ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 59
Abonament PDF

JSHeroes - O provocare adusă modelului tradițional de conferință

Alex Păușan
Co-Founder @ Cluj Javascripters
EVENIMENTE


Probabil ați auzit deja despre JSHeroes, o conferință JavaScript inedită, susținută în Cluj-Napoca. Ce este atât de extraordinar la această conferință? Diverse lucruri, cum ar fi lista de speakeri, modalitatea prin care acest eveniment a reușit să prindă formă, modelul open-source și open-data după care a fost construit evenimentul, întreaga comunitate din spate, oamenii implicați și nu în ultimul rând ajutorul neașteptat pe care l-am primit pe parcursul drumului.

JS Heroes conține o combinație unică de ingrediente care reușesc să o facă deosebită:

Ceea ce spunem este că toate aceste lucruri fac acest eveniment cu adevărat unic în această zonă a lumii.

Ce poate oferi o conferință buna de IT?

Practic, aduce oamenii împreună pentru câteva ore sau câteva zile, pregătind scena pentru speakerii dornici să prezinte, să demonstreze și să răspundă întrebărilor audienței. Participanții pe lângă componenta de învățare și înțelegere a celor prezentate, au de asemenea posibilitatea de networking.

Când vine vorba de speakeri, avem o listă consistentă de vorbitori, cu subiecte din diferite zone ale JavaScript-ului, cum ar fi:

Credem că modul în care oamenii învață, este la fel de important ca și cunoștințele pe care fiecare încearcă să le obțină.

Pregătirile pe care le-am făcut, prin prezentări cu o durată relativ scurtă, urmate de Q&A, pauzele generoase de cafea, și modul în care am aranjat zona de lobby sunt făcute pentru a încuraja interacțiunea între participanți.

În acest sens, considerăm că la fel de importante ca și prezentările speaker-ilor, este faptul că suntem într-un mediu în care oamenii cu aceleași pasiunii se întâlnesc, petrec timp împreună și au conversații extraordinare. Apoi, pot prelua aceste informații, pentru ei, pentru echipele în care muncesc, în comunitățile din care fac parte, și îi pot învăța la rândul lor pe alții, pentru că în acest fel îi ajutăm pe toți să crească. Ce modalitate mai bună de a învăța!

Așa arată lucrurile pe care Cluj JavaScripters le-a făcut de mai bine de un an și jumătate, sub diferite forme. Acesta este doar următorul pas, sau poate o altă abordare, pe drumul nostru in care facem tot posibilul sa devenim mai buni ca indivizi și ca o comunitate.

La conferințe și evenimente similare, noi doar colectăm acele puncte de care vorbeste toata lumea. Ce vom face cu acestea în viitor, cand va trebui să le conectăm, sa le punem cap la cap, nu putem prevedea, dar cu siguranță vom fi mai bine pregătiți pentru acele momente.

Noi ne dorim sa motivam si sa inspiram oamenii inspre a progresa si a deveni mai buni, si avem o ferma convingere ca nevoia de a ne dezvolta și de a stimula curiozitatea este la fel de importantă dacă lucrăm în acest domeniu de un număr bun de ani, sau dacă abia am început un internship.

Cele mai bune conferinte reusesc sa transmita un mesaj, sa aduca acea scanteie oamenilor, atat speakeri cat si participanti. Noi facem tot posibilul sa realizam aceste lucruri si speram sa va vedem si pe voi la conferinta!

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 120

Sponsori

 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • metro.digital
 • AboutYou
 • Colors in projects

VIDEO: EXTRA