ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 9
Abonament PDF

Mobile World Congress - Barcelona 2013

Codruța Nicolescu, EMBA
Executive Director
@ADESCO
DIVERSE

În perioada 25-28 februarie a avut loc în Barcelona cea de-a cincea ediție a GSMA Mobile World Congress. Este organizată de către GSM Association (GSMA), fondată în 1995 și înglobează aproape 800 de operatori de telefonie mobilă din peste 200 de țări. Evenimentul este cel mai mare din industria dispozitivelor mobile, iar prin prezentul articol publicăm așteptările a trei companii românești care participă la eveniment. Aceste mini interviuri au fost realizate cu ajutorul Business Days, www.businessdays.ro.

APPSCEND

Care sunt produsele sau serviciile pe care le veți prezenta la Mobile World Congress 2013?

La MWC vom prezenta Appscend, o platforma cloud based ce facilitează dezvoltarea de aplicații mobile native, cross-platforma iOS & Android, precum şi suita de tool-uri de management ce sunt asociate acestui produs.

Din punct de vedere al tool-urilor de management vorbim despre:

 • Appscend"s mCMS ( mobile content management system ) - sistemul de administrare a informațiilor din aplicațiile mobile.
 • Smart Push Notifications: platforma avansată de targetare, trimitere şi management al notificărilor în aplicațiile native.
 • Appscend App Analytics: sistemul de măsurare a indicatorilor de performanță din interiorul aplicațiilor mobile, similar cu sistemul web Google Analytics.
 • Appscend Mobile Monetization: integrarea cu cele mai populare rețele de publicitate în mediul mobil precum şi preintegrarea cu sistemul In App Purchases - Apple şi In-app-billing - Android.

Anul 2012 a adus şi o serie de inovații tehnice platformei noastre, care contribuie la o experiență completă a companiilor care caută o platforma completă pentru a-și dezvolta strategia mobilă. Cel mai mare pas în față a fost realizat prin lansarea pe piață a unui framework numit Dolphin, singurul din lume ce oferă capacitatea programatorilor de PHP să dezvolte aplicații mobile cross-platform folosind cel mai popular limbaj de scripting pentru tehnologii web.

În prezent avem peste 3000 de companii înregistrate şi peste 2500 de aplicații în lucru. Cele 300 de aplicații lansate deja cu platforma Appscend ating 1 milion de useri din toate continentele.

Ce așteptări aveți de la acest eveniment?

2. De la MWC 2013 avem așteptări foarte mari. Avem deja programate numeroase întâlniri cu parteneri şi clienți strategici, şi, la fel ca în fiecare an este o foarte bună oportunitate de a informa o audiența selectă despre ce facem şi cum produsele pe care le realizăm contribuie fundamental la succesul strategiei companiilor ce vor să îmbrățișeze oportunitatea oferită de mediul mobile.

AROBS

Care sunt produsele sau serviciile pe care le veți prezenta la Mobile World Congress 2013?

 • Servicii:
  • dezvoltare şi testare de aplicații mobile;
  • dezvoltarea de software în regim offshore şi nearshore;
  • închiriere de personal.
 • Produse:
  • OptimallSFA - soluție pentru automatizarea forței de vânzări dezvoltată pe platforma Android

Ce așteptări aveți de la acest eveniment?

În primul rand se dorește ca reprezentanții AROBS să afle care sunt tendințele în domeniu în urma participării la sesiunile de comunicare şi discuțiilor purtate cu expozanții şi vizitatorii târgului.

Al doilea obiectiv îl reprezintă identificarea de clienți potențiali pentru serviciile noastre de dezvoltare şi testare de aplicații mobile, respectiv de software outsourcing pentru dezvoltarea şi testarea de aplicații Web şi cloud.

QualteH

Care sunt produsele sau serviciile pe care le veți prezenta la Mobile World Congress 2013?

IQteh - platforma de business disponibilă pe iOS, Android şi BlackBerry;

IQroute - soluție integrată destinată domeniului transport şi logistica având o importantă componentă mobilă;

MobIO - mobile reporting.

Ce așteptări aveți de la acest eveniment?

QUALTEH este prezentă pentru al doilea an ca şi expozant în cadrul evenimentului MWC 2013 şi urmărim în primul rând consolidarea parteneriatelor ce le-am dezvoltat începând cu anul trecut. Soluțiile noastre IQcrm şi IQsfa, destinate în principal pentru zona enterprise, au înregistrat o creștere importantă în 2012 şi suntem siguri că acest trend se va menține şi în următorii ani. Pentru 2013 ne prezentăm la Barcelona cu două noi aplicații - IQroute şi MobIO.

IQroute a fost devoltată din necesitatea și pe baza specificațiilor unora dintre partenerii noștri şi integrează toate facilitățile necesare companiilor de transport şi logistica, începând de la partea de server, baze de date precum şi componenta mobilă - utilizată de șoferi, supervizori şi manageri.

MobIO este un nou concept în regiune şi a fost dezvoltată ca o soluție de "mobile reporting", care ajută companiile atunci când este necesar accesul şi prelucrarea diverselor informații pe dispozitive mobile. Practic orice companie are şi va avea nevoie în viitor de informații din cadrul sistemelor interne pe echipamente mobile așa cum şi reprezentanții companiilor își desfășoară activitatea din ce în ce mai mult fiind mobili în afara sediului firmei. MobIO facilitează accesul ușor şi sigur la informații utile din sistemele interne de producție, gestiune şi contabilitate, logistică şi transport.

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 120

Sponsori

 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • metro.digital
 • AboutYou
 • Colors in projects

VIDEO: EXTRA