ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 66
Abonament PDF

Design Thinking

Orsolya Püsök
Digital Business Integration Consultant @ Accenture
DIVERSE


Probabil că ați auzit vehiculându-se acest termen prin birouri, l-ați întâlnit în unele articole sau ați auzit o dezbatere TED despre Design Thinking. Ce este Design Thinking?

Conceptul

Design Thinking este o metodă practică și creativă de rezolvare de probleme ce are o serie de caracteristici, pe care le vom detalia în rândurile următoare.

În primul rând, este o abordare centrată pe om (Human Centered). Rezolvarea problemelor cu Design Thinking începe cu empatie și înțelegerea oamenilor (clienți și utilizatori) prin intermediul cercetării.

Este creativ și ludic (Creative and Playful). Indiferent de complexitatea problemei, ideile innovative au cea mai mare probabilitate de a se produce într-un mediu ce inspiră creativitate și deschidere.

Este iterativ (Iterative). Eșuează devreme, eșuează des, dar învață și adaptează-te de fiecare dată- acesta ar fi unul din sloganul său principal. Design Thinking încurajează testarea timpurie și feedbackul pentru a îmbunătăți soluțiile dezvoltate.

Este cooperativ. (Collaborative). Participanți provin din medii diferite sau din același mediu de lucru, iar aceștia creează o soluție care rezolvă problema din multiple perspective.

Se bazează pe prototipuri (Prototype Driven). Ideile explorate sunt vizualizate drept reprezentări simple dar tangibile ale soluțiilor potențiale pentru a încuraja feedbackul timpuriu și testarea fezabilității.

Metoda

Metoda Design Thinking are mai multe etape, realizate într-o ordine specifică. Acestea ghidează procesul astfel încât la final să se obțină rezultatul dorit.

Instrumentele

Metoda este doar teorie fără instrumentele ce pun Design Thinking în practică. Există multe instrumente și exerciții disponibile, specifice pentru fiecare etapă a procesului.

Următoarele sunt exemple cu exerciții populare, aferente fiecărei etape:

Cum folosim Design Thinking?

Noi folosim Design Thinking ca metodă de identificare a soluțiilor creative și inovative pentru inițiative interne, dar și pentru a ajuta clienții să-și depășească provocările.

Acest lucru se poate realiza sub forma unui atelier de lucru. În funcție de complexitate și domeniu de definire, durata poate varia de la câteva zile la câteva săptămâni. Conceptul de atelier de lucru, împreună cu planificarea detaliată și customizată sunt gestionate de un instructor / facilitator DT (Design Thinking), având mereu obiectivul final. Atelierul va trece prin toți pașii procesului DT, dar acesta poate fi și customizat pentru a se axa doar pe anumite etape.

Câteva dintre beneficiile DT pe care le-am întâlnit în activitatea noastră sunt:

În epoca digitală când toate tendințele se axează pe servicii și produse personalizate pentru utilizator, o metodă de rezolvare a problemelor precum Design Thinking centrată exact pe utilizator este mai relevantă ca oricând.

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 120

Sponsori

 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • metro.digital
 • AboutYou
 • Colors in projects

VIDEO: EXTRA