, ora 18:00

Centrul de inginerie Bosch Cluj

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

Agile leadership

Joi, 29 Septembrie, ora 18:30

Eveniment online

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 122

Sponsori

 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • metro.digital
 • AboutYou
 • Colors in projects

VIDEO: EXTRA