ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 76
Abonament PDF

Noutăți IT Days 2018 - Day 1

Ovidiu Mățan
Fondator @ Today Software Magazine
EVENIMENTE


Mai este aproximativ o lună până la cea de-a șasea ediție a IT Days 2018, 20-21 noiembrie, Cluj-Napoca. Tema aleasă pentru acest an este #BuildingTomorrow . Inevitabil, în anul acesta, de sărbătorire a României, dorim ca această ediție să devină și un pretext de celebrare a IT-ului românesc. Pe cele patru scene de la Casa de cultură a studenților vor urca specialiști locali dar și o serie de invitați speciali precum: Dermot Turing, nepotul lui Alan Turing, inventatorul inteligenței artificiale și despre care acesta a scris câteva cărți; Mark Seemann, programator, software arhitect, pasionat de programarea funcțională și OOP; Peter Lawrey, prezent a cincea oară la IT Days și unul dintre programatorii de top în Java, la nivel mondial; Peter Leeson, prezent și la ediția de anul trecut, unde a susținut una dintre cele mai bune prezentări conform feedbackului primit; Klevis Ramo, un programator pasionat de Machine Learning și Java.

Lista ar putea continua...Avertizăm pe cititorul interesat că în cele două zile nu va putea să învețe un limbaj nou, dar cu siguranță va descoperi tehnologii, poate chiar domenii noi despre care va afla informații valoroase.

Secțiuni

În momentul în care scriem acest articol, majoritatea prezentărilor au fost publicate în agenda http://www.itdays.ro/schedule , iar modificările până la conferință vor fi minime.

Keynotes

Prezentările din această categorie sunt speciale și vă sugerez să nu le ratați. Vor avea loc pe scena principală dimineață și la prânz:

Products & Leadership

În această secțiune, vom avea pe scenă leadership românesc în dezvoltarea de produse și nu numai:

Artificial Intelligence

Inteligența artificială a devenit parte din multe produse existente astăzi. Domeniul îl veți putea vedea și în multe alte secțiuni de la IT Days precum: Programming, Hands on labs, Automotive sau Research.

Testarea

Testarea este principalul proces prin care un produs trece pentru a ajunge la maturitate. În buna tradiție a conferinței IT Days, am acordat acestui domeniu un loc binemeritat pe scenă.

Hands on labs

A fost pornită ca o secțiune în care programatorii să prezinte lucruri practice în cadrul IT Days încă din 2015. Aceasta a evoluat iar acum prezintă o serie de experimente interesante din diferite domenii precum microservicii, payments, AR/VR, UX/UI cloud sau voice control. Sala în care vor avea loc prezentările are doar 70 de locuri, așa că va trebui să vă ocupați locul din timp.

Programming

În prima zi a IT Days, veți putea asista în cadrul secțiunii de programare la prezentări despre microservicii, serverless, integrare și performanță.

Agile

Agile a trecut deja de la o modă la o abordare practică. Cele trei prezentări din această secțiune care au în centru experiența bogată a protagoniștilor, vă vor oferi cu siguranță noi perspective asupra acestui domeniu.

HR

Secțiunea de HR din acest an se concentrează asupra culturii organizaționale, un concept despre care tot mai multe firme sunt interesate.

SAP

SAP-ul este un domeniu tot mai căutat pe plan local și am decis ca anul acesta să avem o secțiune specială pe această temă.

Expo calculatoare

Clujul a fost unul dintre cele mai importante centre de dezvoltare cibernetică din Europa de Est. Dovadă stau calculatoarele DACICC-1 și DACICC-200 realizate la Institutul de Calcul Cluj-Napoca, sub îndrumarea acad. Tiberiu Popoviciu. [DACICC-1](https://ictp.acad.ro/ro/dacicc-1/ ) a fost primul calculator românesc cu tranzistori (nefiind complet tranzistorizat) și totodată primul cu memorie internă din ferite. DACICC-200 a fost primul calculator românesc cu sistem de operare și compilator, precum și cu instrucțiuni aritmetice cablate hard. Este cel mai performant calculator conceput şi realizat de români înaintea fabricării calculatoarelor sub licenţă.

Pentru o bună cunoaștere a istoriei noastre de pionierat în IT vom organiza o mini expoziție în cadrul IT Days.

Premiile Today Software Magazine

La finalul IT Days vom organiza o mini festivitate de premiere a celor mai bune articole TSM. Puteți să vă implicați prin votarea articolului preferat.

Workshop-uri

Vom avea două workshopuri de o zi. Participanții vor primi gratuit acces la cea de-a doua zi a IT Days.

Parteneri

Ne bucurăm și în acest an de susținerea companiilor partenere: Metro Systems, FME, Accenture, Emerson, Siemens, 3Pillar Global, Flow Traders, SDL, Small Footprint, Connatix, Luminos Labs, Subsign, Colors in Projects, Telenav, Atos, Betfair Romania Development, AROBS.

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 111

Sponsori

  • Accenture
  • Bosch
  • ntt data
  • Betfair
  • FlowTraders
  • MHP
  • Connatix
  • Cognizant Softvision
  • BoatyardX
  • Colors in projects