ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 58
Abonament PDF

Editorial nr. 58

Ovidiu Mățan
Fondator @ Today Software Magazine
MANAGEMENT

Mă bucur să avem lansarea acestui număr la Paris, în 12 aprilie. S-ar putea să citiți aceste rânduri în newsletterul obișnuit pe care îl trimitem înainte de publicarea fiecărei ediții sau chiar la începutul evenimentului. Acesta este organizat împreună cu asociația Romanian-IT ai cărei fondatori se află chiar la Paris. Organizația încearcă să realizeze o legătură/network între românii din afara țării pasionați de IT. Mai multe detalii puteți afla în interviul realizat împreună cu Valentin Maior, co-fondator al Romanian IT la Cluj. De altfel, în cadrul realizării acestui interviu, am realizat și planul lansării evenimentului.

Îmi face plăcere să vă anunț că vom avea spre finalul lunii mai, un eveniment de lansare în Târgu-Mureș, iar la începutul lunii iunie, vom veni la București. Aceasta, pe lângă evenimentele de lansare din Cluj unde sălile de conferință încep să devină neîncăpătoare.

În numărul acesta am valorificat ocazia de a publica trei interviuri în exclusivitate. Este vorba de un interviu cu Arie van Bennekum, semnatar al Agile Manifesto. Veți putea vedea care este perspectiva sa asupra evoluției acestuia dar și cum a luat naștere acesta. Interviul cu prof. Hiroshi Ishiguro despre roboții umanoizi de tip Geminoid ne oferă o perspectivă inedită asupra relației dintre om și robot . Ultimul interviu este cu Vlad Mihalcea, un specialist Java care lucrează remote pentru o companie de renume și totodată a publicat recent cartea High-Performance Java Persistence . Tema acestui număr, Big Data și Produse, este reflectată de următoarele articole: Un univers integrat în Big Data - prezintă o imagine de ansamblu asupra impactului Big Data în serviciile din ziua de azi; Expansiunea Big Data în dezvoltarea de produse noi - vă propune o serie de sfaturi, dacă doriți să dezvoltați produse inovative care folosesc această tehnologie; Detecția drumurilor din imagini satelitare folosind Deep Learning - descrie o soluție de detectare a drumurilor și rezultatele pe o placă video NVIDIA GTX 1080; Big Data Analytics - QlikView - prezintă o analiză a QlikView în vizualizarea și modelarea seturilor mari de date. Vă propunem în continuare Java Performance: Unelte, o analiză foarte utilă a principalelor aplicații de monitorizare a JVM-ului din perspectiva performanței. La finalul acesteia, veți găsi un tabel cu o evaluare generală a acestora. Automotive ENET Interface Broadcast este un articol tehnic din zona automotive unde puteți descoperi modalitățile de comunicare a datelor existente în mașinile de top. Articolele legate de produs sunt: Rolurile de Product Manager și Product Owner - o analiză a celor două roluri în cadrul unei echipe; TrustServista - un produs ce promite stoparea fenomenului fake news, dezvoltat la Cluj și finanțat de Google este o prezentare a unui produs dezvoltat în Cluj. Mintea fondatorilor și biasurile ei este un articol interesant despre provocările cu care să confruntă fondatorii de produse.

În aceeaşi ediţie ... (58)

▼ TOATE ARTICOLELE ▼

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 111

Sponsori

  • Accenture
  • Bosch
  • ntt data
  • Betfair
  • FlowTraders
  • MHP
  • Connatix
  • Cognizant Softvision
  • BoatyardX
  • Colors in projects