ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 61
Abonament PDF

Editorial nr. 61

Ovidiu Mățan
Fondator @ Today Software Magazine
MANAGEMENT


Realizarea unui produs este întotdeauna o combinație dintre calitatea acestuia, design, segmentul căruia ii se adresează și găsirea unei modalități de comunicare eficientă cu potențialii utilizatori. Site-ul programez.ro, pe care l-am lansat într-un silent mode anul trecut poate fi receptat ca o expresie a acestei combinații de ingrediente. Recent, mai precis în 5 iulie, am publicat și promovat un test preview de angajare. Rezultatele au fost spectaculoase: în trei zile s-au creat peste 340 de conturi, s-au finalizat peste 240 de teste și s-a răspuns la 5514 întrebări. Toate acestea pot fi interpretate drept efect al unei bune colaborări cu o companie de IT dar și al identificării verigii lipsă dintr-un astfel de ecosistem. Promitem să revenim curând cu mai multe astfel de teste, iar pe cei care nu au dat acest test îi invităm să o facă. Precizăm că întrebările din domeniul Java, C++ și C# au un nivel de dificultate mediu spre ridicat.

Chiar dacă este vară și toată lumea se pregătește de festivaluri și vacanțe există multă efervescență în domeniul nostru. O dovadă în acest sens este a treia ediție a Graduation Day, organizată de către Universitatea Babeș Bolyai, facultatea de Matematică și Informatică. Am fost impresionat de entuziasmul absolvenților, de alinierea proiectelor cu tehnologiile actuale și totodată de partea de inovație care este poate cea mai importantă componentă pe care IT-ul românesc trebuie să o valorifice și să o promoveze. Mai multe detalii veți găsi în articolul din acest număr, destinat acestui eveniment.

În ce privește Cluj IT Days, 14-15 noiembrie, vă informăm că suntem în plin proces de pregătire a acestuia. Am publicat recent structura generală a conferinței. În următoarea perioadă, pe site-ul www.itdays.ro vom face cunoscute numele primilor speakeri invitați la ediția din acest an. Pentru pasionați, mai avem disponibilă până în august oferta de early booking.

Tema acestui număr este Automating Trading și Performance. Performanța în tranzacționarea electronică vă oferă o imagine de ansamblu asupra a ceea ce înseamnă să lucrezi în acest domeniu, iar Algorithmic Trading și Machine Learning (I) este prima parte dintr-un articol complex, ce acoperă tehnic conceptele cheie ale acestui domeniu. Inclus în aceeași sferă de automated trading, Protocolul FIX prezintă în detaliu protocolul de comunicare în care se poate observa orientarea spre performanță din acest domeniu. Tot despre performanță se vorbește și în Performanța liniară în epoca scalării orizontale, unde puteți descoperi direcția de dezvoltare a hardware-ului actual, care sunt limitările acestuia și ce soluții se adoptă în tranzacționarea automată. Deși numele nu reflectă conținutul articolului, Regula # 1: "Distrează-te!" vă provoacă la o discuție despre optimizarea codului și la o vizualizare a rezultatului transformării codului vizualizare ++ în cod mașină. Din zona de UIX se prezintă modul de abordare a diferitelor domenii în Human Centred Design : soluţie pentru eficienţă, iar în Designul hărților de navigație se discută despre cerințele cheie ale acestora din domeniul automotive. De real interes sunt cele două interviuri realizate la Paris, în cadrul conferințelor USI 2017, acordate de către Mark Esposito care ne-a expus mega-trendurile viitorului în domeniul tehnicii și de către Moran Cerf, un prestigios cercetător din domeniul neuroștiințelor.

În aceeaşi ediţie ... (61)

▼ TOATE ARTICOLELE ▼

Sponsori

 • comply advantage
 • ntt data
 • 3PillarGlobal
 • Betfair
 • Accenture
 • Siemens
 • Bosch
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • MetroSystems
 • BoatyardX
 • Colors in projects

VIDEO: NUMĂRULUI 96