ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 63
Abonament PDF

Preview IT Days 2017

Ovidiu Mățan
Fondator @ Today Software Magazine
EVENIMENTE


IT Days, 14-15 noiembrie 2017, Cluj-Napoca, unul dintre principalele evenimente pentru programatorii din România, ajunge la cea de-a cincea ediție. Este organizat de Today Software Magazine și reprezintă evenimentul anual al revistei alături de evenimentele lunare de lansare a fiecărui număr. Cum evoluția sa a fost constantă de la an la an, la această ediție ne așteptăm la o prezență de 800 participanți. Din acest motiv, am mutat evenimentul la Casa de Cultură a Studenților, unde spre deosebire de edițiile anterioare, se vor desfășura mai multe trackuri paralele de prezentări. Pe lângă secțiunile obișnuite pe care le-am abordat până acum, precum Leadership & Business, AI, Testing, Management, Programming, Startups, Software architecture, Research, Devops și Hands on labs, am introdus și altele noi : Automotive, Electronic trading, Front-end și UX.

Referitor la invitați, în rândurile următoare voi realiza o scurtă caracterizare a invitaților speciali care și-au confirmat deja prezența sunt:

Peter Lawrey este invitatul special, de tradiție la IT Days. Va fi prezent anul acesta pentru a patra oară. Peter este în topul celor mai buni specialiști de Java, cu un scor foarte bun pe Stack Overflow și fondatorul Chronicle Software. Prezentarea sa din acest an, Scaling Blockchain Systems, va fi similară celei pe care o va susține anul acesta la JAX London.

Pe Peter Leeson l-am întâlnit anul acesta la IT Camp. Am fost impresionat de filozofia sa în ceea ce privește calitatea și ne bucurăm să fie prezent din nou în Cluj și la IT Days. Peter este instructor certificat în CMMI (Capability Maturity Model Integration) și implicat în dezvoltarea acestui framework.

Bostjan Kaluza conduce departamentul de Data Science la compania Evolven . Având calitatea de cercetător la departamentul sistemelor inteligente al Institutul Jozef Stefan, a realizat numeroase lucrări de cercetare și patente despre inteligența artificială și inteligența sistemelor, machine learning, analiză predictivă și detecția anomaliilor. Este autorul lucrărilor: Machine Learning in Java și Instant Weka How-to. Găsiți mai multe detalii despre Bostjan și prezentarea sa de la IT Days în interviul publicat în acest număr.

Thomas Sundberg este un consultant din Stockholm, Suedia. Este un programator cu peste 25 de ani de experiență și are un master în Computer Science de la Royal Institute of Technology, Stockholm. Tot aici a predat un curs de programare. Thomas este pasionat de software craftmanship, clean code, testare automată și continuous development. Mai multe detalii despre munca sa puteți găsi pe blogul lui: Think code AB. Prezentarea de la IT Days va fi despre testare: How deep are your tests ? În paginile acestui număr, puteți citi un interviu acordat de el.

Philipp Kandal este cunoscut în Cluj ca fiind cofondatorul Skobbler, compania fiind cumpărată de Telenav la începutul anului 2014. În prezent, ocupă poziția de VP of Engineering la Telenav și este responsabil de o echipă de peste 250 de programatori în Silicon Valley, România și China. Phiipp este pasionat de automobilele autonome, despre care crede că vor salva milioane de vieți. În afară de acestea, este preocupat de startupuri, având calitatea de angel investor. Prezentarea sa de la IT Days va avea ca subiect folosirea inteligenței artificiale în realizarea hărților.

Peter W. Szabo a lucrat ca consultant, cercetător și designer pentru branduri mari precum Amazon, Tesco, Virgin Atlantic, HSBC sau British Gas. S-a întors recent din Londra unde a lucrat pentru WhatUsersDo și Amaya. În Iunie 2017 a publicat cartea User Experience Mapping. Mai multe detalii despre activitatea acestuia, puteți vedea pe blogul său: kazen-ux.com. Prezentarea sa vă va arăta metodologia UX aplicată în dezvoltarea unui proiect pentru cea mai mare bancă din Europa: HSBC precum și numeroase tip&tricksuri bazate pe experiența sa de până acum.

Johann Stan este prezent pentru a doua oară la IT Days. El este examinator de patente la Oficiul European de patente. A călătorit mult în ultimul an, iar prezentarea sa de anul acesta va fi tocmai despre descoperirile sale din sfera tehnică și despre direcțiile pe care le prevede.

George Platon este cofondatorul BuddyGuard, un produs ce propune o soluție de securitate ce se adresează utilizatorilor casnici. George va avea două prezentări : una despre noutățile care au fost adăugate în ultima versiune BuddyGuard, iar cea de-a doua tehnică, despre dezvoltarea de la zero a unui sistem de monitorizare real time folosind hardware custom și machine learning.

Sergiu Nicolaescu este team leader și project manager la Continental Sibiu în departamentul ADAS (Advanced Driver-Assistance Systems). Dintre competențele și pasiunile sale menționăm: automotive, project management, calitatea proiectelor, big data și leadership organizațional. Prezentarea sa The journey from assisted to automated driving - trends that will transform the automotive industry va fi despre ultimele tehnologii din această zonă, dezvoltate de Continental Sibiu.

Atmosfera pe fiecare scenă va fi realizată de cele trei gazde ale evenimentului:

Dan Suciu a fost cu noi încă de la prima ediție și a cucerit de fiecare dată publicul prin tactul și eleganța sa. Are un rol dublu: director de educație și dezvoltare la 3Pillar Global dar și profesor la facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea Babeș Bolyai. Este pasionat de Agile dar și de jocurile pe calculator.

Andreea Pârvu este o veche colaboratoare TSM, cu multe articole publicate din aria de HR. În prezent este Head Of People Development And Recruitment la Endava. A luat parte la peste 1000 de interviuri și a realizat peste 200 ore de training. De asemenea, este co-organizator al conferinței Mobos, un eveniment ce se adresează pasionaților de IoT și tehnologii mobile.

Ciprian Sorlea este CTO la Nordlogic. În ultima perioadă a fost prezent ca speaker la mai multe conferințe de IT locale, unde a avut prezentări de DevOps și arhitectură software. De-a lungul timpului a lucrat pentru companii din Fortune 100 și are peste 20 de ani de experiență în dezvoltarea software, coaching și management.

Vă așteptăm la IT Days într-o atmosferă prietenoasă, plină de tehnologie alături de alți pasionați din întreaga țară. La finalul fiecărei zile vom sărbători cu un pahar de vin.

VIDEO: NUMĂRULUI 113

Sponsori

  • Accenture
  • Bosch
  • ntt data
  • Betfair
  • FlowTraders
  • MHP
  • Connatix
  • BoatyardX
  • metro.digital
  • Colors in projects